Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba snubních prstýnků podle fotky?

Od: jannaa odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
máme vybrané zlaté snubní prstýnky, jsou však velice drahé přes 20000Kč, má je pouze jeden e-shop.
Myslíte, že by stejné prstýnky podle fotky dokázal stejné vyrobit někdo na zakázku třeba za poloviční cenu?
Děkuji za váš názor nebo zkušenost

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jedna věc je zlomkové zlato kde dostanete cenu pouze zlata jako suroviny, něco jiného jsou šperky se kterýma si musí někdo patřičně"pohrát" a ten někdo se musí uživit. Myslíte že ten prstýnek je hotový za hodinu?

Takže si to spočítejte - zlatník (a nejen on) musí zaplatit nájem, daně,opotřebení nástrojů,pomocné prostředky a materál... a ještě mu musí zbýt něco uz čeho přežije

Myslím že tohle se kdysi učilo snad na základce v občance ...

hodnocení

3x

Moje zkušenost je taková, že cena z výlohy např těch 20tis jde srazit i na 14tis při rozhovoru s majitelem zlatnictví. Vy mu řeknete, že je fakt chcete, ale máte jen x kč jestli je nějaká možnost slevy. Je to asi divné smlouvat v obchodě, ale v některých to jde. Měl jsem štěstí a podobnou slevu jsem si vyptal přímo na Václavském Náměstí... Přes eshop těžko říct, ale zavolejte tam a třeba vás vyslyší.

Rozhodně si odpusťte slova o předraženosti apd. Vy chcete jejich zboží, tak asi víte proč a oni ho zase chtějí prodat, ale za určitou cenu/podmínek. Je to rovnice o dvou stranách. Kompromis jde najít.

jannaa
hodnocení

Dobrý den,
tak se mi opravdu přes telefon podařilo ukecat alespoň malinkou slevu z 25000Kč sleva na 24000Kč, je to sice z této částky minimum, ale 1000Kč mi nikdo jen tak nedá,tak to beru jako plus.
Děkuji za radu, asi by mě to samotného nenapadlo

hodnocení

2x

1g zlata pri soucasnem kurzu (27.3.2020) cca 1300Kc.

Prumerna hmotnost snubaku cca 5g. Jsou 2, takze 10g.

Bezna ryzost sperku 14 karatu, tj. cca 58% zlata.

To jest, zlata v prstenech bude cca 6g.

Tedy pouze za zlato zaplatis zhrba 7800Kc.

-

Dal jsou tam vyrobni naklady, naklady prodejce, prepravni naklady, dane, primereny zisk, poplatky puncovnimu uradu...

-

Pokud myslis, ze je cena premrstena, mas moznost si sperky vyrobit sam doma. Obecne u cehokoliv totiz plati, ze vysledna cena se neplati za material, ale za znalosti a schopnosti.

hodnocení

2x

Chápu, že každý chce mít právě ten svůj svatební den ten nejhezčí ze všech. Krásnou nevěstu, krásné šaty, krásné prstýnky...

Ale prstýnky za 20 tisíc mi opravdu už připadají snobské. V prodejnách je velký výběr hotových a hlavně levnějších, než ty vámi vybrané. Určitě byste si vybrali. Navíc dneska je moderní i bílé zlato, takže snubák pak vypadá spíš jako stříbrný.

Vzpomínám - rok 1975, naše svatba. Prstýnky jsme si vybrali ty nejkrásnější ze všech.;) Mělo je dost lidí, v té době se nabízelo zhruba tak 5 vzorů. Ale pro nás byly krásné.

Manžel ho nosil asi 3 týdny. Pak opravoval na střeše okap, zachytil prstýnkem za nějakou skobu a skoro si utrhl prst. Prstýnek sundal a od té doby ho nenasadil. Já svůj nosila. Ale pak jsem si nešťastnou náhodou zlámala prsteník, když jsem se pokoušela otevřít v mrazu auto. Prst mi zesílil a prstýnek jsem už nenavlékla. Tak je oba máme v krabičce. Je to hezká vzpomínka, ale zároveň je to k ničemu.

Proto bych se přimlouvala za něco levnějšího, hotového. Co na tom, že stejné budou mít třeba i Novákovi z vedlejší ulice? Nejlepší jsou hladké. Neošoupou se, zůstanou pořád pěkné. Pro ženicha úplně hladký, nevěsta může mít 1 - 3 drobounké brilianty.

Vím, jste mladí, zamilovaní...Ale já, jako praktická babka bych radila těch 20 tisíc utratit do manželství za daleko potřebnější věci. Tolik jen můj názor. Jaga.

Jako chlap mohu říct, že nošení prstenů a podobných nesmyslů je velice nepraktické a v případě elektrikářů dokonce zakázaneé (při práci - jsou vodivé).

Navíc ničí spoustu předmětů, které člověk běžně užívá kolem sebe. Nejčastěji to vidím na kožených volantech a řadících pákách, kde to dost ničí i dámské drápy :) .

Také bych se přimlouval o investici jinam. Lidi si musí dokazovat lásku prsteny i dnes?

eppi.cz/...

novisls
hodnocení

2x

Je otázkou, odkud jsou ti, co již odpovídali. Zásnubní prsten jsem měl jasně v hlavě a šel jsem po tom, co se nejvíce podobalo. Pod 20 tis. jsem ale nic nenašel. Nakonec jsem v centru Brna našel zlatníka, který mi nabídl cenu necelých 5 tis. se syntetickým safírem a dvojnásob s přírodním safírem.

Snubáky máme taky odtamtud. 8 g bílého zlata s 12 mini diamanty (tuším že cca 1,5 mm) stálo nepatrně přes 20 tis.

Takže když slevíte z požadavků, odpustíte si kameny a zredukujete šířku, tak to za 10 tis. určitě jde.

hodnocení

2x

Kupovat něco takového z e-shopu je riziko. A dobrý zlatník dokáže vyrobit cokoli, podle předlohy. Jen uvažujte, má-li smysl "narvat" takové peníze do prstýnků. Stejnou službu vám udělají i levnější. Za pár let, budete rádi, že jste peníze nevyhodili. Toto je jen prvotní euforie, za čas chlap stejně prstýnek nechá v krabičce v nočním stolku a žena má šperků většinou více, tak to pak nehraje roli. Důležitý je fungující vztah, ne drahé prstýnky, to je zkušenost.

hodnocení

0x

Pokud mají být ze zlata, tak za 5000 Kč vám na zakázku prstýnek nikdo neudělá.

jannaa
hodnocení

Ano jsou ze zlata, když to tak vezmete a chtěl by jste prodat zlatý prsten, tak vám ve výkupu dají pouze za cenu zlata, odhadem 700-1000Kč. Proč mám dávat za jeden prsten přes 10000Kč? To je 9000Kč za roztavení zlata a výroba?
Děkuji za vysvětlení

Prsteny se neodlévají do forem a nevyrábí sériově. Je to o ruční prácí, tepání, dobrušování, leštění, apod...

Pochybuji, že by někdo nosil obnošený šperk. Proto se přetaví na plech a drát a vyrobí se nový šperk.

hodnocení

0x
Když máte svoje zlato, zaplatíte jen za práci.

hodnocení

0x

Leda z mosazi.

Sežeňte zubní zlato. Možná bude levnější... ale nemám zkušenosti v tomto směru.

jannaa
hodnocení

Zlato máme žluté, těch 10g by se určitě našlo.
Ale chtěli jsme bílé zlaté prstýnky, oni by mi dali pouze cenu zlomkového zlata 10g je cca okolo 7500Kč nebo více když je to pro můj výrobek?
Co myslíte?
Děkuji

Každopádně bych se poptal ve více zlatnictvých.

Oni vám nic nedají. Zlato roztaví, udělají prstýnky a zaplatíte za práci. My jsme si kdysi nechali dělat, dali jsme žluté zlato a taky máme bílé. Zbytek zlata vrátili a zaplatili jsme za práci.
jannaa
hodnocení

Děkuji za rady.
Co se teď výplatí? Prodat zlomky na zlato zvlášť třeba tam, kde mi dají nejlepší cenu a přispět si na vyrobené prstýnky nebo prodat zlaté kousky přímo výrobcům prstýnků?
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]