Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
již delší dobu se mi nepodařilo koupit opravdu dobré nakládané okurky. Posledních 5 lahví jsem po otevření a ochutnání odložil do spíže na neurčito. Důvod je ten, že buď mají opravdu špatnou chuť, nebo a to ještě horší, nejsou křupavé. Vlastně už ani nepamatuju, kdy jsem naposled koupil okurky, které by byly křupavé. To je ti výrobci převářejí naschvál? Já teda zavařuju tím způsobem, že okurky v žádném případě nevařím, jen je aleju lákem o teplotě cca 90 stupňů, zavřu a to je celé. Okurky se nikdy nezkazily a jsou vždy perfektně křupavé. Bohužel je vždy z většiny rozdám rodině a kamarádům, takže mi nezbyde zásoba na celý rok a proto bych uvítal radu, kde a jakou značku koupit, aby ty okurky už konečně stály za to...
Díky
Zavářím sama, podle receptu, který se dědí z matky na dceru. Jsou křupavé, chutné, nejsou rozměklé.
Ty z obchodu jsem měla jednou v životě, na dovolené na horách, kdy jiná možnost nebyla. Byl to hnus, velebnosti.
Proto letos, bude-li to možné, zavařte si sám o 20 sklenic víc, aby Vám vydržely přes celou zimu. Anebo rozdávejte opatrněji, až, co Vám zbyde, aby se hlavně dostalo i na Vás.
Ty kupované nejsou skutečně dobré žádné, dost lituji ženské, když vidím občas, jak si je v obchodě vezou ve vozíku ke kase. Pravé znojemské už dávno nejsou pravé znojemské a ta trocha práce za kvalitní okurky opravdu stojí. Jaga.
V Polsku. Tam se jezdí pro okurky. Každý rok nakládám nejprve kvašáky a pak sterilizuji. Ale když jsem viděla cenu za přerostky 30 kč, tak poprve v životě, jsem kvašky neměla. Byla jsem špatná, tak jsem ani nezavařovala, ale sousedi všichni jezdili do Polska. Vyšly mnohem levnějim a byly kvalitní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.