Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neuroza žaludku - žaludeční vředy rozdíl

Od: peta* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli nevite jaký je rozdíl v příznacích mezi žaludečními vředy nebo neurozou alias překyselení mě už pár dní pobolívá břicho tak nevím jestli je to něco vážného na to že mi je 19 let.

Díky, za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dolga2
hodnocení

4x

Žaludeční vředy mají i malé děti, my je měli ve věku kolem 6 až 10 let a pak samozřejmě i v dospělosti. Můj otec byl 2x operován a my všichni také, někteří také 2x - a sourozenci otce a bylo jich také hodně byli operování také - máte to v rodině? Jestli to také máte takto v rodině, pravděpodobnost je vysoká a věk vůbec nerozhoduje. .

Ale popis - bolí mi břicho, nesedí. U toho Vás břicho zpočátku nebolí. Důvod asi tedy nebudou žaludeční vředy.

Ale to by prokázalo vyšetření endoskopem na gastroenterologii a ted to možná ani nebudou dělat. Takže rada - kdyby jste začal zvracet tmavé zvratky nebo měl tmavou až černou stolici - tak volejte 155.

Jeden příbuzný nám i zemřel, protože se nedostal na operační sál do dvou hodin po perforaci, takže celková otrava.

Ted aspon zavolejte svému lékaři, popište mu potíže a on Vás už navede dál. Rozhodně nic nepodcenujte - víc Vám tady nikdo nepomůže.

liska5
hodnocení

2x

Neuroza je, když se při stresu žaludek svírá. Žaludeční vřed je, když je narušená, naleptaná žaludeční sliznice, takový kráter...Vřed bolí uprostřed nahoře pod žebry a může krvácet, což může být i fatální.

figurek*
hodnocení

0x

dejte si pořádný hlt smetany a poznáte to hned. Jestli bolest přestane, je to vřed. Jestli bolí dál, je to něco jiného a klidně to může být zrovna žaludeční neuróza.

jj, je to bída, je to tak. Neurotiky běžně najdete i mezi školními dětmi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]