Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
byl jsem zaměstnán jako podlahář necelých 5 let. Včera jsem dostal výpověď, dva měsíce výpovědní lhůtu a tři měsíční odstupné. Zajímá mne jak ve své činnosti mohu legáně dále pokračovat. Nemyslím si, že mě někdo zaměstná, mám na mysli živnost. Podlahář (jestli je) nemo být, jelikož jsem vyučen automechanik, 6 let praxi také nesplňuji. Věci potřebné k práci mám (auto, vybavení), o klienty se nebojím, ty mi bude dávat i sám bývalý zaměstnavatel. Jak pouze získat tu možnost dále pokračovat, ovšem ne jako zaměstnanec. Jestli mi někdo může dělat nějakého garanta, aby mi i fakturoval, či co a jak, nebo to jde obejít jinou živností, na kterou bych dosáhl, nějaké dokončovací práce například. Nechci se teď vydávat na živnostenský úřad, tak se prvně ptám tady.
Děkuji za každou radu.
Abyste mohl oficiálně vykonávat podlaháře (řemeslná živnost), musíte si najít garanta. Ten za vás nebude akturovat jak si představujete, ale odpovídá za vaši odvedenou práci. Jistě to nedělá zdarma, odměna je smluvní.
Bez garanta jedině volná živnost, ale jak hledám, nemohu vás tam zařadit. Koukněte sám
Zeptal bych se na to spíš na Živnostenském úřadě, co na to požadují za živnost... Protože podlaha je jednou činnost pro zedníka, podruhé pro člověka co pracuje se dřevem a nejsem si ani jistý, zda je to vyhraněné řemeslo... Některé věci a činnosti jsou třeba k zaučení... Třeba svářeč může být kdokoliv, kdo je zaučený, klidně třeba doktor...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.