Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Respirátory uvolňují nákazu koronavirem?

Od: clayman® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,
jak to chápete vy?

Prymula v úterý upozornil, že je nežádoucí, aby občané na veřejnosti používali respirátory třetí třídy. Jejich nošením se totiž vydechovaný vzduch a tím i případná nákaza koronavirem uvolňuje do ovzduší. Pokud už tyto respirátory lidé nosí, měli by je překrýt ještě šátkem.

To jako že vzduch který přes respirátor dýchám se vyčistí přes FFP3 respirátor a když vydechnu tak to šířím? No i kdyby... kdybych měl bavlněnou roušku tak to vdechnu a po týdnu to šířím taky. Nebo to chápu úplně špatně? Více informací k tomu nebylo.

Díky

Respirátory uvolňují nákazu koronavirem?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klera*
hodnocení

13x
Jde o respiratory s ventilem. Pokud jste nakazeny, tak se váš dech směrem ven nefiltruje. Můžete mít respirátor ffp3 a přitom bez ventilu...pak je to v pořádku a můžete ho používat. Když ventil prekryjete rouškou, směrem dovnitř vás chrání respirator a směrem ven chráníte vy lidi před vaší nákazou.

gazda*
hodnocení

10x

Roušky primárně chrání všechny kolem Vás... Vás chrání minimálně. Máme je nosit proto, aby jsem nenakazili další lidi (v případě, že už jsem nemocní). Některé respirátory mají vydechovací ventil.. Vás respirátor ochrání, ale jestli už nemoc máte, tak nakazíte ostatní.. proto ten šátek přes respirátor.

hodnocení

díky, myslel jsem, že respirátor hlídá jak vdech tak výdech... člověk se pořád učí *palec2*

etana*
hodnocení

4x

Jistě, s takovým respirátorem chráníte jen a výhradně sebe, ale ohrožujete všechny, kteří se s vámi pohybují v daném prostoru. Bavlněná rouška trošku filtruje i vydechovaný vzduch, pokud do její kapsičky umístíte jednorázový, třeba papírový filtr, účinnost tím zvýšíte. A vyvářet plus žehlit je můžete denně, zatímco respirátor zřejmě budete používat několik dní, takže už znečištěný - a účinná sterilizace (ani tou slavnou mikrovlnkou) nepomůže.

prestik*
hodnocení

4x

Cituji: výdechový ventil vzduch nefiltruje. *nevi*

figurek*
hodnocení

4x

jj, u respirátoru jde nádech přes filtr. Výdech jde přes ventil rovnou ven, jako by šel přes trysku, přímo a do větší dálky. Při kýchnutí nákazu vystřelíš jako z děla.

Rouška nechrání před nákazou, ale zpomaluje proudějí při výdechu i při kýchnutí. Případná nákaza se nikdy nedostane tak daleko, jako při použití respirátoru.

hodnocení

aha, já si myslel, že filtruje tam i zpět... *hi*

asd1
hodnocení

4x

Respirátor mívá výdechový ventil, tj. nádech je filtrovaný a výdech mimo filtr. = chrání pouze nositele a to jen částečně. Okolí nechrání, protože kapénky vesele lítaj ven tím ventilem.

Tj. hadr přes pusu je lepší..

xx*
25.03.20 16:36
hodnocení

2x
Respirátory uvolňují nákazu koronavirem? #2

hodnocení

1x

Psal jsem o tom dávno. Výfukový ventil pouští ven nefiltrovaný vzduch a malý otvot znamená vyšší rychlost a delší dostřel ..

No, ale zase při vyšší rychlisti se ty viry při dopadu zabijí...*mir*... no blbost

hodnocení

0x

Takže proto, že vláda selhala a prodala respirátory do Číny, tak já mám nosit roušku? Ne.

Je to naopak. Právě proto že mám respirátor, jsem zdráv a mohu vydechovat mezi lidi. Pokud budu mít roušku, nakazím se a musím ji mít abych nenakazil ostatní.

Vláda prodala respirátory do Číny?

Vidím, že moc nesledujete dění. Koukáte jen na proslovy starce a estébáka? Tak to pak jo.

hodnocení

0x

Místo respirátorů jsou i jiná řešení... :-D

hodnocení

0x

Tak to dopadá když si novináři ulehčí práci a vypustí případně změní co je napadne, pokud vím Primula mluvil konkrétně o výdechovém ventilu a jeho funkci, což v uvedeném textu není vůbec zmiňováno

19.03.21 07:22
hodnocení

0x

19.03.21 07:27

Blábol ..

Já už se v téhle zemi nedivím ničemu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma FFP3
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]