Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace kolobezky

Od: marketa* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím, nedávno jsem zde psala dotaz ohledně reklamace elektrické kolobezky za 12tis., která k nám už přišla poškozena. (Bohuzel mi sem nejde dát odkaz) Bohuzel jsme naleteli obchodnikum-darebakum a pozdě jsme si precetli recenze ostatních lidí u daného obchodu, kde ostatní lidi před tímto obchodem velmi varovali.Udelali jsme chybu s reklamaci, protože jsme měli raději odstoupit od smlouvy bez udání důvodu do 14 dnu. Chybu jsme udělali a nyní musíme dal bojovat. Jde o to, že v sobotu 28.3 je to přesně 30 dní, kdy dojde onen termín 30 denního limitu k reklamaci. (koloběžka byla do obchodu navrácena 27.2.20) a samozřejmě obchod nyní nijak nereaguje(nic jiného jsme už nečekali). Teď s manželem plánujeme, že hned v nedeli pisemne odstupujeme od smlouvy s žádostí o navrácení peněz z důvodu nedodržení 30 denní reklamace z jejich strany a i kdyby jakkoliv opravena koloběžka poštou přišla třeba hned v pondělí, tak ji případně nepřebereme.(máme právo to neprebrat z výše uvedeného důvodu odstoupení od smlouvy a můžete, prosím případne poradit paragraf zákona, na který se lze odvolat?) Je to takto v pořádku? Velmi děkuju za případnou odpověď, Marketa

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

@marketa - máme právo to neprebrat z výše uvedeného důvodu odstoupení od smlouvy
Nemáte - pokud by vám zboží přišlo v pondělí a lhůta uplyne v sobotu, platí ust.

NOZ § 607

Připadne-li poslední den lhůty na sobotu, neděli nebo svátek, je posledním dnem lhůty pracovní den nejblíže následující.

marketa*
hodnocení

Moc Vám děkuju za odpověď, která nám moc pomohla..

priklad1*
hodnocení

2x

Radili vám ať zboží vrátíte ve 14 ti denní lhůtě bez udání důvodu. Ale to Vy ne. Prý reklamace. Některé nelze ani vodit za ručičku.

marketa*
hodnocení

Ano, napůl s Vami souhlasím a napul pravdu nemáte.. V daný den, kdy jsem to řešila tady na poradne jsem dostala odpovědi od radcu zhruba 50:50 alla vrátit, nebo reklamace koloběžky a bohužel jsme si zrovna vybrali s manželem tu špatnou radu-bohuzel, protoze jsme opravdu nevěděli co je správne a až Suzimon mi dala po čase tu nej radu a velmi moc nám tím pomohla..

Preju vám ať si vždy vyberete v životě vždy tu správnou radu od lidí na otázku ano, nebo ne, kdy dostanete radu od lidi 5x ano a 5x ne..Presto vám děkuju za reakci..

priklad1*

No musíte si vybrat toho kdo se pohybuje jen ve svém oboru. Těch pár universálních rádců, kteří radí od délky přirození až po to, jakou si koupit lokomotivu, těch si nevšímejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]