Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čas na nákupy pro důchodce

Od: koronahnus odpovědí: 45 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je to aktuálně s důchodci, kdy smí jít nakupovat potraviny? Když je tento čas, zbytek populace nesmí jít také na nákup a opačně, důchodce nesmí jít nakupovat v jiný čas? Jak je to?

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Důchodce nad 65 let může jít nakupovat kdykoli. Jen pro důchodce je vyhražena doba od 08:00 do 10:00 hod. V této době teda v supermarketu nepotká osobu mladší 65 let.

berger*

Z toho vyplývá,že v tu dobu se po prodejně pohybuje i personál,starší 65 let? To jsem nevěděl... *smich**mir*

Ale personál je stále stejný, není každý den jiný a neznámý. Zaměstnavatel má asi nějaké pokyny jak zabezpečit, aby byl jeho personál zdravý. ;)

berger*

Suzymon,prosím,neberte všechny mé příspěvky vážně,občas to myslím ironicky. Satam pochopil a jeho odpověď mě pobavila... K tomu personálu - mají málo lidí,lepí to,jak to jde. Personál má roušky,občas rukavice a nějakou desinfekci,toť vše. Dostalo mě,že teď shání brigoše a berou vše. Dnes se přihlásí,zítra maká. Bez zdravotní prohlídky. A ještě k personálu - jeden řetězec slíbil jednorázovou odměnu těm,kteří vydrží. Tipnete si kolik? Anebo jinak,kolik byste jim dali?

24.03.20 18:56

@berger - že v tu dobu se po prodejně pohybuje i personál,starší 65 let?
Samozřejmě - kdyby mu nehrozila choroba, hlídal by vnoučata *smich*

Berger, neberu. Vždyť vidíte mrkajícího smajlíka. Kdybych to vzala vážně, tak tam bude tento *bum*:-D také jsem si chtěla zavtipkovat. ;)

Berger+ Satam .. teda pánové *smich* Vy jedete *smich*

Hele, sranda muší bejt i kdyby fotr na koronavirus umíral*haha*

*haha* Jak mě ten Váš humor baví *smich* Ještě že Vás tu máme *smich*

hodnocení

3x

Tak jak je tu psáno 8-10 pro lidi na 65 let.Ale týká se to pouze obchodu nad 500 metru.Malé krámečky a obchudky si to mužou regulovat samy a musí zabezpečit bezpečné nakupování pro lidi na 65.

hodnocení

1x
V rámci zdravého pohybu, dostane každý důchodce ještě metr a bude obchod přeměřovat, aby věděl jakou má prodejní plochu. A ještě bych je nechal odečítat plochu regálů, ať to mají pestřejší.

liska5
hodnocení

1x

Nejde o slevy, ale když to bylo v době 7 - 9 h , tak si ráno nemohli nakoupit ti, co jedou do práce, ani ti, co jsou po noční. Navíc dost obchodů tak brzy neotvírá. Původně to bylo myšleno dobře. Že rizikoví důchodci vstoupí první do vydesinfikovaného.

No ano, tak právě proto mi nejde do hlavy, proč se pořád mluví o tom, že důchodci se honí za nějakými slevami, když to dělají všichni.

liska5

Někdo má obavy, že mu ty babičky skoupí slevněné potraviny. *alene*

72mona3*

Samozřejmě, že to dělají všichni. Ale těch důchodců si víc všimnete. I já, když jela ráno do práce. 80% cestujících v městské hromadné dopravě byli důchodci s taškama na kolečkách a vystupovali u Kauflandu - samozřejmě v den, když začal platit nový leták. Vy to neděláte, mí rodiče taky ne, ale spousta jiných ano. Je to stejné, jako když se chodí na houby. Někdo vyrazí v kteroukoliv hodinu, ale největší potěšení je být v lese první... M.

Aha, tak to jsem teda vůbec netušila a ani jsem si toho nikdy nevšimla. Ale právě jsem si uvědomila, že to je logické. Nikdy jsem nebyla na správném místě ve správný čas. ;) Nebo žiji ve městě, kde je málo důchodců, tak ani moc nejsou vidět.

hop®

Suzy, ono to bude možná tím, že když někdo vstává o něco později, nemá už šanci tyhle "aktivní důchodce" zastihnout, už mají dávno nakoupíno a jsou zpátky doma... *placni**smich*

Tak to je fakt Hope. Ani za normálních okolností jsem neletěla na nákup v ranních hodinách, ale někdy klidně až odpoledne. Tak jsem nikdy nebyla svědkem žádné "bitky" o slevněné zboží, nebo zboží v akci. Pamatuji si jenom to, že před lety, když se u nás otervíral Penny, tak tam bylo neustále narváno, to ano. Ale to už je tak 10 let zpátky. Když to tady byl jediný větší obchod, kromě Jednoty a malých soukromých samoobsluh. Pak se v našem okolí otevřely dva další "velké" obchody, Tesco a Albert a v tom Penny už tolik lidí není.

hodnocení

1x

Tak po asi 10 dnech jsem musel dnes vyrazit na nákup do kauflandu. A jelikož jsem znalý změn a poměrů, šel jsem hned v 7 / z práce jsem přišel po půlnoci, doma nic a čekat pak do 10 se mi fakt nechtělo. Než dojdete domů, vybalíte to a uvaříte, je to už oběd/.

Venku asi 50 lidí, většina důchodců. Snažil jsem se nakoupit rychle, ale bylo dost lidí a potřeboval jsem toho hodně, takže ve frontě u pokladen asi až v 7 45. To už začínali stereotypně hlásit, že od 8 bychom tam jako neměli bejt. Jenže jely 4 kasy z 10, tak to šlo pomalu.

Po asi 10 minutách už to dva chlapi nevydrželi, nechali tam stát dva plné vozíky a odešli. Tohle asi fakt není dořešené.

No a to je situace, kdy já bych předpokládal / nejsem ten kdo rozhoduje/, že pokud je POUZE pro starší 65 roků vyhraženo časové okno od 8-10:00 hod, tak naopak by ostatní hodiny měly být POUZE pro mladší 65 roků. To pak snaha oddělit od sebe věkovovou skupinu lidí nad a pod 65 roků pozbývá smysl a ve finále se pouze jedná vlastně o předvolební boj o důchodce.

Na druhou stranu zakázad senmioorům ty zbylé hodiny by bylo zvířectví.

Už někdo vymyslel nějaké řešení čehokoliv, aby to vyhovovalo všem?

klera*

Já bych to dala jen jako doporučení...ne nařízení. Aby to nedopadalo tak, že si právě někdo bude potřebovat nakoupit po návratu z práce nebo před odchodem do práce, ale bodyguard mu zabrání ve vstupu, že musí počkat půl hodiny. Nebo jak jsem někde četla...ženská slyšela, že se to zase změnilo, až na osmou, bylo to i napsané na stránkách vlády, tak vyrazila do obchodu brzo ráno a tam ji zastavili, že prý to platí až od dalšího dne a musí počkat na devátou. Zbytečný zmatky.

Ivanhorseman, dejte pokoj s tím spekulováním, že jim jde o nějaké voliče. Vy děláte, jakoby ti důchodci vládli republikou. A těm je to už většině úplně jedno, kdo tady bude vládnout. Mají už jiné starosti, to mi věřte. To je takový mýtus a je dost hloupý. Na to ale přijdete, až budete sám v tom věku. Vždyť snad máte také rodiče a možná, že už jsou také v důchodovém věku, tak snad víte co je zajímá nejvíc. Já když to tady čtu, tak si kladu otázku, kdo sem vlastně píše. Jakoby snad ani ti lidé neměli v rodině nikoho, kdo by byl v tom důchodu. Vůbec tomu nerozumím. Také mám děti a jednomu je 50 let a druhému 40 let a chovají se ke mně s pochopením a mají obavy o můj život. Rozhodně mi nenadávají, že mám nějaké výhody, které je omezují. Právě naopak. A moje sousedka má také syna a také má o ni strach, protože jí už je hodně přes 60 let a je v ohrožení a tak se o ni stará jak nejlépe může. Tak snad se tady vyjadřují jenom lidé, kteří asi nemají žádné rodinné vztahy a kašlou na své rodiče a prarodiče. Jiné logické vysvětlení nemám.

@ivanhorseman - tak naopak by ostatní hodiny měly být POUZE pro mladší 65 roků
To opakujete už po několikáté - ale pořád ještě jste mi neodpověděl, jak by v tom případě nakupovali ti starší, kteří normálně chodí do práce. Že by třeba ochrance předkládali potvzení zaměstnavatele? ;)

Nikdy se nevyřeší nic, co má co do činění s důchodci. Kromě správných milých lidí je v této věkové skupině velká část jedinců, kteří si myslí, že jsou nejdůležitější na světě, jak se nadřeli, jak se o ně musí každý starat. Ovšem často to jsou lidi, kteří šli do důchodu před 60 rokem, často u žen i třeba do předčasného důchodu i po padesátce a jejich potomci opravdu nebudou 30 let v důchodě jako oni. Až si to určitá věková skupina uvědomí, to bude teprve mazec.

Sisi, jenomže těch, o kterých tady píšete je už v této době minimum a těm, co tady ještě naštěstí pro ně jsou, tak těm už je přes osmdesát let! Jedná se totiž o lidi, kteří se narodili před rokem 1936. A promiňte mi, ale důchodců, kteří jsou v tak vysokém věku ještě natolik aktivní, že by jezdili na nějaké "bojovné" nákupy do obchodů hodně málo. Spíš bych řekla že jsou odkázaní na pomoc druhých a své rodiny. Tak si to hlavně laskavě srovnejte v hlavě a nechte toho. To, že jste Vy prostá jakékoliv empatie, je vaše věc. Asi nemáte šťastný život, nebo nevím čím procházíte, protože jinde jste psala, že i vy jste důchodkyně, ale nebuďte kvůli tomu tak necitlivá k druhým. Za Vaši situaci přece nikdo nemůže. A ženy, které mohly odejít do důchodu třeba v 53 letech, musely vychovat 5 dětí. Kolik jste jich vychovala Vy? A jak se k Vám chovají? Asi moc dobře ne, když tohle píšete.

klera*

Chce to hlavně klid...Já myslím, že si nikdo nemá co vyčítat. Staří byli mladí a mladí budou staří. Je směšný nadávat obecně na "důchodce", když stejní budeme brzo i my. A hlavně si myslím, že většina lidí tu empatii má...když potká nemohoucího, tak pomůže, nestrká starší ve frontě a nezávidí seniorům, že mají čas na nákupy sami pro sebe.

Suzy...nemáte tak docela pravdu. Důchodci jsou veliká volební síla, která jde velmi lehce manipulovat. O tom svědčí většina voleb. Já když jdu k volbám, tak téměř nikoho jiného nepotkám. Jdou pevně a neochvějně volit lepší zítřky pro děti a vnoučata. A pokud se rozšíří fáma, že jim jedna strana chce přidat a druhá něco vzít, tak to u voleb sakra rozhodne. Bohužel. Otec má 89 a denně poslouchá rádio a sleduje dění.

Ringo, tak to je dobře, že staří myslí na své potomky. Ale tak mne napadá, že by mohli ty děti se svými rodiči asi víc mluvit a vysvětlit jim situaci. Když jsou teda staří lidé tak lehce zmanipulovatelní, určitě by si dali spíše říct vlastními dětmi, než se nechat nachytat nějakým proradným politikem. ;)

@suzymon ...Tak snad se tady vyjadřují jenom lidé, kteří asi nemají žádné rodinné vztahy a kašlou na své rodiče a prarodiče. Jiné logické vysvětlení nemám... tak já Vám je např dám. Dnes odpoledne po práci se já konkrétně jdu starat o svou letos 86 letou maminku. To za prvé. Za druhé - to o volební kampani myslím naprosto vážně, protože příští rok jsou volby a vládnoucí garnitura se chce udržet dále u moci. I na toto téma jsem s maminkou diskutoval, ale bohužel to, že jí přidali 900 Kč naprosto přebije to, že na druhé straně jí třeba inflací 1.500 Kč sebrali to už nepochopí a není to ve sdělovacích prostředcích "tlučeno" do jejich hlav. Ale ... přidali mi? ANO přidali ale kde na to vezmou to nikdo neví / odpověď na otázku kde na to vezmou, tak minitryně odpověděla, že nemá věšteckou kouli /.

111®
hodnocení

0x

a nad 75 taky můžou?*smich*

111, jestliže číslovka 75 je vyšší jak 65, pak ANO. Pokud je ale číslo 75 menší jak 65, tak nikoliv až od 10 hodin.

*smich*

111®

milane: já budu chodit nakupovat v poledne, číslovka nevyjadřuje stav ani těla ani duše...*haha*

Já jsem při nakupování protivný, nemožný, takže mne manželka tam nechce. Jen vyjímečně, když je velký nákup, tak abych si to odpracoval.

111®

to už mám za sebou, nyní je stav radosti, když ji nemám s sebou...*smich*

etana*
hodnocení

0x

Moc se na ty hodiny neupínejte, zítra to nejspíš bude zas jinak.

prestik*
hodnocení

0x

Díky Bohu za tu změnu. V 7 15 už budu z krámu pryč a slevy jsou jejich. *uf*

doplněno 24.03.20 18:47:

...nic takového netvrdím, něco slevněného koupím prakticky pokaždé.

A Vy jste nikdy žádné zboží ve slevě nenakoupil? To opravdu chcete tvrdit?

No tak proč ten sarkasmus na "účet" důchodců? Dělají přece přesně to samé, co dělá každý. *co*

Přiznám se, že kdysi jsme chodili na jídlo do InterSparu a ve středu / pokud si to pamatuji dobře- je to už cca 10 roků / to bylo o život a jednoznačně největší nákupní agresivitou ve slevových akcích oplývali důchodci. Tím samozřejmě nechci říci, že všichni jsou tací, ale tvořili většinu .

Osobně jsem byl přítomen velmi vyhrocenému konfliktu dvou důchodců...hádali se u bedny s kuřaty v akci.

Přísahám, že jsem měl chuť...dát jim přes hubu oběma.

hodnocení

0x
Blbá postavená otázka. Ten předpis nemá Co dělat s důchodci, ale seniory

host
hodnocení

0x
Jsou takoví všichni?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]