Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak z toho ven?

Od: mija* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
je to přes 6 měsíců, co se dostávám z rozchodu. Byla jsem na tom opravdu zle, sáhla jsem si na samé dno a nedokázala bez toho člověka žít.
Teď jde o to, že se mi v životě objevil člověk, s kterým jsme spolu v minulosti chtěli strašně být, ale měl přítelkyni, pak když ji už neměl, tak jsem měla přítele já. Vždy jsme si spolu rozuměli a tenkrát jsem se do něj hned zamilovala, zlomilo mě to srdce.
Jenže... On by semnou chtěl být, chtěl by to zkusit. Je moc hodný a vždy mě vyslechne, dá mi času kolik budu potřebovat. Je starostlivý a asi první člověk, který se o mě opravdu zajímá a dokáže říct, jaká jsem. Zajímají ho obyčejné věci, co mám ráda.
Ale ja nemohu z hlavy dostat bývalého, neustále si ho představuju vedle sebe, ač on mě už dávno odepsal.
Naposledy jsem s ním i kvůli bývalému plakala, protože se bojím, že to prostě nezmizí. Tolik to bolí a ja nevim, jak jít dál...
Jak se otevřít a zapomenout? Jak přijmout to, že on už se nevrátí? A nebát se třeba lepších zítřků, lepší budoucnosti?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Vím, je to asi těžké, ale chce to zapomenout. Prostě ten předchozí nebyl. /a byl to debil/. A hotovo.

Máte jednu velkou výhodu. Nezůstala jste po rozchodu sama. Máte někoho, kdo k Vám něco cítí, kdo by to chtěl s Vámi zkusit. Toho člověka si važte a chovejte se k němu, jak zaslouží.

Pokud mu budete fňukat a bulit na rameně pro toho ex a dělat si z něj dutou vrbu, může to taky zabalit a vykašlat se na Vás. Přestanou ho bavit vaše neustálé nářky. Pak byste byla úplně sama. Tak se koukejte sebrat, co bylo, to bylo, je to pryč a fertyk. Teď budete žít jinak. Muži mají rádi vtipná, chytrá, příjemná děvčata a ne nějaké unylé plačky, které se hrabou ve vzpomínkách na minulost.

Zapomeňte, nic jiného se nedá dělat. A tenhle si zaslouží, abyste se k němu chovala hezky. Jen tak si ho udržíte. Jaga.

hodnocení

0x

Dobrý den. Všechno je to o tom, jak to máte nastaveno v hlavě. Dokud neuděláte tlustou čáru za svojí minulostí a budete bývalého srovnávat s těmi budoucími, pak nemá smysl se pouštět do nových vztahů. Nejdříve v sobě musíte minulost skutečně uzavřít a smířit se s rozchodem. Podporujte se v myšlenkách, že to co bylo, již skončilo a nezměníte to. Prostě je to pryč a je třeba žít dál. A dát šanci něčemu novému. Tím, že rozebíráte svého bývalého s někým, kdo o Vás jeví zájem, sama sobě škodíte. Děláte si z něho vrbu a pokud s tím nepřestanete, otrávíte ho tím. Nebavte se o minulosti, dejte prostor komunikaci docela jiné a novým zážitkům. I rozchody k životu patří a co nás nezabije, to nás posílí. Jen sama sebe nelitujte a neráchejte se neustále v minulosti. Ale to už jsme Vám zde radili mnohokrát...

liska5
hodnocení

0x

Vše už bylo řečeno. Prostě jste měla být déle sama, abyste měla čas přemýšlet o sobě. Přemýšlet, čím jste přispěla k rozchodu a čeho se v budoucnu vyvarovat. Prostě jste si to ještě neodžila. Odteďka aspoň před druhým partnerem o tom prvním mlčte. Představte si, že on by Vám plakal na rameni pro jinou. Na tyhle pochybnosti jsou lepší dobrá kamarádka nebo psycholog.

A najděte si nějakou zájmovou činnost, při které nebudete mít čas myslet na to, co už skončilo.

lipanek
hodnocení

0x

Řekněte své první lásce, že ještě nejste z toho posledního vztahu venku. Jestli opravdu chce, ať na Vás počká. Třeba půl roku.

Zatím sportujte a bavte se s kamarádkami.

Moc se nevyhledávejte, spíše odstup a koncem léta si naplánujte nějakou grilovačku, nebo oslavu, a tam si řeknete, co a jak, čas a možná dlouhodobý půst v sexu udělá své a dáte se bez problémů dohromady. Půjde to samo.

Možná se bude zdát půl roku dlouhá doba, ale není, uteče to.

Pokud byste šla do nového vztahu nyní, udělal by Vám vlastně tzv. převozníka a to je takové zneužití, nebylo by to od Vás fér a vztah by to nemusel unést.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]