Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žárlím na kamarádku přítele

Od: ufonka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, moc mě to trápí a nemám se o to s kým podělit, protože se za to stydím a připadám si uplně nemormální, že snad to takhle blbě mám jenom já :( Už roky žárlím jako pominutá na přítelovu NEJLEPŠÍ KAMARÁDKU...Tohžádné jiné ženské nežárlím, jen na ni...samozřejmě to tajím a přítel ani ona to asi ani netuší.. Ale vždy mám sevřený žaludek, když jsme všichni spolu...všímám si každé reakce jeho k ní..jakéhokoli pousmání a každičká malá laskavost mezi nimi i jako přáteli mi hrozně vadí :(...On ji kdysi měl moc rád, ale ona ho nikdy nechtěla...Jenže já se pořád bojím, že v něm stále něco zůstalo...Nepomáhá mi ani to, že ona má toho svého a já svého...Kromě toho je moc hezká, mladší a štíhlejší než jsem já takže si asi s nějakým nedostatkem sebevědomí hlavu neláme :( Nepomáhá ani, že ten můj už si mě chce pomalu vzít, já snad nepřestanu žárlit ani po svatbě :( Celkem mi to ničí život, nedokážu být sama sebou a když vím, že on jede k nim do vsi třeba za známýma nebo k příbuzným, vždy se děsím toho, že ji jen tak přátelsky navštíví a posedí ..Snažím se vydržet se chovat důstojně a nevyzvídat, co že za ní jezdí a co tam dělají a bla bla...nechci aby mě měl za žárlivku, ale co mám dělat, opravdu mě to trápí..:( Děkuji za každou radu..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x

Ufonko, dvě odpovědi které jste už dostala jsou velmi přínosné a důležité. Pokud má pravdu papen a příteli nevěříte, je něco špatně. Možná v příteli a Vy si to nechcete přiznat, ale dřív nebo později se to v manželství projeví. Možná je to ve Vás, protože ne že nevěříte jemu, ale máte pochybnosti o sobě. (jak píšete nepřijdete si dost hezká). S raadkem souhlasím v tom, aby jste si promluvili. Je to ohromná věc do dalšího života, umět spolu mluvit i o nehezkých věcech. Věřte mi, že dřív nebo později zamilovanost pomine. Váš protějšek nebude ten pan úžasný, bezchybný,báječný, ale budete ho mít ráda i s chybami, které později uvidíte. Stejně bude vidět on Vás. Život je správně nastavený, po zamilovanosti přijdou děti a budete se soustředit na ně. Promluvte si s přítelem, ale ne vyčítavě, neplačte u toho, nedělejte scény, zkuste to trošku s humorem. Víte, takové to "tak si představ zlato, já jsem se asi zbláznila, ale já normálně žárlím". Mluvte o sobě, ne o něm. Nemluvte o tom jak on ubližuje Vám, začal by se oprávněně bránit. Mluvte o tom, jak Vám ubližují Vaše vlastní pocity. Já dnes dokážu manželovi říct úplně normálně " prosím tě ty mi poslední dobou hrozně lezeš na nervy a já nevím proč" ale neřeknu to nenávistně, jen to konstatuju u kafíčka, když je pohoda. No a v té pohodě manžel řekne "a prosím tě proč?" a jelikož nechce narušit klid, pobavíme se v klidu...;) Ke konci hovoru zjistím, že řeším prkotiny, vyčistí se vzduch a jedeme dál..

raadek*
hodnocení

1x
Je to tezke, ale naprosto normalni. V manzelstvi se bohuzel nic nezmeni. Jestli vas miluje, tak mu na rovinu vysvetlete, ze vas to trapi. Mě dloholete kamaradky manzelka rozmluvila trosku hrubsim zpusobem a dosahla sveho cile. Casem jsem si zvykl a kamaradky to pochopily. Vztahy jsou z velke miry staveny na kompromisu a ustupcich. Samozrejme je jasne, ze kazdy vztah je jiny. R.
papene*

A máte důvod žárlit?Příteli nevěříte?

hodnocení

0x

Možná je to blbý nápad, záleží na okolnostech, ale nemohla byste si z ní udělat SVOJI nejlepší kamarádku? I když... moje (bývalá) nejlepší kamarádka už 25 let žije s mým bývalým manželem... Ale ve skutečnosti mi prokázala obrovskou službu, sama bych se k rozvodu neodhodlala a nebyla bych 25 let spokojeně vdaná za báječného chlapa. Zvažte to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]