Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Borůvka na prstu, co dělat?

Od: novak odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, už to asi měsíc bude co jsem si v posilovně skřípl na levý ruce malíček (viz foto). Pěkně mě to zcernalo, nechaval jsem to být. Dnes jsem nějak sloupnul část nehtu, kde ta krev byla srazena a vodou ji očistil. Mám jednu otázku. Sroste mě nehet normálně i když jsem odstranil část nehtu, kde byla borůvka? Nemůže se mě tam teď dostat nějaká infekce? Popřípadě co dělat? Děkuji za normální odpovědi, ano jsem blb že jsem si to ďoubal, ale štvalo mě to. Teď se bojím aby nehet rostl normálně.Část sražené krve tam zůstala.
Borůvka na prstu, co dělat?
Borůvka na prstu, co dělat? #2
Borůvka na prstu, co dělat? #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Běžná věc, nehet doroste. Akorát to dlouho trvá.

olinl

Souhlas s hlavik. Tohle jsem měl též a po čtyřech/pěti měsících nehet dorostl a štěnice/borůvka sama zmizela.

hodnocení

2x

Nechte to odrůst. Časem se to spraví. Chlap snad něco vydrží.

fugass*
hodnocení

1x
Tak to si ještě neviděl skříplej prst jak sviňa. Nehet sleze a doroste novej.

figurek*
hodnocení

1x

Spravoval jsem si bicykl a povedlo se mi strčit prst mezi řetěz a ozubené kolo na pedálech. Měl jsem na prstě přesně to, co máte vy.

Co s tím? Teď už nenaděláte nic. Vidíte že zdravý nehet vám už roste, počkejte pár měsíců až doroste a modrák zmizí sám.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Nehtové lůžko (to je ten bílý půlměsíček směrem ke kloubu) máte v pořádku a nepoškozené. Takže vám bude nehet normálně narůstat nový, zdravý a nepoškozený. Časem vám to, co jste si orýpal odroste pyč. Ale bude to trvat, tak půl roku. Ida

liska5

Přesně tak, ten "kořen" nehtu není poškozen. Odsud nehet roste. Já bych si to přes den na práci přelepila náplastí s polštářkem, na noc volně a klidně i promazat, třeba kokosovým olejem. U ruky roste nehet 6 x rychleji, jak ten ukopnutej na noze. Za dva měsíce máte nehet dobrej. Jen se nesmí zanítit, když je zbytečně porýpanej. Ta borůvka by s růstem nehtu vylezla sama, jako trocha suché krve.

hodnocení

0x
Bude to ok. Jinak borůvka se běžně doma řešívala pilkou nebo vrtáčkem - velmi opatrně se nehet na vrcholu borůvky prořízl - ta pak vytekla. Bylo to míň drastické, než to sloupávat/seškubávat nehet.

sarag
hodnocení

0x

Není to otevřená rána. Pod nehtem se vše vstřebá a zahojí samo. Je to prkotina.

jenda2*
hodnocení

0x

Pokud si pohmoždíte nehet, že se začne tvořit sraženina, tak to nejjednodušší je vzít ihned injekční jehlu a jako vrtákem provrtat nehet, až odteče krev. Ta pak nemůže způsobit postupné odpadnutí nehtu. Pokud jste to nechal být, tak budete měsíce čekat. Pod nehtem se nic nevstřebá ale začne se nehtové lůžko oddělovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]