Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omezení pohybu a vliv na zdraví

Od: ludik odpovědí: 15 změna:
Když člověk delší dobu nemá pohyb a sedí nebo leží doma na gauči nemuže se to zdravotně odrazit na snížení imunity a fyzické kondice u zdravého jedince? Snažím se trochu cvičit doma,ale bez čerstvého vzduchu to není ono. Zkouším doma rychlou chůzi,ale dokola v pokoji chodit je jiné než obvykle.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tak se jděte hýbat ven, nikdo vám v tom nebrání člověče, dokonce i bez roušky *zed*

hodnocení

4x

Zkuste otevřít okno a kruháč - kombinujte kardio a posilování.

figurek*
hodnocení

1x

nevím jak na snížení imunity, ale určitě se to odrazí na fyzické kondici a také na krevním cukru. Ten vám poleze nahoru.

hodnocení

0x

To se samozřejmě může odrazit...a také se to odrazí.

hodnocení

0x

Ludiku, o co se snažíte, nad čím uvažujete, to se netýká jen vás. Tak to máme úplně všichni. 10,5 milionů dospělých+ děti.

Já nevím, babko. Minulý víkend byl Bělák narvanej k prasknutí a nikdo nešel ke zdi před popravčí četu...

Mě se to třeba taky netýká. Mám psa a ten je tak naučený,že mi čůrat doma opravdu nebude. Takže jedině ven.Nasadím roušku na pusu a vyrazíme,klidně na hodinu,na dvě,nejlépe někam do přírody.

Ernie, ale tazatel se neptá na to, na co odpovídáte. On nechce do Běláku, on chce posilovnu doma. Nebo jsem něco zvojtila? *mir*Pacieentko, mám to jako vy. Také chodím se psem a projít se a nakoupit, ale otázka zněla jinak.

hodnocení

0x

Může.

Sama jsem zase začala cvičit se Šípkovou :).

hodnocení

0x

pěkný den,

odrazit se to určitě může. Nějak nechápu,proč byste nemohl vůbec ven. Ano,je karanténa,ale snad chodíte aspoň na nákup,tak si tu cestu prodlužte,nebo jděte někam do přírody,kde nejsou lidi. Já mám psa,takže o pohyb mám postaráno,každé 3 h jsem venku. Nasadím roušku na pusu a jdu...

pb®
hodnocení

0x

Já tedy doufám, že se to na mé fyzické kondici odrazí. Když jsem doma, konečně mám čas cvičit. 3x denně na rovnou páteř a core, ráno před snídaní HIIT a když je pěkně, tak brusle. Dnes mám za sebou 10km na bruslích a 2x cvičení, ještě jednou cvičit budu, protože svaly mají paměť 3hodiny a chce je to několikrát denně nakopnout, aby nám tělo držely tak, jak chceme. Přeci jen když jdu ráno do práce, mám vybavit 2 děti a sebe, tak ráno fakt necvičím.

janm*
hodnocení

0x

Přece jen, třebas ne ve skupinách ale aspoň samostatně by měli lidé chodit ven, nebo co mají zahrádky dvorky pracovat alespoň tak, sezení jen doma sice omezí šíření covidu ale naopak napomůže mnoha lidem k depresím a psychickému stresu a to imunitě rozhodně nepřidá...

liska5
hodnocení

0x

Vycházky do přírody se mohou podnikat. Ovšem sám, max. ve dvojici z domova. V lese účinkem pobytu mezi stromy opravdu stoupne imunita. Chce to aspoň tu půlhodinu tam pobýt.. Plus cesta tam a zpět je pohyb. I když někdo za tím lesem musí zajet autem.

liska5

A u televize šlapu na rotopedu.

72mona3*

Ano, je to velmi osvěžující, vyrazit někam ven. Bohužel jsou některé atraktivní lokality, kde se při příznivém počasí mohou lidé kumulovat. A to je špatně. My jsme si našli trasu, která je zhruba 18 km dlouhá, po které vyrážíme o víkendu. Lidí minimum. V týdnu pouze 8 km. Stačí si sednout nad mapami a zhruba určit směr třeba po lesních či polních cestách. Někdy se orientujeme pouze podle slunce a vyšlapeme téměř každý kopec kvůli výhledu:-D

Bez pohybu by mi zakrněly nohy i plíce*bezim* M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]