Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na aft v puse

Od: hubertt odpovědí: 17 změna:
Dobrý den.Co by mi pomohlo na aft v puse.Je na boku pusy,mám ho asi týden,dik

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jediné, co mi kdy pomohlo, je z lékárny Mundisal gel na afty. Úplně to místo znecitliví, takže se v pohodě najíte a navíc napomáhá rychlejšímu zahojení.

host
hodnocení

3x

I pro miminka se na bolískty puse používá Genciánová violeť - fialová vodička kterou se navlhčí vatička na špejli a tím se aft potře. Turisté v nouzi, když jsou mimo svého zubního lékaře používají obyčejný kuchyňský hřebíček - stačí vložit do pusy na bolavé místo, nekusta, necucat, nechat volně působit, před jídlem samozřejmě vyplivnout. Zubař by mu asi dal podobnou nějakou vodičku s výluhem z hřebíčku.

mate59
hodnocení

2x

čajovníkový olej.

liska5
hodnocení

1x

Stravu bohatou na vitamin C a B. Ovoce, zelenina , ořechy, mandle, kyselé zelí, kefír, cereálie. Jíst česnek a zelenou petržel.

Do tváře za dáseń si dát kousíček česneku a nosit ho tam pořád a vyměňovat několikrát denně. Kousek mrňavej, jako malá čočka, ať evidentně nepálí a nepoleptá sliznici.

Afty signalizují sníženou obranyschopnost. Tak se šetřete, nestresujte, choďte ven na vzduch a omezte cukr a hlavně nezatěžujte střevo těžkými a průmyslově vyráběnými jídly, protože imunita sídlí ve střevě.

hodnocení

1x

Vatovú tyčinku namáčať do propolisu a vytrieť to párkrat. Rýchlo to zmizne.

jarda*
hodnocení

0x
Cannadent kapky a propolisovy sprej. Cannadent obsahuje hrebicek a ten znecitlivuje. Pripadne stridat s tantum verde. Drive jsem trpel i dva tydny, ted uz jen vzdy par dni a pohoda. Taky pomaha vitamin B, vic Milgama N nez bKomplex, ikdyz je o dost drazsi.

m123*
hodnocení

0x

Mě pomáhá Herbadent.

liska5

A v něm je vlastně šalvěj, heřmánek a řepík- vše s čím navíc můžete kloktat.

hodnocení

0x

Když doma nic jiného nemám, tak pomůže slivovice. Kousek vaty namočím do slivovice a přiložím na tu aftu. Někdy je třeba to ještě 1 - 2 x zopakovat.

karlosdos*

Já aft vydrhnu dezinfikovaným kartáčkem na zuby až teče krev a potom natřu herbadentem a aft je za dva dny pryč . Je to nepříjemné a bolestivé ale pomáhá mi to.

@karlosdos začal mě bolet aft, jenom si to představím *smich*

hodnocení

0x

Mundisal tlumí bolest ale moc neléčí. Játo zásadně pálím - vatovou uční tyčinku máčím ve Florsaminu, obsahuje 40% alkoholu, přitisknu na minutu na aft několikrát denně. Florsamin nejen tlumí zánět, al,e i desinfikuje

"genciálku" jsem znala z porodnice, pak jsem si ji jednou koupila na afty, jediný účinek byl ten, že co jsem si zaprasila, nikdy nevyprala a na tričko jsem musela našít nášivku :-D Asi jak komu, ale mě na afty ani trochu nezabírá. Co se týká stravy, dcera vždy mela aft po hovězí polévce. Je dobré dlouhodobě pojídat borůvky, tím je myšleno každý den trochu po celý rok, mohou být i v mrazáku.

Nějak nechápu váš komentář pod mou radou co má splolečého genciánka s Mundisalem nebo Florsaminen.

hodnocení

0x

Zkuste Neocid, sprej nebo gel, obojéí je dobré. Otázka je, jestli ho seženete, ted je s dezinfekcí problém.

houbes*
hodnocení

0x
Jestli máte vatovou tyčinku , namočte jí do octa a přiložte k aftu. Bude to pálit aft se zatáhne zbělá a do 4 dnů se vytratí. A nebo tyčinku namočte do Genciánová violeť .

hodnocení

0x

Francovka Alpa - na zlomenou nohu i průstřel břicha ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]