Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Urologické vyšetření vs vyšetření prostaty

Od: frantisek* odpovědí: 13 změna:

Je součástí urologického vyšetření vždy vyšetření prostaty? Chtěl, tedy spíš bych si potřeboval zajít na urologii, ale představa, že mně cizí chlápek šmátrá v pr... svým prstem... *ee*.. A co sono?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Fando,zrovna včera jsem to vyšetření absolvoval a ne poprvé.To sono je jen část celkového vyšetření.Jeden z testů je i krevní vzorek,v němž prostata uvolňuje určitý protein v případě,kdy jde o závažnou změnu i onkologickou.To šmátrání mi nejprve dělala paní doktorka internistka.Je to jen o zavřít oči,raz,dva tři a je hotovo.

Mnoho štěstí a jdi do toho,jsme snad chlapi.

JABRAKA

hodnocení

1x

Jsou i horší představy, např. co kdyby to nebylo prstem?!

Čeho se bojíš? Tak nečekej, nebo se může stát, že do tebe časem bude strkat prsty doktor na patologii.

Ten prst jsme přežili všichni, časem si zvykneš. Já při tom na doktora zašišlám, řeknu jak mi to dělá dobře, zasmějeme se a zase na rok pokoj...

sebod*
hodnocení

0x

Pravidlem toto vyšetření není. Ale třeba bude nutné *zed*. No, taky tam může být fešná paní doktorka *ua*. Chlapi, chlapi, co máme říkat my ženský?*bum* Každou chvíli máme nějakou prohlídku a musíme to vydržet. Tak se koukejte POCHLAPIT *sok*

corduba
hodnocení

0x

Vždycky. Z čeho máš strach,že se ti to zalíbí?*smich*Prst v prdeli není nic proti cystoskopii.

petrzvysociny
hodnocení

Teď jsem se koukal, co to vůbec je, ta cystoskopie... nemám slov... ne prst, ale raději celou ruku v prdeli, než nějakou hadicí... no nemám slov...*ee*

slonbonjohn*

Ty woe, já byl na cystoskopii dvakrát, když jsem to hrál na modrou. Kdyby mě tam poslali potřetí, tak jsem byl rozhodnutej jít radši na dva roky sloužit vlasti. A pak bylo ještě dobrý jedno vyšetření, nevím jak se to jmenovalo - to ti do něj nasoukali hadičku a začali do močáku pumpovat vzduch až k prasknutí. Když tu hadičku vytáhli, tak ... Víš jak vypadá, když vypustíš nafouklej balonek, takový to třepotání konečku a specifickej zvuk ... Zkrátka, radši bych si nechal rejdit tím prstem v pr...i. I dvouma.

Ono je to asi individuální. Cystoskopie je nepříjemná, ale zažil jsem ji nejedou a oni používají znecitlivění novokainem, při dobrém uvolnění svalstva jsem to přežil celkem v pohodě. Palpační vyšetřená prostaty je rychlé, ale při něm se málem počurám. A sono? Samoté sono je zcela pohodové, ale vydržet před ním s naplněným měchýřem...

No ale všechno se to dělá jen někdy, řekněme za roh při velké prohlídce, a ne najednou.A je lepší si to hlídat než jít nakonec na oparaci prostaty v pokročilém stadiu nádoru.

jabraka*
hodnocení

0x

Tu platí zákon relativity.Doktor ti strčí do konečníku prst.Kdo je na tom hůř?

Je to relativní.Oba jste na tom úplně stejně.On má prst v pr...li i ty máš prst v pr...li.

JABRAKA

hodnocení

0x

ždy ne. Například u žen se prakticky nedělá.

doplněno 30.03.10 13:03:

Vždy ne.

sebod*

U žen se prostata vyšetřuje opravdu málokdy *zed**haha*

frantisek*
hodnocení

Tak jsem se před chvílí vrátil od doktora. Prohlídka zrakem, hmatem. Nic nezjistil. Moč nechtěli, vyšetření prostaty také ne. Jsem objednán na ultrazvuk, pak po případě na sono. Bolest v mém pravém varleti prý může mít i příčinu křečových žil? To jsem docela koukal. No uvidím po dalším vyšetření. Každopádně jsem rád, že jsem se rozhoupal a šel tam...

sebod*

No, vida. A to bylo strachu :). Já se takhle klepu, kdykoliv jdu k zubaři *blee**uspech*. A přitom mě nikdy vrtání nebo tahání zubu nebolelo, neb IHNED ve dveřích si dám píchnout injekci *ee*. Stach má velké oči *sok*.

Tak ať je to u Vás jen nějaká maličkost...*uf**slunce*

frantisek*
hodnocení

Děkuji Vám, i když jsem objednán až na 11.5.2010. To mně docela zarazilo. Prý toho mají dost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]