Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
včera jsem viděl video, kde se doporučuje měnit roušku po 2 hodinách používání. Jaký je důvod, když rouška chrání primárně ostatní a ne člověka, který ji nosí? Pokud někdo argumentuje, že se na ní nachytají koronaviry z prostředí (např. v obchodě), tak stejně často bychom mohli měnit i ostatní oblečení (bunda, kalhoty, čepice, boty..), protože ty jsou vystaveny stejnému prostředí..
Osobně mám jednu jednorázovou a ta mi pár dní vydrží. Víceméně vyhodím ve chvíli, kdy začne zapáchat.. ![]()
Ale rouška je primárně na ochranu ostatních proti mé případné nákaze, na ochranu jedince proti okolí je určen respirátor...
Navlhne dechem a vlhká má mnohem menší funkčnost v zadržování viru (který eventuálně vydechujete). M.
No nevím, ale kapénky, dle mého, nejsou jen sliny létající kolem (tam by mokrý hadr nevadil). Jsou i menší, které se vážou na tkaninu před ústy. Poté se vypařují a...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.