Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím o radu.
Dnes při rozvozu roušek potřebným se na mě obrátila 85 letá paní s tím, že má velké potíže s bolestmi pod kolenem. Má tam malou bulku. V klidu je OK, při chůzi silně kulhá, jinak by byla velmi čiperná. Žádné ambulace u nás nefungují a potřebuji poradit jak jí trošku pomoct. Zábaly studené nebo teplé? Mast mám nějakou doma vařenou, možná by bylo vhodné něco koupit, ale nevím co. Prášky od bolesti odmítá. MOhu jí dát mou ortézu, ale je vhodná?
Děkuji za případnou radu.
Ano, souhlas, také to mám.
Odsává se, ale nyní bych to neřešila, běhat po zdravotnických zařízení.
Chce to jenom studené obklady, klidně může být voda v misce z venku s ledovým škraloupem.
Udělat priesnitz obklad. Nechat pouze dvě hodiny, potom už nemá smysl. Jestli paní zvládne třeba tři za den, tak by jí to mělo od bolesti ulevit.
Večer u televize může zlehka hladit a masírovat třezalkovým, levandulovým olejem, nebo co má jaký doma.
Jinak i jezevčí sádlo.
Nechce to moc namáhat. Takže až se trošku dá situace do pořádku, tak na ortopedii a vytáhnout tu tekutinu.
Ta ortéza, moc to neznám, musí si to vyzkoušet, aby neupadla, přece jenom už má nějaký věk. Nákupy si jistě nechá dovézt.
Děvčata děkuji. Zavezla jsem paní jeden gelový polštářek co se dá chladit v mrazničce, vlastní mražený hrášek na obklady a doma vařenou mast. Zjistila jsem, že víc udělat bez lékaře nemohu.Člověk není všemohoucí.
Všechno, co paní dáte z mrazáku, ať si zabalí do textilu, ať ji kůže neomrzne. Musí chladit, ne mrazit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.