Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Provozuji bar, mám to jako vedlejší činnost, jelikož při tom dělám ještě brigádu v Kauflandu na DPČ. Mám nárok na 25 tisícovou podporu od státu? Díky, Vodenka.
Z ustanovení, které zatím stát vydal nelze jednoznačně určit.
Nic méně s největší pravděpodobností ve vašem konkrétním případě ne. Ve všech zatím dostupných podkladech a rozhovorech je vždy zdůrazněno, že musí jít o hlavní činnost a příjem podnikatele.
Pokud máte brigádu v Kauflandu, který normálně funguje tak určitě ne. Proč?
Jsou podnikatelé, kteří to opravdu potřebují, tedy ti, pro které je to zdrojem příjmů a stát jim restriktivně znemožnil vydělávat - kadeřnice, majitelé nějakých obchůdku, různí dodavatelé pro takové obchůdky... Prosím nezneužívejme toho za každou cenu, už takto na to dosáhne asi jen menšina.
To zatím nikdo neví. Zákon musí ještě schválit sněmovna a senát. Doporučuji vám přečíst si toto, možná pak budete o něco chytřejší.
@radis: musí jít o hlavní činnost a příjem podnikatele.
To není pravda. Přečtěte si článek, na který odkazuji, tam se dozvíte, jak to asi ve skutečnosti bude.
Četl jsem to. Zarazilo mě to, protože to vůbec nekoresponduje s informacemi na stránkách ministerstva a z předloženým návrhem "o kompenzačním bonusu v souvislosti s krizovými opatřeními v souvislosti s výskytem koronaviru SARS CoV-2".
Zkouším teď dohledat odkaz - ráno jsem to stahoval, ale nevím odkud přesně.
Díval jsem se včera v noci na tiskovou konferenci vlády.
Myslím, že jsou tři podmínky čerpání té částky. Jedna z nich je, že aby měl na to někdo nárok, tak letošní obrat za první čtvrtletí musí být alespoň o 10% nižší než loňský obrat. Myslím, že další podmínka je, že daný subjekt nesmí být z Prahy. Ale nevím, jestli si to dobře pamatuju. Poslouchal jsem zprávy "na půl ucha". Je to asi kvůli nějakýmu dotačnímu programu EU.
Samozřejmě to ale případně bude platit až po schválení ve sněmovně atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.