Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chronicke choroby a koronavirus

Od: petrzofka odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Jsem diabetik na inzulinu, 50 let. Pracuji ve zdravotnictví jako rtg laborant. Chci se zeptat jestli mohu chodit do práce nebo radši zůstat doma v době koronaviru. Žádné pravidlo v tomto není, i když se říka, že diabetici jsou více ohroženou skupinou. Děkuji. Petr Žofka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

0x

Proč se nezeptáte nějakého známého lékaře, když pracujete ve zdravotnictví, jistě tam bude víc odborníků než zde. Já tedy jsem také na inzulínu, navíc různé komplikace, ale cítím se dobře, jen teď pečlivěji kompenzuji, dávám si větší pozor na stravu, cpu se vitamíny a doma nejsem, chodím do práce a přihlásila jsem se jako dobrovolná sestra. Buďte rád, že můžete chodit do práce, protože v karanténě (a bez přísné karantény nemá cenu uvažovat nechodit do práce) je to k zbláznění.

hodnocení

0x

Mám autoimunní chorobu a několik dalších. 62 let- již v důchodu. Od 2.2. jsem v dobrovolné karanténě, nejprve s chřipkami, pak covit. Nikam nechodím, s nikým se nestýkám. Žiju se synem, ten ale do práce chodí a tak jsem stejně v ohrožení. Je to složité, doma to jde vydržet, není nad pocit bezpečí, ale člověk by si nemohl vzít ani oplatku, něco může být na obalu. Fakt je, že zdravotnictví je nyní velmi rizikové. Spíš jde o vaší psychiku, pokud vás to stresuje, zůstante doma, přemáhánim se nikomu nepomůžete.

etana*

Když on každý nemůže být v důchodu, někdo ty nemocné musí ošetřovat, je to dnes jak válka...kdo zalezl do sklepa, ten možná přežil (možná), ale nic po něm nezůstalo, tu válku nevyhrál.

etana*

jen pro jistotu, to není nic proti vám, delino, ani proti dalším zde, někdo je marod nebo velmi ohrožen, tak se právem bojí.

On se každý nechce hnát úmyslně mezi granáty, zejména, když nemá dodané štíty. A lidé penzijního věku měli sice to štěstí, že byli na bojišti v relativním míru, ale možná bojovali víc, než někdo dnešní. A je také třeba se zamyslet, zda nám ten koornavir nechce něco zvěstovat, zejména poživačům konzumního hospodářství, kdy jsou v pooředí jen finance a zisk. a zda to není důsledek něčeho.

etana*

Pán dělá na rentgenu, ten se jistě nehoní za konzumním způsobem života, to by dělal někde cesťáka s autama. No, mně je to vlastně jedno, jen bych byla ráda, aby vás nás měl kdo ošetřovat, až to přijde i na vás, nás. Ono to fakt není jen o tom chránit výhradně sám sebe. Ale násilím nikdo nikoho nutit nemůže, to je jasné. Ať si to každý promyslí sám, co je pro něj zásadní.

seld
hodnocení

0x

To je asi těžká rada. Ve zdravotnictví se potřebuje každá ruka a noha, ale jestli máte za sebe nějaký zástup, tak je dobré se dohodnout se svým nadřízeným, jak to řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]