Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sleva na manželku na rodičovské, dostanu?

Od: peter* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl bych si snížit základ daně, aby nemusel zbytečně daň platit. Jsem OSVČ, platím výdaje 60%. Manželka je už druhým rokem na rodičovské, tak že si nic nevydělává, není nikde zaměstnána. Dostanu jako OSVČ slevu na manželku?

Živnost mám hlavní po celou dobu roku 2019.

Co k tomu je nutné získat, tj. získat slevu na manželku?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Potvrzení zaměstnavatele manželky o výši zdanitelných příjmů. Čestné prohlášení manželky, že neměla ve zdaňovacím období 2019 žádné příjmy kromě rodičovského příspěvku.

kajaf
Když je manželka již druhým rokem na RP, tak nebude přeci muset dokládat potvrzení zaměstnavatele manželky nebo to tak není?

Jestli jí trvá dál pracovní poměr, je potvrzení podstatný dokument, na rodičáku totiž klidně může pracovat. Jestli je na rodičáku a nemá zaměstnavatele, je to samozřejmě nesmysl. Uvedla jsem ze zvyku pro úplnost.

kajaf
Díky za vysvětlení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]