Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pracuji v jednom restauračním zařízení. Už dlouho vím, že nás sledují kamerami. S tím mě tedy obeznámili, když jsem tam nastupoval, aby to bylo dle zákona. Všiml jsem si ale, že se vedoucí dívá na záznamy jen tak, aniž by měl důvod. Na internetu jsem vyčetl, že se smí monitorovat jen majetek firmy, ale pokud to nahrává i zaměstnance, nesmí z toho zaměstnavatel vyvodit žádný důsledek nebo trest. Tak to fungovalo dosud. Jenže teď, když je ta pandemie, majtel sedí doma a nechodí k nám na kontroly. Místo toho sleduje kamery, jestli všechno děláme správně. Když vidí že ne, zavolá nám do práce a vynadá nám.
Vedla by k něčemu stížnost na inspektorát práce za toto chování? Co bych potřeboval obstarat jako důkaz? Nahrávku hovoru bohužel nedokážu zajistit.
Děkuji
Když potřebujete dohled aby jste dělali správně, tak holt jste pod dohledem. Jestli se ti to nelíbí tak jdi někam kde budeš moct dělat blbě bez dohledu...
Děkuji za sdílení vaše jasnovidecké představy. Vůbec nemáte tušení, jak to u nás chodí. Zkuste si vy být monitorován celou směnu a poté být seřván telefonicky za to, že jste se 5 minut před zavíračkou, kdy už nebyly žadné objednávky a vše bylo uklizeno, opřel o stůl.
@pavy Pokud je pravda co jste napsal že Vás až takhle buzeruje tak bych byl do 5 minut ze zaměstnání vedeného takovým idiotem pryč.
Ted se bude zaobírat tím co je zákoné a nezákoné,budete ztrácet čas a nikam to nepovede protože vedoucí Vás bude buzerovat dál.
Jestli je to fakt pravda že Vás seřval že jste se na chvíli opřel o stul tak at si pingluje sám..Stejně hooodně dlouho nebude mít koho obsluhovat.
Pracuji ve firmě, kde se zaměstnanci berou jako nahraditelný zdroj. To, že odejdu nic nezmění, a mí kolegové, nebo spíš přátelé, budou muset tutu šikanu snášet nadále. Také jsem si za tu dobu co tam pracuju udělal vůči šefovi averzi, takže to beru i jako osobní pomstu. Teď jen doufám, že mi opravdu někdo poradí a nebude se nimrat v tom, proč nepodat stížnost, protože já už jsem pevně rozhodnut.
Máte pravdu, nemá právo vás sledovat, i když vám to oznámil... tady jsem našla docela užitečnej článek.
" Na inspektorát práce se může kvůli podezření z narušení soukromí obrátit každý zaměstnanec, a to i anonymně. Podle zkušeností inspektorátů však převažují podepsané žádosti. Pokud totiž zaměstnanec neuvede žádný kontakt, nedozví se, jak kontrola dopadla. Obsahově nemá podnět žádné předepsané náležitosti. Musí v něm být pouze uvedeno, o jakého zaměstnavatele jde, a konkrétně popsáno, jak je zákon porušován."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.