Nejste přihlášen/a.
Ne strop doplatku, ale pojišťovna mu vrátí peníze nad limit, který je pro něj 500 Kč ročně. Lék, který si koupil je velmi pravděpodobně z kategorie, kterou doporučují po infarktu kardiologové, není nezbytný, údajně zlepšuje rekonvalescenci srdce. Také mi ho po infarktu nabízeli, ale potom, co jsem se informovala u jiných kardiologů jsem ho nevzala a srdce se mi zahojilo, jsem ovšem mladší než váš děda.
Sice nevím co to je za lék a doplatek, ale bacha ne u všech léků se počítá do toho limitu pro pojišťovnu vše. Na stránce: mzcr.cz/... se dá podívat. Podívej se po zadání na kolonku: Výše doplatku započitatelného do ročního limitu. Třeba léky co beru já (pravda ne na srdce) se tam počítá prd.
rorschach včera 22:14
Ano, máte pravdu. Já si také musím kupovat drahý kardiologický lék, který nutně potřebuju, dříve mi byl také proplácen v ročním limitu náhrad, ale už několik let ne, pojištovna říká, že je nutné přejít na lék, který tu je a je levný, ale přitom na stránkách Suklu je, že za tento lék není náhrada té učinné látky, což tvrdí i kardiolog, takže na vybranou nemám vůbec.
Jinak rozhodující je také, co je na receptu. Já tam mám - hradí pacient, takže je to jasné, že na doplatek nemám žádný nárok.
Pokud to tam není, tak možná ten doplatek pak pacient dostane v ročním zučtování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.