Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svědí mě nohy - co na to?

Od: iku* odpovědí: 14 změna:

Ahoj potřeboval bych poradit v práci musím nosit holinky ,a jak mám zastrčený nohavice v holinkách ,a ploché nohy. tak nosím silné ponožky .A to je právě problém mám přehřáté chodidla i lýtka a strašně to svědí je to k nevydržení nevíte jak nebo s čím si to mám mazat? Heřmánek?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

No já bych to spíš viděla na namazání Canestenem ;)

iku*
hodnocení

lekarna.cz/... to snad nemyslíte vážně jsem chlap!

arimas*

hahahahah tak tohle me rozesmalo *palec*

a co zkusit TEA TREE OIL produkty.. MAJI TO SNAD V KAZDE LEKARNE.. maji specialni produkty pro koupele nohou a celkovou péči o nohy!

jsou proti poceni proti plisny a svedeni.. jedine to me napadlo.. tak se zkuste zeptat v lekarne

madla*

Canesten je lék proti plísňovým onemocněním, ve formě masti také na plíseň na nohou. Ta se může projevovat právě svěděním.

doplněno 26.03.10 15:25:

canesten.cz/...

iku*
hodnocení

Přece ,když mě svědí pokožka tak já usuzuji,že je to přehřátím a nemusí to být hned houby?!

doplněno 26.03.10 15:32:

Mykoza

arimas*

ty produkty od TEA TREE jsou chladivy tak to by teda mohlo pomoct

madla*

V těch holinkách máte zapařené nohy, opakovaně, to je přímo živná půda pro houby, kvasinky a plísně. Když se vám to nezdá, poraďte se na kožním.

kytka*

Právě mykoza je plísňové onemocnění. Někomu pomahá i při mytí dát trochu octa do vody a nohy pěkně vykoupat. A dělat to každý den.

papene*

:)Já bych se přikláněla k masti Mykoseptin.
Mykoseptin
Typ: Lék bez předpisuKategorie: antimykotikumVýrobce: Zentiva a.s.
Lék není na předpis

Mykoseptin je volně prodejný léčivý přípravek ve formě nažloutlé masti. Hlavní účinnou látkou přípravku je kyselina undecylenová působící proti plísním a mikrobům. Mast také obsahuje zinek, který mírní podráždění kůže a urychluje její regeneraci.

Mast je určena pro dospělé a děti od 2 let věku. Těhotné a kojící ženy musí použití přípravku konzultovat se svým lékařem. Mykoseptin se používá k léčbě všech druhů kožních plísňových onemocnění. Přípravek nesmí užívat děti do 2 let věku a pacienti přecitlivělí na některou ze složek přípravku. Mast se nenanáší do očí a na sliznice, na mokvavé, hnisavé rány a puchýře. Obvykle se Mykoseptin nanáší na omytou a osušenou kůži 2×denně nejméně po dobu 1 týdne. Dojde-li ke zmírnění kožních obtíží, mast se vtírá 1× denně následující týden, poté ještě 2× týdně, celkem po dobu 1 měsíce. Při zkrácení léčby by mohlo dojít ke znovuobjevení infekce. Při přecitlivělosti na některou složku přípravku se může objevit vyrážka, zarudnutí, svědění, pocity pálení kůže, někdy i drobné pupínky a puchýřky. Dojde-li k výskytu těchto projevů, přerušte léčbu a poraďte se o dalších možnostech léčby se svým lékařem či lékárníkem.

kytka*

Kupte si LAMISIL 1 /prodává se i jen Lamisil / ale chtějte LAMISIL 1 je to zaručené , vypotřebujete tubičku a zbavíte se potíží. Mám to osobně vyzkoušené

iku*
hodnocení

Děkuji určitě vše vyzkouším pěkný den.

malvinka*
hodnocení

0x

Nešlo by změnit typ obuvi za koženou s pevnou špičkou? Obávám se, regmatického problému ve spojitosti s klesající nožní klenbou.

Zkustě změnit obuv .Natřít nohy levandulovým olejem či mastí společně s konopnou mastí. K popíjení dopručuji cévní čaj a ledvinový např. Slanobýl chlumní, Vrbovka malokvětá.

Suchá svědící kůže múže rovněž signalizovat cukrovku.

kahsa*

Taky navrhuji změnit obuv , dnes je už v nabídce kvalitní obuv s jistou menbránou zetra.cz/...

hopp.cz/...

zemanshoe.com/...

karina*
hodnocení

0x

iku, jestli máte propadlou nožní klenbu (ploché nohy), tak nošení holínek je pro nohy to největší zlo. Není to pevná tvarovaná bota, noha nemá oporu. Jestli pracujete v mokrém prostředí, asi vám nepomůže rada abyste změnil obuv za pevnou, pracovní, šněrovací. Ale určitě v si prodejně ortopedických pomůcek kupte ortopedické vložky ( ty dobré stojí cca 240,-Kč). Klidně si vezměte holínky s sebou a oni vás to nechají vyzkoušet.

A ještě lépe , navštivte otropeda , on vám vložky do bot předepíše. Zhotoví vám je pak přímo pak na míru ve specializované prodejně, kde to u vás je, vám doktor poví. Vyjde vás to cca na 100,-.Kč. Máte na takovýto předpis nárok 1x za půl roku. Jinak kdybyste si je pak chtěl kupovat sám , jsou celkem drahé, vyjdou asi na 800,.Kč. Takže šupky k doktorovi a neotálejte s tím. Uvidíte, že se vám hned uleví. A do bot noste měkkoučké tlusťoučké bavlněné ponožtičky *smich*. Ta vložka zmenší pak prostor v botě cca o 0,5 -1 velikostní číslo, takže mějte i pohodlnou holínku, aby vám pak nebyla malá. A každý večer si pěkně promasírujte chodidla. Mějte se hezky karina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]