Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestal jsem brát antipsychotika

Od: ddd odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, je tady někdo, kdo bere antipsychotika?
Přestal jsem brát antipsychotika risperidon, poté co mě to úplně otupilo na 4 dny. Snažím se být opatrný a mít to pod kontrolou.
Nemůžu žít s těmi vedlejšími účinky. Bojím se to říct svému dr. , protože když jsem to naposledy udělal s Ziprasidonem, hodili mě do nemocnice na 5 dní, aby mě „sledovali“, zůstanu na lithiu.
Doufám, že lithium bude stačit.
Jen se chci znovu cítit jako já. Díky antipsychotikům se cítím prázdný, bez emocí, neschopný cítit štěstí nebo něco jiného. Raději bych se cítil jako sociopat, než zombie. Zase to dělám. Možná je to paranoidní klam, ale mám pocit, že doktoři se mě snaží dostat a jen mě chtějí držet v kleci. Cítím, jak ten lék poškozuje mé tělo. Když to budu brát, pak budu ještě více depresivní. Jak očekávají, že budu schopen pracovat na těchto lécích? Nemůžu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klera*
hodnocení

6x

Neriskovala bych to být váma...já antipsychotika neberu, jenom můj blízký a ten zkusil vysadit několikrát a vždycky skončil s atakou. Každý je samozřejmě individuální...ale jak jsem slyšela i četla názory lidí s psychózami, stejně jako vy se při vysazení cítili skvěle, ale vydrželo jim to jenom chvilku, pak to bylo mnohem horší než předtím. U vás se to stát nemusí, ale může...Řekněte svému doktorovi, že vám léky nevyhovují a chcete je změnit. To je lepší přístup než něco podnikat na vlastní pěst. A jestli svému psychiatrovi nevěříte, tak ho změňte.

hodnocení

5x

Pěkný den,

také beru antipsychotika a jako zombie se po nich necítím,jen jsem unavenější a potřebuju víc spánku,takže chodím spát brzy večer a pak ještě po obědě na hodinku zalehnu. Jinak city a emoce tak nějak mám zachované. Pokud Vám risperidon nevyhovuje,měl byste to sdělit svému psychiatrovi a nevysazovat bez konzultace s ním. Může Vám napsat jiná antipsychotika,která na Vás budou mít lepší účinky. Mně akorát vadí,že po nich tloustnu.

hodnocení

3x

Lajk vám nepomůže, musíte k lékaři. Sám nemůžete určovat co budete užívat za léky. Vždy porada s lékařem.

hodnocení

2x
Změňte doktora.
Zkuste se obrátit na Radkina Honzáka.

clair
hodnocení

2x
Dobrý den, těžko říct... každý člověk je individuální a je důležité být k lékaři upřímný. Zkuste se přiznat se svými emocemi. A bez lékaře prosím nic nevysazujte,může Vám to více ublizit nez pomoci

jajko
hodnocení

0x
Urcite skus ineho lekara, z tych liekov by ti malo byt dobre, lepsie, ak sa z nich citis zle, nesadli ti, treba ine, lekari su taki, ze im je jedno, dali liek, to je ich uloha a nezaujima ich ako sa citis, je presvedceny ze ti mal zabrat, rispen som mala chvilu, otrasny liek, ja som nevedela ze to tak nema byt, ze mi je zle po lieku, ja ze to tak ma byt, ze sa to zlepsi, ten liek mi spravil dost zle, asi tri mesiace som trpela, bola ako totalne chora, depresie, unava, spomalenost, velka uzkost, bolo to na mne vidno.. Po vysadeni lekarkou..inou...mi dala na napravu vela neurolu a preslo to, ja neviem preco ti hlupaci doktori psychiatri su tak sprosti niektori, ci to dnes uz vacsina ludstva je blbá asi, je ti z lieku zle, neber ho a ziadaj iny, zmen lekara aj ked sa to lahko povie, ale naozaj su rozny lekari a lekari, presne ani ja som na rispene nebola v poriadku, v praci vobec, po zmene ..len antidepresiva escilatopram v pohode plus ukludnovak na vecer noc. Potom mi nechala zyprexu co nemala ziadny ucinok na mna a ked som jej to povedala ze beriem ho mesiac a NIC tak neverila a kricala na mna, ze co si to dovolujem nebrat liek. Ze ho mam brat. Ja som ho nebrala klamala jej lebo mi neverila a fungovala som normalne. Pracovala, bola ok. Ale po dvoch rokoch teraz nedavno som dostala haluz, to som bola rok bez liekov uplne, predtym escitalopram a sem tam ukludnovák, a znovu antidepresiva a ze mi da ukludnovak plus..a ze zyprexu teraz sa vola inak, a ja ze to mi nefungovalo, tak dala iny liek a ten hned zabral. Tak to viem porovnať. Ty si neni debil ze nevies ako sa citis. Ak sa citis zle z lieku, nebudes ho predsa brat a potit sa a trapit, naco tam je ten lekar, mu poooovedz! Drzim palce bud v pohode, liekov je plno a po liekoch ti ma byt dobre!a ja som to nevedela tri mesiace brala tie svinstva a velmi to lutujem ze som to nevedela ze to mam povedat a trvat na svojom.lekatom je to jedno, oni chcu zarabat, mat premie, musia predpisovat lieky. Cau drz sa a nech ti najdu nejaky lepsi liek.a zmen lekara ak sa bude chovat ako idiot. On na tebe zaraba. Mne z rispenu bolo taaaak zle ze som velmi nahnevana za toto ..pa
jajko
A este, tie lieky co mi nepatrili vobec tak zanechali na mne nasledky tak to citim. Keby som mohla tak tej ukrajinskej lekarke strelim facku. To neni sranda brat lieky na mozog ..tak sa nedaj a bojuj za seba, lieky maju pomahat, to neni operacia co ma boliet. Musis fungovat, byt v pohode, tak ta maju nastavit, ale lieky su len barlicka treba mat zivotospravu, dobre vztahy, kamaratov, vieru, su lepsie dni a horsie, treba mysliet tak ze to prejde, to je ta choroba ze je zle aj, ale to nema byt stale. Pa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]