Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účinky teploty na organismus

Od: heterak® odpovědí: 12 změna:

Dokázal by mně někdo vysvětlit, co se odehrává v těle, když má člověk teplotu?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je léčebný proces, který zvyšuje rychlost a sílu imunity a omezuje účinnost množení nežádoucích látek. Zvyšuje se tepová frekvenci a zrychluje se látková výměna.

hodnocení

1x

To nevím, asi plno věcí. Ale obecně - teplota není nemoc, je to jeden z obranných mechanizmů proti viroze. Zvýšením tělesné teploty se pokouší imunitní systém viry zahubit. Pokud je imunita člověka v pořádku, není to nebezpečné. Ovšem pokud je oslabená, člověk může mít těžké následky nebo i umřít.

jirib
hodnocení

0x
fsps.muni.cz/...
Odstavec Horečka...

hodnocení

0x

Vysokou teplotou se tělo brání virům, snaží se je tímto způsobem zlikvidovat. Do 38 stupňů se dá říci, že je teplota prospěšná, avšak u dospělého nebo staršího člověka, ještě hůř když má nějaké chronické choroby k tomu, už je dobré tepotu srážet. Dochází k silnému přehřátí, což zatěžuje všechny orgány v těle. Toto není odborné vysvětlení od lékaře, to je pouze můj názor.

hodnocení

A z jaké důvodu,když např.má člověk v sobě nějakej vir nebo bakterií (bolí ho v krku,hlava,je malátnej),tak někdy teplotu má a někdy nemá?

Pokud teplotu má,tak chápu že tělo se snaží "zabít" vir ,ale pokud teplotu nemá,tak to znamená že pro tělo není zatím tento vir škodlivý a nespustilo "ochranou funkci organismu"?

Stejně tak nechápu,když člověk na sobě začíná cítit nějaké přicházející nachlazení,tak není dobré si brát preventivně paralen abych neměl teplotu,jelikož tím právě zabráním organismu aby se s virem poradil? Pokud si vezmu paralen,ještě předtím než mám teplotu,tak udělám vlastně chybu?

Stejně tak pokud mi není dobře a mám mírnou teplotu,tak je lepší počkat,nebrat žádný lék,jíst hodně vitamínů...zase ale otázka jak dlouho čekat?

Teplota kolem 38°C po tři dny by to mělo být v normě, ležet, vitamíny atd...

Někdo nemá teplotu nikdy. Já su stará baba a opravdovou horečku jsem měla naposledy někdy na základní škole. I když jsem měla zápal plic, teprve rentgen ho odhalil - už jsem se nemohla bezbolestně nadechnout. Kdykoliv něco chytnu, tak já jsem tři dny vyřízená, syn má jen rýmu a bolí ho hlava a manžel podobně. Teď si zrovna lámu hlavu, jestli jsem ten vir taky nechytla. Začátkem února jsme jeli šalinó a tam - jen jednu zastávku jeli nějací dva úředníci - no, ten jeden chrmlal jak blázen, druhý - neměl bys s tím něco dělat? No a ten na to, to nic není, my jsme se teď vrátili z lyžovačky, to mám pokaždý. Ještě jsem si říkala, blbouni, to nemůžou jít pěšky? No a do týdne jsem dostala jakousi chřipku, myslela jsem si, že se udusím. Nebudu to tady popisovat, prostě jako ten virus, ale bez horečky. Polehávala jsem doma, protože jsem s postiženým synem. Ten dostal zase jen rýmu a dva dny ho bolela hlava, manžel jen hroznou rýmu. Já doteď občas zakašlu, ale jinak dobrý. Co si o tom myslíte? Když jednou v noci o tom mluvili v televizi, tak jsem měla takové nervy, že jsem kvůli kašli vůbec nemohla usnout.

liska5

Dajko, třeba už máte koronáče za sebou. Tuhle jsem četla nějaký názor, že možná už je promořena třetina veškerého našeho obyvatelstva. Že jako ne u všech propukla choroba. Pokud to zanechá trvalou imunitu, tak abych Vám záviděla.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Mně vždycky doktorka říkala, že když má dítě vyšší teplotu, pokouší se o něj nemoc a tělo s ní bojuje. Když má vyšší teplotu dospělý, znamená to, že nemoc už má. Čím vyšší teplota, tím horší situace v obou případech. Ida

liska5
hodnocení

0x

Horečka je obranný mechanismus a měla by nějakou dobu působit. Né hned ji srážet. Jejím cílem je likvidace patogenů. Bakterie a viry jsou citlivé na vyšší teploty.

hodnocení

0x
Pro mne je úplně nepředstavitelné nic neřešit a čekat, až bacily horečka uvaří. Protože ke mě teplota nepřichází bez dost nebezpečných průvodních projevů nachlazení. Ke zvýšení teploty dojít nemusí.
Objeví-li se zahlenění, tělo pomocí tvorby vlastního hlenu obaluje bacily, aby poškodily sliznice míň, to hned řeším. Když je moc hlenů, nejde dobře dýchat a to, rýma a bolest v krku mi vadí. Přílišné zahlenění může způsobit i zánět středního ucha, takže tělu pomáhám.
Jím horkou kuřecí polévku s uvařenou cibulí, s rozetřeným česnekem, i s brambory v ní (tuk z ní trochu chrání sliznice). Po jídle tablety Sinupret forte, je z bylin, takže bylinkovou čajovou směs na nachlazení při nich nepiji, aby bylin nebylo moc. Kapu kapky do nosu na dezinfekci nosních dutin. Ještě piji čaj z nasekané cibule nebo čaj z oregana. Ráno se chráním jógou - proplachování nosu slanou co nejteplejší vodou a Pozdrav slunci - dodá energii, zvýší výkon plic, zklidní nosní dutiny na chvíli. Cvik na bolesti v krku mi dobře nezabírá - na to beru léky dost brzy. Dodávám umělé vitamíny, alespoň šumivé tablety, protože na jídlo a ovoce moc nemám chuť. Léčím se čaji, na které mám zrovna chuť, ne všemi popsanými za sebou. Proč čekat, jestli vznikne teplota

Zapomněl jsi zmínit to podstatné. Přestaň hulit a spraví se to. Hleny máš na průduškách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]