Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké opatření při dovozu+instalaci počítače?

Od: alena350® odpovědí: 15 změna:

Musí mi dovézt a zapojit (i internet) nový počítač. Mám takový "itinerář", možná jsem na něco zapomněla. Na co by jste se soustředili? Začnu u dveří : pána vyzuju a boty mu zůstanou za dveřmi... A dál?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pochopitelně ty i ten mechanik budete mít nasazeny roušky. Na tvém místě bych vyžadoval minimálně u mechanika jednorázové rukavice, bez nich bych ho do bytu nepouštěl. Pro jistotu je měj pro něj připravené a dej mu je ihned po otevření dveří. Ty bys je měla použít také. Celou dobu jeho pobytu hlídej, aby roušku ani rukavice nesundal. Od začátku si dodržuj odstup 2m od něj. Nech ho pracovat samostatně, nepřibližuj se k němu. Pokud budeš nakonec něco platit, polož hotovost na stůl, ať si ji vezme a na stejné místi ti vrátí drobné. Po skončení ho vyprovoď z bytu, pochopitelně s dostatečným odstupem. Pokud si bude chtít sundat rukavice, tak až po opuštění bytu. Pokud chceš mít jistotu, použij nakonec nějakou prostorovou dezinfekci. Možná tě ještě napadnou další opatření, ale to, co jsem napsal, by mělo stačit.

doplněno 29.03.20 14:47:

@alena350: To WC mě nenapadlo, ale souhlasím. Ovšem kromě WC mohou během jeho "návštěvy" nastat situace, které budeš muset operativně řešit. Pak už si v rámci obecných opatření budeš muset poradit sama.

hodnocení

Díky. Říkala jsem si, že ho asi upozorním, že na wc ho nepustím n kafe mu nenabidnu...pak jeste vytřu savem.

dolga2

Já bych tedy důkladně vyvětrala předtím i potom, protože i on může mít strach z nákazy. Fakturu bych nedávala k ostatním listinám aspon 10 dnů. A aby na ni nikdo nesahal. Co se týče počítače, jestli k tomu máte i monitor, tiskárnu a podobně, tak lehce teplou vodu s jarem, nebo okenu, ta by mohla stačit, otřela bych všechno, bůh ví, kdo všechno cestou k Vám na to sahal. Otřete i ten stůl, no, na co sahal. Až by to uschlo, teprve bych zapla. Stát od něj dva metry Vám moc nepomůže, pořád je to malý bytový prostor. Postavte se tak, abyste viděla, kdyby Vám něco vysvětloval.

Až odejde, okno dokořán a větrat aspon 4 hodiny.

Chodí mezi lidi, takže opatrnost je na místě.

Pokud by Vás požádal o WC, tak věřte, že ne z rozmaru, většinou se sami tomu vyhybají i oni mají strach. Takže ho tam pustte, pokud to bude nutné. Pak to musíte vyvětrat a umýt.

hodnocení

Stul je u balkonovych dveri, muzu otevrit dokoran. (Ma sa ale podstatne ochladit...). Klavesnici mam, muzu pouzivat svou a pozdeji vymenit. Monitor, mys taky...netusim, jestli budou veci v krabicich, firma mi to dodava na home office. Nevim, jestli je novy nebo ne... A dekuji za tipy.

radis

Snad nezaškobrtne a nedotkne se něčeho ... to už by zbýval jen výběr rakve *zed*

radis
hodnocení

3x

Nachystejte si benzín a zapalovač. Jak odejde tak vše polít a škrtnout.

Šance, že ten člověk je nakažený je minimální a ikdyby tak to není černý mor. Pochybuji, že tam bude někdo trajdat jak mu říkáte pomale v chemickém obleku a něco dělat - když máte takový strach, tak jste měla počkat a pozvat si někoho později.

Rouška stačí. Jezdím po zákaznicích každý den - 99% z nich řekne, já si tu roušku sundám a já už ji sundávám také - nedá se v tom dýchat, stejně navlhne a už nechrání a když tam s tím člověkem jsem 2hodiny, povídáme si, já na vše šahám na co šahal on tak už stejně rouška nepomůže. Bavil jsem se s kolegy, mají to tak všichni.

Kolega mi říkal, že jeden zákazník měl požadavky, že u něj bude opravář kotle celou dobu v roušce, brýlých a ochraném štítu - firma řekla, že dobře bude ovšem servis o 800Kč vyšší kvůli pomalejší práci technika - najednou šli veškeré obavy zákazníka stranou - kolega říkal, že dojel a zákazník neměl ani roušku...

vilik*
hodnocení

2x
Jestli máte takový strach, po odchodu technika se zavřete do jedné místnosti, kterou nenavštívil, a setrvejte bez vycházení 48 hodin.
A nemusíte větrat ani uklízet.

hodnocení

0x

Proč ti MUSÍ dovézt nový internet a počítač?

Počítač sestaví, tedy zapojí klávesnici, myš a monitor. Poté zapojí do zásuvky a pustí.

Internet může být složitější. Záleží, co a jak bude dělat, to ale tady nikdo netuší, neb neví jak to bude.

hodnocení

Je mi to opravdu líto, ale Vaše "odpověď" jde ale úplně mimo podstatu otázky. NENÍ relevantní, že pc se pokazil, co udělá s pc a prislušenstvím, to je taky jasné.

Ráda by jsem uhlídala/minimalizovala možný přenos nákazy.

Ovšem je dobrý napsat, o co ti vlastně jde. Takhle se může člověk jen domýšlet.

Myslím, že jde hlavně o desinfekci než o samotné zapojování laikem.

karel556*

alena350: a taky mu (technikovi) kup nové boty pro případ, že mu je na chodbě, kde je musí podle tebe nechat, někdo čajzne.

radis

Není to otázka mimo - když si někoho pozvete a něco po něm chcete a bude se k němu chovat jak k malomocnému a jen jej zdržovat a kazit pracovní den tak jste měla počkat a nikoho si nyní nezvat.

hodnocení

0x

Předem si připravte hadřík s dezinfekčním roztokem, ať se potom nemusíte dotýkat celé lahve, dále plastový sáček s ohrnutým okrajem, do kterého odložíte vše, co potřebujete vyhodit (jednorázové rukavice + ústenka...), sáček pak uvážete na uzel. Máte-li látkovou roušku, namočíte ji do připraveného pracího roztoku, umyjete si obličej a pokud nosíte brýle, opláchněte je. V případě, že po montáži zůstanou nějaké krabice, stačí je postříkat sprejem s dezinfekcí a odložit mimo byt. Dezinfekcí nakonec otřete vnitřní a pak i venkovní kliku bytu.

hodnocení

0x

Teda přiznám se, že nevím, jestli ty odpovědi jsou míněny vážně nebo ne. Ale vy nechodíte ven, třeba do obchodu? Protože když čtu ta opatření, které chcete doma dělat, tak to ani nelze venku dodržet.

Ale jestli je to vážně: pána nevyzouvejte, ale dejte mu návleky na boty ( co řeší, když bude po bytu ťapat v ponožkách místo botech), připravte si návlek na židli, na kterou si bude muset sednout. No víc mě nenapadá.

Jinak si to zase tak nezabírejte, je to blbé na psychiku. Vy můžete dělat z domu, pracovnice u nás ne a je jich na dílně cca 20. A zatím to zvládáme v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]