Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
včera jsem viděl video, kde se doporučuje měnit roušku po 2 hodinách používání. Jaký je důvod, když rouška chrání primárně ostatní a ne člověka, který ji nosí? Pokud někdo argumentuje, že se na ní nachytají koronaviry z prostředí (např. v obchodě), tak stejně často bychom mohli měnit i ostatní oblečení (bunda, kalhoty, čepice, boty..), protože ty jsou vystaveny stejnému prostředí..
Osobně mám jednu jednorázovou a ta mi pár dní vydrží. Víceméně vyhodím ve chvíli, kdy začne zapáchat..
Ale rouška je primárně na ochranu ostatních proti mé případné nákaze, na ochranu jedince proti okolí je určen respirátor...
Navlhne dechem a vlhká má mnohem menší funkčnost v zadržování viru (který eventuálně vydechujete). M.
No nevím, ale kapénky, dle mého, nejsou jen sliny létající kolem (tam by mokrý hadr nevadil). Jsou i menší, které se vážou na tkaninu před ústy. Poté se vypařují a...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.