Nejste přihlášen/a.
Dokázal by mně někdo vysvětlit, co se odehrává v těle, když má člověk teplotu?
To nevím, asi plno věcí. Ale obecně - teplota není nemoc, je to jeden z obranných mechanizmů proti viroze. Zvýšením tělesné teploty se pokouší imunitní systém viry zahubit. Pokud je imunita člověka v pořádku, není to nebezpečné. Ovšem pokud je oslabená, člověk může mít těžké následky nebo i umřít.
Vysokou teplotou se tělo brání virům, snaží se je tímto způsobem zlikvidovat. Do 38 stupňů se dá říci, že je teplota prospěšná, avšak u dospělého nebo staršího člověka, ještě hůř když má nějaké chronické choroby k tomu, už je dobré tepotu srážet. Dochází k silnému přehřátí, což zatěžuje všechny orgány v těle. Toto není odborné vysvětlení od lékaře, to je pouze můj názor.
A z jaké důvodu,když např.má člověk v sobě nějakej vir nebo bakterií (bolí ho v krku,hlava,je malátnej),tak někdy teplotu má a někdy nemá?
Pokud teplotu má,tak chápu že tělo se snaží "zabít" vir ,ale pokud teplotu nemá,tak to znamená že pro tělo není zatím tento vir škodlivý a nespustilo "ochranou funkci organismu"?
Stejně tak nechápu,když člověk na sobě začíná cítit nějaké přicházející nachlazení,tak není dobré si brát preventivně paralen abych neměl teplotu,jelikož tím právě zabráním organismu aby se s virem poradil? Pokud si vezmu paralen,ještě předtím než mám teplotu,tak udělám vlastně chybu?
Stejně tak pokud mi není dobře a mám mírnou teplotu,tak je lepší počkat,nebrat žádný lék,jíst hodně vitamínů...zase ale otázka jak dlouho čekat?
Někdo nemá teplotu nikdy. Já su stará baba a opravdovou horečku jsem měla naposledy někdy na základní škole. I když jsem měla zápal plic, teprve rentgen ho odhalil - už jsem se nemohla bezbolestně nadechnout. Kdykoliv něco chytnu, tak já jsem tři dny vyřízená, syn má jen rýmu a bolí ho hlava a manžel podobně. Teď si zrovna lámu hlavu, jestli jsem ten vir taky nechytla. Začátkem února jsme jeli šalinó a tam - jen jednu zastávku jeli nějací dva úředníci - no, ten jeden chrmlal jak blázen, druhý - neměl bys s tím něco dělat? No a ten na to, to nic není, my jsme se teď vrátili z lyžovačky, to mám pokaždý. Ještě jsem si říkala, blbouni, to nemůžou jít pěšky? No a do týdne jsem dostala jakousi chřipku, myslela jsem si, že se udusím. Nebudu to tady popisovat, prostě jako ten virus, ale bez horečky. Polehávala jsem doma, protože jsem s postiženým synem. Ten dostal zase jen rýmu a dva dny ho bolela hlava, manžel jen hroznou rýmu. Já doteď občas zakašlu, ale jinak dobrý. Co si o tom myslíte? Když jednou v noci o tom mluvili v televizi, tak jsem měla takové nervy, že jsem kvůli kašli vůbec nemohla usnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.