Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošetřovné OSVČ - manželka rodičák

Od: maerk odpovědí: 7 změna:

Manželka je na rodičáku s 2 letou dcerou. Nášemu 5-ti letému synovi zavřeli školku. Mohu i já žádat ošetřovné jako OSVČ? Zeptat se musím, protože někdo říká ano, někdo ne. Člověk, aby se v tom vyznal :/

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

molly
hodnocení

3x
A proc byste mel OCR cerpat, kdyz je pani doma a o 2 deti se snad postarat zvladne?
donpapa

Kdo by nebral přes 13 000 Kč měsíčně bezpracného zisku?

molly
@donpapa No tohle chapu. Jen by me zajimalo odkud si tito tazatele mysli, ze se penize ve statni kase vezmou. Fakt me uvazovani nekterych bere...

hodnocení

2x
A já bych chtěl říct, že raději nic nenapíšu, protože by mne admin vymazal..
Nechápu, opravdu nechápu myšlení některých spoluobčanů.
inspa*

Přesně tak, zvedá se mi žaludek z takových vyčůránků :(

jirib
hodnocení

0x
Pokuď je manželka se stejným trvalým pobytem,tak ne...aby jste to nemusel vracet.

hodnocení

0x

@maerk - Mohu i já žádat ošetřovné jako OSVČ?

Obávám se, že nemůžete:

Dotaci budou moct dostat ty OSVČ, které po uzavření školy nebo jiných dětských zařízení zůstaly s dětmi doma či se starají o osobu zdravotně postiženou aspoň ve stupni I, a přišly tak o příjem z podnikatelské činnosti.

mpo.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]