Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu v době opatření (KORONAVIRUS) vlakem?

Od: maneasci odpovědí: 15 změna:
Dobrý večer, měl bych takovou malou otázku?. Totiž takhle chtěl bych jet vlakem za mou přítelkyní do Liberce.. Jenomže nevím jestli z toho nebudu mít nějaký ten problém v době toho vládního opatření?.. Děkuji moc

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

6x

Nejde o vládní opatření, jde o vaši zodpovědnost. Pokud chcete risknout, že ji (její rodinu, vaši rodinu) můžete nakazit, klidně vyrazte. My ostatní, co sedíme doma na pr*eli, vám pak poděkujeme. M.

doplněno 02.04.20 22:59:

Liško - Já to tak cítím. Taky mi pár lidí chybí a rozhodnutí vlády mi může být ... víte kde. Ale vědomí, že bych mohla uškodit nejbližším, to je to, co mě drží doma.

liska5

*palec*Napsala bych totéž.

*palec2* To je ten důvod, proč nikam nelezeme.

hodnocení

5x
No když už tak sám autem, šup do auta, a vylest u přítelkyně, vlak bych pro jistotu vynechal...za mě buď to člověk chytne a nebo nechytne, roušky, rukavice, nařízení jsou dle mě jen pro neohleduplne lidi, kteří nemají základní hygienické návyky, ale že by to něčemu pomohlo? Teď ruku na srdce kolik lidí umí správně sundat rukavice aniž by se jich dotklo holou rukou na venkovní straně? Pokud minimalizuje styk s ostatními a nebudeme na sebe prskat tak to zvládnem taky. Tohle je čistě můj osobní názor. Neříkám že správný. Sám se s přítelkyni stýkam,s rodiči také. Jsem zemědělec takže jsme stejně 99% času sám na poli kde široko daleko nikdo není a jídlo bude sakra potřeba.
hop®

Většina těch nesmyslných omezení má spíš politický důvod, než zdravotní, ale nechci sem opět tahat politiku...

hope, když nechcete tahat politiku do otázky, tak se o ní nezmiňujte.

hop®
hodnocení

4x

Čímkoli, za blízkým rodinným příslušníkem, ale ne zbytečně. Závazné aktualizované info na webu na webu Ministerstva zdravotnictví...

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Znáte to - náhoda je blbec. Vy pojedete, zrovna ve vlaku či na zastávce bude nakažený (co to ještě neví) a zhluboka vám nadýchá. Vy to dovezete jako dárek přítelkyni, ta to roznese po své rodině, ti v práci, vy si to pak přivezete domů... a už to jede. Přesně takhle to totiž probíhá. Kdyby každý dělal, co má a nedělal, co nemá, svět by neměl problém zvaný KORONAVIRUS. Ida

lipanek

Italští vědci potvrdili, že Coronavirus se šíří vzduchem pomocí prachových částic v atmosféře!

Pokud se nenakazíme od ,,někoho,, tak to na Vás stejně spadne z vrchu.

V Číně propukla nová nákaza.

Jak píší v článku, ani 30 denní karanténa nezaručuje vymýcení.

aeronet.cz/...

klera*
hodnocení

2x
Nikomu by se nemělo zakazovat jet za přítelem/přítelkyní. Když vás zastaví policisté, můžete to třeba přikrášlit a říct že jedete za snoubenkou...na to by snad nic říct neměli.

hodnocení

2x

Nejhorší smrt je smrt z vyděšení. Lidé se potřebují potkávat, přinejmenším s těmi nejbližšími.

hodnocení

2x
Já bych neriskovala a nejela bych.

hodnocení

1x

Proč byste nemohl, dodržujte hygiencké předpisy, chovejte se tak, jak Vám velí rozum a logika.

hodnocení

0x

Když můžou manželé důchodci jet do sousedního města s kabelou na kolečkách nakupovat do supermarketu, který u nich ve městě není. Když můžou stále migrovat mezi sebou hnědočeši, když můžou vlakem jezdit zdarma a bezdůvodně bezdomovci, když můžou děti a studenti na výlety, proč byste nemohl vy za přítelkyní. O jednoho víc nebo míň.

Omluva za capslock. Už topžepisovat nebudu. Děkuji

prestik*
hodnocení

0x
Mimochodem...průvodčí nyní mají zakázán fyzický kontakt s jízdními doklady cestujících...což v praxi znamená, že se jízdenky nekontrolují vůbec. Řada cestujících už na to přišla a promptně se přesunula do vozu se žlutým pruhem. Ten ovšem do Kittner City nejezdí, pokud vím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma coronavirus
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]