Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit?

Od: dagmarka554 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Obracím se na Vás s prosbou,

Ze zdravotních důvodů, jsem rozprodával svoje sběratelské předměty,(nejsem podnikatel),na bazarovém portálu, ozval se mi kupující, který jeden předmět zakoupil, poslal jsem mu zboží, po týdnu mi volal , zpět že chce vrátit peníze, řekl jsem mu že nesouhlasím, na čež mi začal vyhrožovat v telefonu, a položil mi telefon. Poté ten samý večer , mi od něho chodily SMS, že jsem mu nedal doklad, a že má právo na vrácení, s čímž jsem nesouhlasil, momentálně mi od něho chodí SMS , cituji-Že mě napráská na Finanční uřad.

Kdyby požadoval navrácení financí zpět hned, tak bych byl ochoten mu částku vrátit, ale po týdnu? Přijde mi to od něho vychytralé.

Proto se chci zeptat , jak se bránit?

Za každou radu děkuji Hezký den.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nereagovat! Nepíšete o kolik Kč jde, ale asi to nebude žádná závratná částka. Taky neuvádíte důvod, PROČ chce peníze vrátit. Poslal vám tu věc zpátky? V podstatě nijak vás poškodit nemůže a ať to hlásí kam chce. Případně mu pošlete SMS že na něho podáte trestní oznámení pro obtěžující stolking. Přeji úspěch a pěkný nový týden!

dagmarka554
hodnocení

Dobrý den,

Děkuji moc za odpověď ,jednalo se o 1800kč, jde o to že mi poslal MMS, dokument , že mě už udal, celková sbírka má hodnotu přibližně 50 000kč, byla prodáno asi 8 kusů, z mé sbírky.

Nikdy jsem se s tím nesetkal , dost mě to překvapilo, jak se někteří lidé chovají*plac*

Zablokujte si jeho číslo.

dagmarka554
hodnocení

To jsem udělala, bohužel má jich asi 6x , často to mění.

hodnocení

0x
Za bych ho poslal v rit a zablokoval veškerou komunikaci s nim a dal to neřešil

lipanek
hodnocení

0x

A pokud to bylo na Aukru, tam píší v podmínkách, že kupující může do 14 dnů odstoupit od smlouvy.

obchodnipodminky.aukro.cz/...

Proštudujte a podívejte se na odstavec 3.3.1. kupující - spotřebitel.

Nemusí uvádět důvod.

Pro Vás se týkají jenom podmínky ,,prodejce,, ale ne už prodejce-podnikatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]