Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Pro nastínění situace:
Je mi 20 let, bydlím s rodiči a studuji vysokou školu kombinovanou formou (sociální a zdravotní za mě platí škola, mám statut studenta a úlevy na daních, ale do školy jezdím cca dvakrát do měsíce na přednáškové bloky - teda za normálních okolností). Jsem na brigádě v obchodě, který mi zavřeli, ale jsem placená od odpracovaného času (nemám dané hodiny týdně), takže nemám nárok na náhradu platu ze 60%.
Moje maminka je prodavačka v rychlém občerstvení a aktuálně čerpá dovolenou, protože z důvodu karantény nejsou kšefty a provozovna si na sebe nevydělala - domluvili se tedy se šéfem na tomto řešení.
Můj tatínek je kdovíkde a alimenty neplatí - jsou mu strhávány exekučně, nicméně je to opravdu almužna, ze které se neuživím.
Můj nevlastní tatínek, maminky manžel, jezdí kamionem, ale pravděpodobně bude taky muset začít čerpat dovolenou, které má málo, takže později bude mít neplacené volno (zavřeli automobilky a není co vozit).
Takže s příjmy to teď je na štíru.
Snažím se svoje potřeby obstarat sama, ale teď nemám z čeho. Mám v této situaci nárok na nějakou finanční podporu od státu? Jak zažádat? Budou při posouzení brát zřetel na příjmy domácnosti, tedy i maminky a jejího muže, nebo jenom na mé, tedy aktuálně nula nula nic? Jenom za skripta pro tento semestr jsem dala cca 2000Kč a budu si muset pravděpodobně platit doučování z biochemie, protože bez přednášek ji nezvládám pochopit.
Děkuji předem za smysluplné rady
Anička
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.