Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velké hororvé predstavy

Od: jajka* odpovědí: 13 změna:
Som z toho velmi nestastna, velmi, bola som aj u psychiatricky s tym a chodim aj k psychologicke preto, beriem antidepresiva a na ukludnenie na noc. Ale moc to teda nepomaha. Pretoze tiw myslienky pridu..ja im nedovolim ten obraz ani dokoncit. Trasiem sa a placem prečo to mám. Mám predstavy ako letí moje dieťa dole z okna, je to iba akoby taký naznak, lebo ja tej myslienke nikdy nedovolim dokoncit tú hrozu, je to take akoby abstraktné ze tam je skor velky strach. Mala som strach ze ja sa v noci ked budem spat zblaznim nejako ze mi prepne ..nebudem si vedomá co robim a ze ho vyhodim z okna akoby v nejakej hypnoze. To som mala po nejakom asi velkom strese co som zazila...dovtedy nic, uplne normalne som pri nom otvarala okno, vetrala. Pravda je ze som sa este twhotna toho bála, ze co ked budem mat psychozu po porode. Aj to u nas spravila jedna zena...ja to samozrwjme soravit nechcem, praveze som prilis uzkostna na predatavu ze sa mu nieco stane, ci ked bude vo vani, ze sa smykne, moj horor je ze co ked vypadne z okna, z toho mam uplne obavy. Ale to ze mi tie myslie ky prisli asi pred styrmi mesiacmi. Az tak silno ze som prestala otvarat okná a stale ma strasie ked ho mam na rukach a sme pri okne, tiw myslienky mam casto pri kojení som si vsimla,naozaj chcem aby prestali, je to uplne obtazujuce a strasidelne hrozné, preco mi tie myslienky prichadzaju na um? Prosim skuste mi niekto poradit co mam robit, ci ste sa s podobnym stretli, ako to riesit. Kamaratka ma viac deti, mi povedala ze ona toto mala tiez asi pri stvrtom dietati, ze to ju ale muz ukludnil ze je prepracovana a ze si mam viac verit, ze to je ze ai neverim. Ale je to naozaj hrozne, lebo je to naozaj ze si neverim kedze mi.pride na rozum ked som pri okne a co ked ti prepne...a neprepina mi nahodou ci som neni nahodou blazon, a uz mam take paranoje, ze co ked som blazon a ostatni to zatial toleruju, ze ja sama si to neuvedomujem a nepamatam ze robim a vravim nejake blbosti. Ako to zistim ci som normalna alebo mam nabeh ci uz som v nejakej psycho chorobe. Inak si myslim, ze mi date rady lekara, ale ja beriem antideptesiva 10 rokov s prestavkami a rozne ukludnovaky, lebo som mala uz rozne diagnozy..uzkostnu generalizovanu, stredne tazku depresiu, teraz mam poruchu impulzivity ci co, nakoniec ina psychologicka dala ze depresiu nemam, nemam ani schizofreniu alebo bipolarnu, ak teda mozem verit doktorom aspon trochu,lebo chodim uz desat rokov psychiater. Fakt je ze to mam v zivote dost tazke. Ale toto je asi najhorsie co moze byt. Neviem ako to riesit, iste nemam teraz ani.peniaze na sedenia u terapeuta. A ta psychologicka je kazde dva tyzdne zatial tiez nic. Mam to od konca novembra asi. Dakujem za rady velmi pekne.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Jedině s doporučením od obvodního lékaře k jinému psychiatrovi, když ti předešlí se tolik rozcházeli ve svých diagnozách. Pak by to bylo hrazené pojišťovnou. Toho jiného si zjistěte podle referencí, nebo Vám ho může doporučit pojišťovna.

jajka*
hodnocení

Ja sa od svojej psychiatricky bojim odist, na to nemam silu, ze by to bolo v liekoch? Ano uz som uvazovala ze ,,tajne" pojdem k inemu odbornikovi na posudenie, lebo moja doktorka psychiatricka aj niekedy krici a nepocuva co jej vravim. Mam proste zábrany od nej odist. Ze mi bude horsie a ona ma uz nezoberie naspat, alebo co. A potom ci na toto vobec su lieky, su to velmi obtazujuce myslienky, nasla som ze to je aj taka choroba ocd ci ako...za maju ludia myslienky ktore nechcu..ze nemaju ciste ruky, vypnuty plyn, zavrete dvere na kluc. Inak naozaj som s nou neni spokojna, ale ja som asi vyše roka ziadne lieky nebrala, ale po velkom strese, prislo toto a vtedy mi pomohla, bolo mi lepsie, ale to uz preslo, uz to mam menej, ale stale mam a stve ma to. Mozno treba vyssie davky, lebo mam najmensie ake mozu byt. Dakujem za odpoved velmi pekne, majte sa dobre.

hodnocení

2x

Pomůže Vám jedině psychiatr. Ten Vám může změnit léčivo. Sice antidepresiva berete, ale třeba byste potřebovala už jiná. Ale opravdu jen odborník Vám může pomoci. Psycholog Vám léky nepředepíše, i když je dobře, že i k němu docházíte. Možná, že byste potřebovala i hospitalizaci, pokud se bojíte toho, že ztratíte sama nad sebou kontrolu. Určitě to řešte! Pokud nedůvěřujete svému lékaři, změňte ho.

jajka*
hodnocení

Dakujem. Lieky som nebrala vyse roka, predtym vzdy antidepresiva eliceu, sertralin, a na ukludnenie spanie rozne iné. Viem ze psycholog nepredpise, vsak desat rokov je tomu co som prisla sama za psychiatrickou, ze som nemozná, nech mi da antidepresiva. Chodila som aj na psychoterapie, zbytocne vyhodene peniaze a dost vela. Hospitalizacia mi nepomoze, to viem, to by bolo len horsie. Mam dieta chcem byt s nim. Tie myslienky mam len niekedy vecer ked kojim a je to aj tym ze sa citim velmi sama a mam toho vela a nikoho nemam iba tu psychologicku, asi dva mesiace. Aj ja som nad tym uvazovala inak ze hospitalizovat, ale tam mi nepomozu, to viem naisto. Ako by mi mali mohli pomoct v ustave ked ma zatvoria a daju mi silne lieky? Lebo len to spravia. Lieky po ktorych budem v hroznom stave, budem mysliet na to kto je s mojim dietatom ked ma len mna. Ale inak je to dobry nazor hospitalizovat sa. Napadlo ma nezavisly pohlad ineho psychiatea, jeden je v okoli ze je velmi dobry. Dakujem za odpoved. Ale ja sa inak ovladam, ja to nechapem preco sa bojim ze by som sa neovladla stratila vedomie, to je nenormalne, ja nechapem ze som toto nikdy nemala. A ved cele je to hrozne, asi musim zvysit lieky..mam najmensie davkovanie lebo kojim. A zijem s ludmi s ktorymi si vobec nerozumiem uplne bez lasky, zle vztahy, mam len tu psychologicku. Ako by mi pomohli v ustave?
jajko
hodnocení

Ano, dobre ste to napisala, toho sa bojim, ze by som stratila kontrolu nad sebou, ze spravim njeco hrizné v spanku ci mi prepne. A hej chcela som idist od tejto, ale nedokazem to, nedokazem,mam s nou uz vztah, ale uz som chcela aj raz odisla, ale potom sa vratila a celkom mi pomohla. Asi skusim musim ist k druhemu,,tajne nech to nevie. On je uz starsi v inom meste nedalekom ale ze je dobry. Dakujem za odpoved. Psychologicka mi povedala ze mam sledovat kedy mam tie myslienky. Aj k nej chodim od konca decembra a toto trapenie mam od novembra. Ja som sa toho aj vzdy bála predtym a pozerala vela hororv, som uzkostliva a naozaj som ,,na nervy,,...

lipanek
hodnocení

0x

Nedokázala jsem to přelouskat.

Jestliže kojíte, tak byste neměla kvůli zdraví dítěte brát antidepresiva. Léky přechází do mléka. Nevím, jak na tom jste, nedočetla jsem.

1) Nechte se hospitalizovat. O dítě se postará otec.

anebo

2) Vraťte se do práce a otec ať nastoupí na mateřskou a o dítě se postará. Nejlepší pro Vás by byla těžší manuelní práce a styk s ostatními lidmi.

3) V nejhorším případě se o dítě musí postarat prarodiče, je jedno, z které strany. A Vy se musíte dát dohromady.

Ta jiná osoba bude mít opatrovat malé a Vy obstaráte domácnost, nákupy, k děcku bych Vás pustila. Jenom v parku a v kočárku, za odměnu.

jajko
hodnocení

To je cele blbost co si napisal Lipanek. Moj stav konzultujem s lekarkou a psychologickou, neni ziaden dovod, aby som isla do ustavu ani aby sa otec staral o dieta ci stary rodicia, prarodicia asi tazko. Kojace zeny lieky beru uz v dnesnej dobe bezne ako aj tehotné. Asi je fakt ze mam slabe lieky, to mi aj doktorka povedala, ze mozem aj vyssie davky brat. Liek sertralin beru tehotne aj kojace zeny. Toto neni ziadne riesenie mojich nutkavych myslienok. A ze ja sa mam s mojim ditetem stretavat jenom v parku len tak za to by som ti vylepila poriadnu facku. A ze za odmenu..ty kravo blbá. Keby boli tie nutkave myslienky, co mam len niekedy ako somnpisala, take vazne ohrozujuce zivot dietata alebo.niekoho ineho, asi by to lekarka a psychologicka vedeli lepsie posudit a to by som aj spravila.
výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 26. 03. 2020 10:58:05
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick. Prosím mírněte se a nenapadejte zde rádce!
liska5

Tady se Vám snaží někdo zdarma ve vlastním čase poradit, i když o Vás ví jen to málo, co jste napsala, a Vy místo abyste poděkovala a řekla, že to bohužel nejde, tak rádce nazvete Krávo blbá. Nedivte se, že na Vás psycholožka křičí. Na takové lidi se někdy musí zařvat.

lipanek

Jedná se mě primárně o děcko, abyste nedokonala to, co máte v hlavě.

Těch případů, kdy nějaká osoba vyhodila děcko, psa, kočku z okna a potom skočila za ním, by se v posledních letech pár našlo.

A ano, občas mám tady na poradně zcela úplně jiný názor, opačný, než většina tady radících a než který tázající vlastně očekává. Očekává ten, který koresponduje s jejich naturelem a vše ostatní odmítá, je pro něj nepřijatelný, vzepře se mu.

Myslím, že Vaše reakce na moji radu je neadekvátní. Stačilo napsat, že to nepřichází v úvahu, že to zvládnete.

Ale zrovna včera jsem četla, že president Zeman dokáže lidi vyprovokovat, aby odhalili, co v nich právě je. Jací ve skutečnosti jsou.

No a u Vás se mi zdá, se to podařilo právě mě.

------------------------

Liska5 děkuji za reakci. Potěšilo.

jajko
hodnocení

Lipanek, som sa pomylila, ano prarodicia, stari rodicia...s prababkou. No ja som nepisala, ze mam nejake hlasy co mi to radia urobit, alebo ze by som to chcela urobit! Akonahle to prislo, tak som isla k doktorke a povedala jej to, takze ty si mi ziadnu radu nedala, ze sa tebe jedna o dieta neni pravda, ked pises ze mne by ho dali za odmenu v parku v kociku. Mam desivú predatavu take zahlmenu, nejasnu ale strasnú desivu, ze leti vo vzduchu..asi z okna. Tak som sa vylakala ze som z toho na prasky to je fakt. To ze si navrhla ze za odmenu budem mat dieta v parku..to si pre mna nie lipanek ale debilek. Ja viem ze to robia zeny! Ved som to pusala, ty nepodpovedaj ked nevjes preluskat text cely! Ja som to uz tehotna si nasla lebo som sa toho bála, u nas to spravila tiez jedna, v cechach tiez! Ja som sa toho bala a rok nic a potom po velkom strese to prislo. Hladala som na internete podobne problemy a nieco nasla aj s kamoskou co ma viac deti sa o tom rozpravala ze ona to mala tiez. A ze to je z pretazenie a z neistoty, a nutkave myslienky. V novom case na slovesnku bol clanok o tomto presne, ale ze ziadna z tych zien to.nikdy nespravila. Keby mam co len myslienku ze chcem ublizit diwtatu tak idem na liecenie aj som sa to spytala psychologicky ale neni to nutné. Lieky mi trochu pomohli a predatav si, ze v prahe sa venuju dlhodobo braniu liekov v tehotenstve aj pri kojeni, iste ma to trapi a to dost.
Liska5...ty si tiez debil za to co si napisal, mozte si podat ruky, dbaja hlupy ludia.

klera*
hodnocení

0x

My jsme všichni amatéři a to nejlepší, co vám můžeme poradit je to, abyste změnila psychiatra...Mě akorát při tom, co čtu ten váš popis napadlo, že máte obsedantně kompulzivní poruchu (já ale nejsem psychiatr, tak to berte s rezervou). Máte vtíravé myšlenky, nemůžete se jich zbavit a na jejich základě například zavíráte okna atd. To je v podstatě popis OCD. Někde jsem četla přesně to, co popisujete- máte strach, že ty vaše představy začnete realizovat, že vám hrábne a fakt uděláte to, co si představujete a to vás děsí nejvíc. Ale nikdy se to doopravdy nestane, protože to jsou zkrátka jenom představy, co vás pronásledujou. Jak se zbavit obsedantních myšlenek netuším. Nejspíš to bude chtít lepší a účinnější léky. Zkuste změnit toho psychiatra.

jajko
hodnocení

Dakujem. Ano, su to tie myslienky, ja som sa hrozne zlakla, ved to je to najhorsie co moze byt, to som tak plakala stale, ze preco to prislo, normalne som predtym vetrala, mala otvorene oko, aj prasila periny, vankuse, ...dakujem ze ste ma milá klera neodsúdili. Lebo ja ked som isla s tym k doktorke, ja som vedela,ze to uz len pocut je velmi zle, ale ze to musim povedat doktorke, odbornikovi, ktora ma moc navrhnut mi odobratie dietata, ze som blazon, nebezpecna pre svoje dieta, to som tazko isla s tym ze, priznat sa s tymto, co ked navrhne nejake odobratie dietata za toto. Lebo ja by som aj vtedy isla na liecenie tak som sa toho zlakla, ze co to je, boze ta predstava, ze spravim nevedomky ...ani vyslovit to neviem. Moje dieta je na mna naviazane a ze by sa trapilo. ..ja inak chapem tych prispievatelov lisku a lipanka teda lipanka, ze zobrat dieta takej matke. Co uz som im spatne napisala. Som alergicka na to, ako sa ludia lahko vyhrazaju matke zobrat dieta, ale nevedia o veci.nic, ako to je v realite 24 hodin roky. ...ste milá klera velmi rozumna a mudra zena, napisala ste velmi pekny a rozumný prispevok, dakujem dakujem, ze ste ma neodsúdila, som rada, ze existuju taki ludia ako Vy. Ja skusim najst psychoanalytika. Mam vas rada za tuto reakciu. Hej bojim sa...ale.to som sa bala aj predtym ..aj psychologicka povedala ze ludia maju rozne predstavy ale ze ich neuskutocnia, musim.patrat dalej vyriesit toto, psychoanalyzou asi..

jajo
hodnocení

Podla mna potrebujem psychoanalýzu, preco mam strach, preco som sa toho bála, ze aj dostanem poporodnu psychozu, ze som to aj hladala o tom informacie, co je ta predstava, preco to je, preco to prislo, preco vlastne som navstivila.prvykrat psychiatricku sama, ze nech mi da antidepresiva, preco preco...potrwbujem.niekoho velmi inteligentneho a rozumneho skuseneho odbornika. Ak niekoho poznate napiste prosim. Dieta potrebuje matku, hospitalizacia nepomaha v tychto pripadoch nijako, lieky su len barlicka, poviedat nekomu chod do ustavu psychiatrickeho je lehké, ale to neni riesenie. Keby som.bola az tak zle.na tom, isla.by som. Je taka pesnicka analyza dokazala hovno, ale.podla mna to pravda neni. Musim najst nejakeho odbornika. Ak viete poradte. Dakujem velmi pekne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]