Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
V období od od 27.6.2019 do 5.11.2019 jsem byl veden na úřádu práce a pobíral jsem zároveň podporu v nezaměstnanosti. 8.11. jsem jako OSVČ odletěl pracovat do zahraničí, s tím že sociálni za červen i listopad jsem si zaplatil. Bohužel kvůli koronaviru jsem se v březnu vrátil zpátky do Čr. Celkem mi přišlo z úřádu práce 6 plateb, ale za červen a listopad to bylo jen 1000 Kč. V případě, že bych potřeboval opět podporu, bude mi vyplacena? Sociální jsem platil od listopadu do března, tedy pouze 5 měsíců ale stát teď po dobu 6 měsícu odpouští minimální zálohy, tak nevím zda se to započítá, když si zaplatím i duben.
Předem děkuji za informace.
Víte, je mi divně, když se ted spousta čechů vrací domů, aby využívalo náš sociální systém a hlavně zdravotní.
Ne z dovolené, to je normální, že se lidé vraceli z dovolené..ti tu plnili své ale povinnosti..
Protože, kdyby onemocněli v cizině, například Vy, stojí je nemoc moc peněz, repatriace nemocného do vlasti také není nic levného a důchod chce mít každý, proto občas myslíme na zadní kolečka, ale občas také ne...hodně lidí také bude čekat na nové plíce či ledviny v důsledku následků viru.
A to skutečně finančně zachrání jen naše zdravotnictví.
Tím Vám chci říci, že jste lehkomyslný člověk, který si vzpomene na závazky až když stát potřebuje..
Nejspíše to bude tak, jak to píšete, ale k tomu se vyjádří nejlépe ti, kteří tomu rozumí, jak to udělat, abyste na nás všechny vyzrál. Jestli tedy budete mít právo nás využít, nebo ne.
Moje rada, příště už plnit své povinnosti. Aby stát měl pak povinnosti i k Vám. Je to můj názor i pro lidi, kteří se chovají podobně.
Jak daně tak zdravotní i sociální platím tady, možná by to prvně chtělo se zeptat jakou formou v zahraničí pracuji... nehledně na to, že mám x pojištění právě, kdyby se v zahraničí něco stalo... Od 17 pracuji, byl jsem předčasně zplnoletněn. Ve svých 26. letech jsem poprvé využil služby prac. úřadu a ve svém dotazu píšu "v případě, že bych potřeboval" a ne že v ponděli hned půjdu na pracák žádat o podporu. Možná by to chtělo více soudnosti z vaší strany.
S tím nárokem to není tak jednoduché, není to ještě schválené a ne každý OSVČ na to bude mít nárok. Netvrdím, že hned půjdu na pracák a taky netvrdím, že bych měl v plánu tam být nějak dlouho.. Za poslední půl rok jsem si v zahraničí odpracoval přes 1500 hodin.Já nechápu proč mě tady každá má za nějaké nemakačenko co chce vysávat stát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.