Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám doma starý šicí stroj (šlapací Lucznik, skříňkový). Je funkční, ovšem nemá možnost entlovacího stehu. Dá se k podobnému stroji dokoupit entlovací patka? (Na internetu jsem viděla různé nabídky patek, ale nevím, zda jsou univerzální -pro jakýkoli stroj). Má s tím někdo zkušenosti?
Děkuji za odpovědi.
Zdravím. @ildika, myslím, že entlovací patka vám nebude nic platná. Mám doma Lučnika elektrického i s entlem a jednoduchým vyšíváním. Ale má "kolečko", kterým se ovládá mechanika vychylující jehlu do stran, a tím vzniká entl. Nemá-li váš stroj tuto "vychylovací funkci", samotná patka entl nevytvoří. Ida
Ještě mě napadlo, pokud potřebujete rychle vyřešit obentlování látky (třeba u šití roušek) a nemáte moc třepivý materiál, vyřeší to i entlovací nůžky. Mají ostří "cikcakové" a látka se fakt tak snadno netřepí. Ida
Zdravím, mám šicí stroj Lucznik 415, ale kufříkový a také bez entlu. Myslím, že entlovací patka bude k ničemu, jestliže stroj nemá stehovou desku entlovací. Prohledala jsem na internetu všechny náhradní díly k mému stroji, ale marně.
doplněno 28.03.20 06:58:
Jediná, kterou jsem našla: sici-centrum.cz/...
a ještě jedna: autosedacky.mimishop.cz/...
Pán z eshopu mi odpověděl. Bohužel pokud stroj není entlovací, nejde předělat na entlovací - nemá ten správný mechanismus.
Také existují zubaté nůžky, říká se jim entlovací. V několika variantách. Opravdu se nemusí začišťovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.