Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplatek na lek

Od: klaka odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,existuje nějaký "strop" doplatku na léky pro seniory nad 70 let(nebo jiný věkový limit)?Máme v rodina dědu 73 roku, který zaplatil na 1 měsíční dávku na srdce po nedavnem infarktu 1850,-Jsme šokováni.Prosim, poraďite zda je to normální?Jen dodávám, že se jedná o jeden lek na měsíc.. Děkuju..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

5x

Ne strop doplatku, ale pojišťovna mu vrátí peníze nad limit, který je pro něj 500 Kč ročně. Lék, který si koupil je velmi pravděpodobně z kategorie, kterou doporučují po infarktu kardiologové, není nezbytný, údajně zlepšuje rekonvalescenci srdce. Také mi ho po infarktu nabízeli, ale potom, co jsem se informovala u jiných kardiologů jsem ho nevzala a srdce se mi zahojilo, jsem ovšem mladší než váš děda.

rorschach*
hodnocení

5x

Sice nevím co to je za lék a doplatek, ale bacha ne u všech léků se počítá do toho limitu pro pojišťovnu vše. Na stránce: mzcr.cz/... se dá podívat. Podívej se po zadání na kolonku: Výše doplatku započitatelného do ročního limitu. Třeba léky co beru já (pravda ne na srdce) se tam počítá prd.

etana*

Pět stovek za rok děda přečerpá po infarktu levou zadní.

dolga*

rorschach včera 22:14

Ano, máte pravdu. Já si také musím kupovat drahý kardiologický lék, který nutně potřebuju, dříve mi byl také proplácen v ročním limitu náhrad, ale už několik let ne, pojištovna říká, že je nutné přejít na lék, který tu je a je levný, ale přitom na stránkách Suklu je, že za tento lék není náhrada té učinné látky, což tvrdí i kardiolog, takže na vybranou nemám vůbec.

Jinak rozhodující je také, co je na receptu. Já tam mám - hradí pacient, takže je to jasné, že na doplatek nemám žádný nárok.

Pokud to tam není, tak možná ten doplatek pak pacient dostane v ročním zučtování.

klaka
hodnocení

Moc,moc děkuju za odpověď,rady..
dolga*

Možná ale, že to není na pořád, že mu pak předepíší jiné léky, uvidíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]