Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Státní příspěvek 25000 pro OSVČ

Od: tomirik odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jestli mám nárok na jednorázovou podporu pro OSVČ od státu když jsem živnostník provádějící revize plynových zařízení převážně v bytech kam v této době nelze chodit a zároveň jsem v zaměstnaneckém poměru na 2hod denně ve firmě která provozuje restauraci a tudíž má zavřeno . Děkuji za odpověď. T.Z.

Státní příspěvek 25000 pro OSVČ

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x

Dotaz z neznalosti. Proč nemůžete dělat revizi v bytech, když si dáte podmínku, že v bytě bude jen jeden člověk?

tomirik
hodnocení

Revize se dělá na bytový dům jako celek a víc jak polovina lidí vás nepustí do bytu, a jelikož je revize pro bytová družstva tak je potřeba udělat všechny byty.
id

A revizi v RD nikdy neděláte?

U nás instalatéři, zedníci a drobní řemeslníci neví kam skočit dříve. Nyní nedělají velké stavby, tak se konečně věnují domácnostem, proto ten můj dotaz.

radis

Není v podstatná náplň podnikání. Všem ubylo práce. Pokud prostě práci nemá, nemá peníze tak může žádat.

Já například provádím servis gastro zařízení - moji největší odběratelé, kteří pro mě tvoří v podstatě 80% příjmů zavřeli. Mám nějaké drobnosti, ale když porovnám březen 2019 a 2020 tak je rozdíl bez mála 60tis.- při představě jak bude vypadat duben mám opravdu obavu.

Takže ikdyž živnostník povinnost zavřít neměl tak vydělat nemusel. Já napřiklad mám materiál, mám díly, mám zboží, mám natankováno, nářadí nachystané a můžu kdykoliv vyjet - ale protože odběratelé nemohou - nemůžu ani já.

A že dělají zedníci RD domy a nemají kam skočit neznamená, že jsou spokojení ... pokles příjmů bude a i ve svém okolí vidím, že všichni dojíždí a snaží se co nejpomaleji dodělat velké zakázky, protože pak vědí, že mají jen samé nezajímavé za pár korun a nevědí co bude dál.

hodnocení

0x
Zatím není nic schváleno, vyčkejte.

hodnocení

0x

Jj, zas to překopávají, musíte počkat, teprve se bude schvalovat, pokud to dobře dopadne, je předpoklad vyplácet v polovině dubna? idnes.cz/...

Klikněte si do odkazu, již by v novém návrhu např. neměla být podmínka poklesu tržeb

mak*
hodnocení

0x

Podle toho, co je navrženo musí být podnikání váš HPP, což by asi šlo uznat. Když v té restauraci děláte 2 hod denně, tak to asi nelze považovat za HPP, tudíž je HPP to podnikání. No a krom jiného musíte vykázat pokles zisku o 10%, což asi taky nebude problém. Jestli je ta restaurace, kde děláte otevřená nebo zavřená je jedno, ušlý výdělek z restaurace by vám měl nahradit zamestnavatel a na to dostane dotaci zase on.

Polovina z toho už není pravda. Třeba ten pokles "zisku".

mak*

Jo už jsem si taky všiml. Podle mě pěkná kravina. Jsou OSVČ, kterým díky karanténě zisky naopak stouply (např. mnoho e-shopů). Nevidím důvod, proč by měli dostávat od státu peníze, když mají víc než předtím. Je třeba si uvědomit, že se rozdává z jednoho balíku, takže by to měli dostat ti, co to potřebují.

Většinu e-shopů neprovozují OSVČ a ti, kteří e-shopy provozují, mají stejné starosti, jako ostatní OSVČ. Nebo si snad myslíte, že lidé v tíživé finanční situaci začali ve velkém skupovat komodity, které obvykle soukromé e-shopy nabízí?

chroust
hodnocení

0x
Pozor, pane, tady se pletete. Když je za něj v práci v restauraci odváděno sociální pojištění, je považován za OSVČ vedlejší. Takže když má podnikání a k tomu dohodu o pracovní činnosti, na kterou si vydělá 3001 Kč za měsíc, je OSVČ vedlejší. Takže klidně může mít z podnikání vyšší příjmy než ze zaměstnání a pořád bude podnikat na vedlejší činnost.
To je odpověď uživateli mak.

Na DPČ stačí 3.000, aby byla pojištěná. Na DPP musí být 10.001.

karolinamm
hodnocení

0x
Dobrý den, kde si mužů o tento příspěvek zažádat? A jaké prohlášení potřebuji? Děkuji

Zatím nikde a žádné. Čti si nejnovější zprávy na internetu a budeš to vědět. Jasno bude snad koncem příštího týdne.

ccc*

bude se to vědět až po 7.4.2020. Má být na to nějaký lejstro. Není to ještě schválený. Může se to ještě měnit.

podnikatel.cz/...

Tady něco co chtěji ODSaci

podnikatel.cz/...

Tak študuj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]