Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPH u dovozu zdravotnického materiálu

Od: rainar22 odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, je nějaké osvobození při dovozu zdravotnického materiálu ze země mimo EU? vzhledem k nouzovému stavu.

Klasický výpočet DPH, cla znám.. jen mě spíš tak zajímalo, jestli proběhla nějaká změna, min. na webu celního úřadu/ jsem nic nenašel.

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Našla jsem tohle, MF by mělo dnes požádat EK o osvobození materiálu od cla a DPH, takže sledovat vývoj.. investicniweb.cz/...

rainar22
hodnocení

Díky, díky, neumím hledat

hodnocení

0x

Jestli nechceš dovážet ve velkém, tak promiň, ale tvé starosti bych chtěl mít*zed*

rainar22
hodnocení

Je to jen dotaz, nic víc :)

Čiště za zajímavosti, nikdy jsem nezažil nouzový stav, tak mě zajímá jestli to má nějaký dopad na DPH,

když jde o věci zmíněné výše.

doplněno 24.03.20 11:53:

*čistě, umět tak psát

rainar22
hodnocení

Rozumím, díky, vím že se právě o lecos osvobozuje a zrovna tyhle věci jsou teď na místě,

( tím myslím, teď už se dají koupit i zde, ale při tom boomu týdny zpátkly)

i když by se třeba jednalo o soukromou osobu a ne nějaký hromadný dovoz pro špitál.

dolga2

Považuji to za zajímavý dotaz.

Protože například u léků tomu tak není, jak víme třeba z případu malého chlapce, na který Česko vybralo v rekordním čase přes 50 milionů, na záchranu jeho života, má už jen pár týdnů...

Pak se ukázalo, že dan z koupě tohoto léku bude přes 5 milionů, s čímž nikdo nepočítal a mně také tedy zajímá, jak je to u léku, který byl podán taxikáři v ohrožení života, který je na mimotělním oběhu a pro kterého jsme ho zakoupili - remsedevir

( Samozřejme nikdo nepsal v médiích, že tyto věci vždy platíme, USA není charita, píše se to jen, kdyby to přišlo z Čína...nebo z Ruska...že se to platí)

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]