Nejste přihlášen/a.
Rodiče mě pověřili, abych zkusila napsat jestli někdo nebude vědět více o této situaci. Takže: můj bratr byl celý minulý rok bez práce a jelikož nemá odpracovaný rok, tak nepobíral žádné dávky, nebo podporu v nezaměstnanosti, žije s rodiči...a můj dotaz spočívá v tom, jestli se uplatňují nějaké daňové úlevy-daňové přiznání?..je mu 22let.děkuji za každou odpověď.
No, může si dát spočítat, jaké u něho byly odvody na FÚ. Tam by nějaký malý přeplatek mohl být.
Pochopitelně bratr. Vždyť je plnoletý a nikde nestuduje. Ale jde o to, jestli letos pobíral nějakou mzdu a kolik mu bylo strženo. To se dozví u zaměstnavatele.
doplněno 29.03.10 12:49:oprava - jestli měl vloni nějakou výplatu. No a to neměl
Ono jestli dobře chápu dotaz, tak žádnou mzdu nepobíral. Čili neplatil žádné zálohy - FÚ mu nemá co vracet. Dotaz možná spíš směřoval k tomu, jestli si ho mohou rodiče uplatnit jako vyživované dítě - pakliže není student, tak nemohou. Na nezaměstnané zletilé děti se sleva na dítě nevztahuje.
Můj pohled je na věc je shodný s lesii zřejmě dokončil školu a jako absolvent neměl nárok na jakýkoliv příspěvek a ani nebyl zaměstnán.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.