Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podal jsem výpověď

Od: matrikek odpovědí: 13 změna:
A zaměstnavatel řekl, že tam končím do uplynutí výpovědní lhůty, což je konec května. Dával jsem mu výpovědní papír, ale ten si nechal a nedal mi nic. Měl povinnost mi nějak písemně dát důkaz, že tam končím do uplynutí té doby? Taky mi řekl že mi to bude během té doby co nejvíc komplikovat

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Trvejte na podepsání kopie výpovědi. A neváhejte! Máte na to čas do úterý 31. 3. Když tenhle termín propásnete, budete tam minimálně o měsíc déle. Váš šéf s tím zřejmě počítá a nedivil bych se, kdyby se Vím do té doby vyhýbal.

hodnocení

2x

Pokud Vám řekl, že to bude komplikovat, tak by bylo dobrý, vytisknout si to znění výpovědi znova a nechat si na ten papír potvrdit převzetí (tedy aby tam někdo kompetentní z té firmy napsal - převzal dne , datum, podpis, popř. razítko). .

doplněno 26.03.20 15:24:

Výpovědní doba je dva měsíce a začíná první den následujcího měsíce, tedy ve Vašem případě 1.4. Samozřejmě během té doby budete čerpat ještě dovolenou.

matrikek
hodnocení

Dovolenou mi nebude dávat. Štve ho pouze, že počítal, že tam u něho zůstanu "navždy", že jsem ho údajně takto oklamal... Výpovědní papíry jsem mu dal 2 s tím, že si jednu nechám já a jednu on - poslal mě domů s tím, že mě zavolá (protože v té době měl něco důležitého), jak to bude. Samozřejmě si papíry nechal on, takže já nemám nic kromě toho, co mi řekl ústně
Jinak od dubna do konce května, jak už bylo řečeno

Počítejte s tím, že kdykoli s ním budete chtít mluvit, bude mít "něco důležitého". Nemáte ve firmě nějakou paní, která přebírá poštu? Předejte výpověď jí a nechte si kopii potvrdit, stačí "převzala dne...", razítko, podpis. A zkuste si zařídit po zbytek výpovědní doby neschopenku a budete mít pokoj. Nejste povinen se nechat od šéfa šikanovat.

"Dovolenou mi nebude dávat" - pokud na nějakou nárok máte, tak musí.

Dovolenou zaměstnavatel dát nemusí, ale zbylou nevyčerpanou dovolenou musí při ukončení PP proplatit.

No jasně, ale ne, že prostě se mu nechce a nejen, že dělá mrtvého brouka, ale ještě mu bude tu dovolenou=peníze nedat. Moc jsem nepochopila, proč "neměl čas" tu výpověď převzít. Podpis je otázka minuty. Vlastně... možná to vůbec nedávat jemu, ale klidně od asistentky nebo HR (převzetí).

matrikek
hodnocení

inzinyrka
A v případě neschopenky by mi to ovlivnil jak plat? Vím, že mi chce (asi) strhnout nějakou část z platu.
A navíc jak bych měl požádat lékařku o neschopenku? Slyšel jsem o tom, že to tak někteří dělají během výpovědi, ale já s tím zkušenosti nemám

Mzdu Vám neschopenka samozřejmě zastaví, zmínila jsem se o tom jen proto, že Vám zaměstnavatel vyhrožoval a chystá se Vám výpovědní dobu osladit. V tom případě bych se vykašlala na to, abych se nechala šikanovat, a pokud je to jenom trochu možné, odešla bych na neschopenku. O tom, zda jste nebo nejste nemocný, vždycky rozhodne lékař, ale kdo z nás je tak stoprocentně zdravý, aby se něco nenašlo (záda, koleno,..)? Možná kvůli práci odkládáte dlouhodobé zdravotní potíže, nuže, výpovědní doba je ten pravý čas je vyřešit.

hodnocení

1x

Jednoduché-napsal bych ještě jednou a dvojmo s dovětkem pod podáním výpovědi : sepsáno ve dvou výtiscích.výtisk č.1-zaměstnavatel-XY-personání... výtisk č.2 žadatel a podpisy. na výtisku pro zaměstnavatele doplnit datum a nechat podepsat odpovědnou osobu!

hodnocení

1x

Nebo, pokud nezískáte na kopii potvrzení zaměstnavatele o převzetí výpovědi poslat doporučeně poštou. Pokud v pátek 27., do úterý 31.3. to dojde.

hodnocení

0x

Ten papír si od něj vyžádejte. Nebo si nechte potvrdit jiný. Aby vám za 2 měsíce netvrdil, že o ničem neví. Případně pošlete s dodejkou.

houbes*
hodnocení

0x
Nevím,kde pracujete říkáte zaměstnavatel to je široký pojem. Vy tam nemáte personální , kde by vaší výpověď vyplnili a vy byste ji jenom podepsal? Samozřejmě byste dostal i kopii..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]