Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem ted bez prace a co dal

Od: pavl odpovědí: 5 změna:

dobrý den, chtela bych se jen zeptat... V lednu a unoru jsem pracovala na horske chate, vychazelo to asi 150 h, zhruba 10 tisic cisteho. a ted v breznu byla prace jen tyden a pak pani chatu zavrela. Ale nestihli jsme projednat pripadne ukonceni prace atd. jen jsem se jeste stihla zeptat na UP co a jak ale to se nedotahlo do konce. Takze kdyz mam stale pracovni smlouvu mela by za mne majitelka hradit pojisteni...? a mam narok aspon na nejakou cast mzdy? Ono v tehle divne dobe v podobne situaci asi bude vic lidi kdyz jsou vsechny hotely zavreny :(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dle mě pokud máte pracovní smlouvu a nedostala ste výpověd tak ste stále zaměstnanec a mate nárok na 60% platu
Do doby než dostanete výpověd

hodnocení

2x

Myslím že nemá cenu čekat a hlavně spolehat na to co paní majitelka platit má,musí,nemusí měla by,neměla by,má povinost atd...

Jednoduše zvednout telefon a paní zavolat a vše si ujasnit aby jste pak nebyla překvapená.

hodnocení

0x
Máte uzavřenou DPP DPC nebo normální pracovní poměr?
pavl
hodnocení

ja jsem měla normální prac. smlouvu

radis
hodnocení

0x

Všichni všude ještě nedávno, když vše zavírali a záváděli karantény vždy odsekli na námitku, že nebudou mít lidi peníze tím, že to je jedno nejdůležitější je zdraví. Uběhlo 14dní a karty se obrací- zaměstnavatelům se nechce živit plnou firmu na "nemocenské", zakázky odpadly a firmy se chystají na nejhorší. Všude kolem jen člověk vidí jak to lítá u nás na firmě jsem se bavil s kolegou, jehož žena je u nás personální a říkal, že když to tak půjde dál tak mají v šuplíku do konce měsíce nachystaných 80 výpovědí - bude to ještě zajímavé.

Pokud jste na HPP náleží vám odměna za práci/nemocenská nebo dovolená a měla by hradit pojištění - ovšem s ohledem na situaci bych si to ještě 2x ověřil. Na tu paní zaměstnavatelku číslo nemáte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]