Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvence a doplatek ID - mimořádný příjem

Od: seli® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den , nevíte někdo jak je to v insolvenci když vám kromě měsíčního důchodu příjde ke správci i doplatek ID je to brané jako klasický příjem nebo jako mimořádný příjem? Je ze zákona nárok i z tohoto doplatku na nezabavitelné minimum? Nebo daný měsíc mi správce sečte všechny příjmy tedy důchod a doplatek důchodu a s toho vypočte nezabavitelné minimum? Ptám se protože doplatek měl být zaslán nejpozději do konce února na účet mého správce ,přesto mi bylo vyplaceno minimum jen s důchodu má správce právo zabavit celý doplatek pro věřitele? Moc děkuji za informaci.Případně jak se mám bránit pokud i s tohoto příjmu tedy doplatku mám nárok na nějakou částku? Na koho se mám obrátit? Mám u rodiny dluh za doplatky za léky a doufala jsem že to s toho uhradím.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

0x

Nevím to jistě, ale obávám se, že správce má právo zabavit i ten doplatek důchodu, pokud nemáte vysloveně splátkový kalendář s pevnou částkou splácení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]