Nejste přihlášen/a.
Jestli jste se neudeřil nebo nespadl, tak to naražené nebude, spíš Vás zlobí mezižeberní svaly a nervy. Možná to tam vystřeluje od páteře. Často je tu příčina v psychice, stresu, jehož důsledkem je stažení drobných svalů a tím zhoršené prokrvení.. Nebo někdy stačí něco těžkého zvednout nebo usnout v nevhodné poloze. Žebro se může i bloknout. To je pak na fyzioterapeuta. Také existuje možnost, že se do segmentů na hrudi či páteři promítají problémy interní z některého vnitřního orgánu. Udržujte se v teple, nic nelamte násilím, srovnejte se před spaním na lůžku, aby se Vám to ve spánku uvolnilo. Dobrá jsou dechová cvičení.
Opět se těžko radí, když člověk neví, zda se ptá dědula s nadváhou, udřenej dělník nebo mladý sportovec
je mi 35 let, kdyz kycham ,kaslu vstavam z postele tak citim jak me to boli,taková neprijemna bolest...delam v kuchyni a tahala jsem tezke bedny a skldala ale bylo jich tak max 10 ale byli na me tezké a nikdo mi nepomohl. Zbyla jsem tam jen už ja a dalsi pani. takže nevim zda jsem se neuderila tim , a doktor prece musi brát pacienty kldyž už je vpráci nebo ne? diky
Jestli je naražená zebra, pomohou jí asi odborníci v ZOO.
Jestli máte vy naražená žebra, je to sice bolestivé, ale odezní to samo. Dokonce ani zlomená žebra se nijak nefixují, sama si časem poradí. Ničeho se nebojte.
Takže nikam nemusíte chodit, buďte v klidu, odpočívejte. Stejně by Vás asi doktor nevzal. Měla jsem v nejbližší době 3 plánovaná vyšetření /ortopedie, nefrologie, urologie/ a odevšad mi zavolali, že se to ruší. Chápu, je těžká situace, respektuju to, co jiného mi zbývá?
Takže žádné prudké pohyby a sport, odezní to samo. Jaga.
Naražená žebra bolí dost dlouho. Doktorovi zavolejte a uvidíte jestli Vás vezme. Pokud ne, neschopenku může vystavit i po telefonu. Alespoň náš obvoďák to dělá a jak jsem slyšel i jiní. Nevím jestli se ale na naražená žebra vystavuje, byť je to bolestivé. Třeba záleží na práci kterou děláte. Ale obvykle člověk upadne nebo tak něco a Vy píšete, že ani nevíte jak to vzniklo. Tak jestli to je vůbec naraženina.
Minulý rok mě z ničeho nic začala bolet žebra na jedné straně. Neupadl jsem ani nedostal ránu nevěděl jsem proč. Blbý bylo, že ani ibáč nepomáhal. Po celkem dlouhé době jsem si zašel na obvod a byl poslán prvně na ultrazvuk a po další delší době kdy to pořád bolelo i na rentgen a nic. Prostě jsem jen trpěl a snažil se minimalizovat pohyb a bolest. Pak to nějak odeznělo samo.
Na prd je, že v dnešním vojenském stavu bude asi problém zajít na obvod, rentgen nebo ultrazvuk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.