Nejste přihlášen/a.
VSEM preji krasny den, jsem zena 32let. jiz od zari bez prace. mam vihlidle prostory k podnikani, TRAFIKA, OBCERSTVENI. jiz jsem se ptala lidi v okoli na jejich nazor. A nikdo mi nerek nic jineho nez UZ TO OTEVRY! jenze sama do toho jit nemuzu, a potrebuji nejakeho investora nebo spolu.inv. kde mam takoveho CLOVICKA NAJIT? jsem zoufala lide se mne ptaji kdy to otevru TAK PROSIM VAS TROCHU ZNALE O RADU : dik moc MISULE
Fandím každému podnikání. Ale otevřít obchůdek jen na základě toho, že mi lidé z okolí tvrdí "Už to otevři"? Obávám se, že přesně tihle si k Vám pak akorát jednou za týden přijdou pro noviny s víkendovou přílohou a řeknou "Ale Mišulko, když Ty máš tu Colu o polovinu dražší než Lídl ..."
A hlavně: víte jaké jsou marže (rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou) u novin a tabáku - oboje má prodejní cenu pevně danou? Máte odhad kolik toho prodáte? Co všechno musíte splnit za hygienické podmínky abyste mohla prodávat alespoň balené bagety? Občerstvení se vším všudy - párky apod. - to už je možná hostinská činnost - poradí na živnostenském úřadě. Vést si sám účetnictví je sice hezké, ale ne moc jednoduché a zavání to průšvihem. Atd atd
Pokud Vám někdo půjčí peníze bude chtít vidět kalkulaci. Máte-li čím ručit mohla by půjčit i banka. Rozhodně ne nebankovní půjčku.
Nápodobně Míšo, chápu , že vaše situace není růžová, ale raději napřed zvažte lokalitu obchůdku. Zda je tam dobrá dostupnost z pohledu případných zajemců o tuto službu. Zvážení situace uvádím z důvodu následné investice, plateb socialního a zdravotního pojištění, které budete muset hradit i když nebudou příjmy. Zkuste se pozeptat na ÚP dříve byla možnost podpory z jeho strany, pokud si dobře vzpomínám tak poskytoval prostředky na vybavení provozovny, ovšem nikoliv na nákup zboží. Nevím zda tato možnost platí i nyní. Dále doporučuji obejít a zjistit si výši plateb na ČSSZ.Rovněž způsobilost provozovny Vám musí schválit elektoinstalace, hygiena etc. Dodavatelům budete muset uhradit částky za přijaté zboží. A ve finále počítejte s tím pokud se něco vydělá bude potřeba příjem vrazit zpět do podniku, takže výdělek nemusí být značný a tak to může fungovat třeba 2 roky. Ono to není jen skočit a pak říkat hop. A v případě neúspěchu co dál?
doplněno 29.03.10 12:03:opomenula jsem výdaje za zdravotní průkaz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.