Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
mám otázku. Jezdíme do práce 3 autem. Kolik lidí teď může jezdit, když smí na veřejnost jen dva lidé.
Autobusem se mi nechce, když jsou někteří lidé nezodpovědní. Přece když máme roušku, tak je jedno kolik jich jede. Ne?
Děkuji
Dobrý den, Vaše auto není veřejný prostor, tak není počet lidí v něm omezen (je omezen jen "techničákem"). Když budete mít všichni roušku a pojedete do práce a zpět, tak by neměl být problém. Zdravím!
Přeprava dopravními prostředky je ve výlukách o shromažďování lidí. Jízdy a spolujízdy se tedy toto nařízení vlády netýká a je bez změny. Tedy dál můžete jezdit ve 3 autem do práce.
V práci pak můžete být opět ve více než 2 lidech. Ovšem cesta od auta z parkoviště do té práce již definována není... Tam se budete muset rozdělit
Autem smí jezdit maximálně tolik osob, kolik je schválených a zapsaných v techničáku. Vůbec nechápu Váš dotaz, když je všude sděleno, že v autobusech, vozidlech, v rodinách atd se toto nařízení mzcr.cz netýká. Je to jen na ulici, v parku, na zastávce, na veřejně přístupném místě.
(Pane Cakle, co říkáte takovému dotazu?)
Dobrý den,
úplne normální dotaz. Taky jsme to doma řešili a vím, že nejsme sami.
Totiž ve zprávách na jedné stanici říkali, že v autě mohou jezdit max. 2 osoby teď.
Takže proto tu vznikl tenhle dotaz. Takže prosím nedělejte z někoho hlupáka. Spíš zprávy dezinformují. Když slyší toto, tak pak nechápe. Měla to ta osoba napsat, kde to slyšela a zdroj. Takže já ji/ho chápu, že se zeptali když si nejsou jisti a chtějí se ujistit.
Krasný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.