Ahoj, obnovuji vlákno i když je to malinko z jiného soudku. Byla jsem na nemocenské a v době nemocenské jsem dostala v práci výpověď. Nemocenská trvala do včerejšího pondělí, kdy byla ukončena. V neděli jsem byla na pohotovosti s akutní bolestí zad, takže mi doktorka opět od pondělí vystavila neschopenku, která ale bohužel nenavazuje na tu předešlou. Budou to v práci brát tak že když se tamta ukončila tak mám jet podepsat výpověď, nebo bude platit tahle nová?
@lola174 - v době nemocenské jsem dostala v práci výpověď Chybí informace - ale výpověď nemusí být platná.
ZP § 53
(1) Zakazuje se dát zaměstnanci výpověď v ochranné době, to je
a) v době, kdy je zaměstnanec uznán dočasně práce neschopným, pokud si tuto neschopnost úmyslně nepřivodil nebo nevznikla-li tato neschopnost jako bezprostřední následek opilosti zaměstnance nebo zneužití návykových látek, a v době od podání návrhu na ústavní ošetřování nebo od nástupu lázeňského léčení až do dne jejich ukončení; při onemocnění tuberkulózou se tato ochranná doba prodlužuje o 6 měsíců po propuštění z ústavního ošetřování,
Píšete "mám jet podepsat výpověď" - nechce vám zaměstnavatel "vnutit" dohodu o ukončení pracovního poměru?
Nic nepodepisujte jste práce neschopná ale nevím jak dlouho ta nová neschopenka vás ochrání před výpovědí, kdy bude ukončena a vy budete muset jít podepsat beztak výpověď. Po výpovědi přijměte třeba brigádu jako sestřička. Dnes jsem zaslechl, že nemocnice nabízejí brigády.
Když nemocenská skončila v pondělí a rovnou začala další, tak jedete bez přerušení. Zaměstnavatel vám chce nejspíš podstrčit dohodu, protože jinak výpověď v době nemoci nemůže dát. To by ji zrovna mohl poslat poštou. Takže je jen na vás, zda se necháte vyhodit na hodinu bez odstupného a výpovědní lhůty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.