Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koronavir - sledování v aplikaci

Od: gumidek® odpovědí: 7 změna:

Neskáčeme na špek cílenému monitorování a sledování každého, kdo si dobrovolně stáhne aplikaci?

native.seznamzpravy.cz/...

K čemu to může být dobré, když si nainstaluji aplikaci a zjistím, že jsem byl v obchoďáku s někým nakaženým? Přece to není automaticky tak, že jsem se nakazil. Akorát budou cíleně dle mého sledovat lidi, zda se najednou nevzdalují mimo svojí oblast působiště.

No dobrovolně bych si nic takového neinstaloval.

Nebo mě někdo racionálně přesvědčí o opaku? Díky za názory.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Určitě bych si to neistalovala, protože se stejně neví o všech případech a nejsem asi dostatečně paranoidní, abych něco podobného používala.

hodnocení

0x

Nikdo Vás racionálně přesvědčovat nebude.

Je to dobrovolná záležitost...a záleží na každém, jestli si tuto volbu zapne či nikoliv (pokud vím, dá se kdykoliv vypnout).

Ale jinak Vá samozřejmě lze sledovat (pokud někdo kdo to umí bude chtít) i když žádný souhlas nedáte.

hodnocení

Asi jsem to nešikovně napsal. Jaké jsou výhody takové aplikace a proč dle Vás vzikla? Toť dotaz, který by mne zajímal.

Není výsledkem zpracovaných dat jen nějaká statistika?

Výhody..

No tak s nějakou "mírou nepřesnosti" je aplikace schopna vyhodnotit, jestli jste se někdy (a kdy) mohl potkat s člověkem, který coronavirus má. Jak si potom tu informaci vyhodnotíte, to už je na Vás. Pochopitelně to nemusí znamenat, že jste nakažený..a vlastně ani to, že jste se s tím nakaženým člověkem opravdu potkal na vzdálenost 2m (vzhledem k menší či větší míře nepřesnosti).

Nicméně alespoň to může pomoci tomu nakaženému člověku vzpomenout si, kde se v daný okamžik pohyboval a s kým se potkal. Já si třeba 14 dnů zpět nevzpomenu, kde jsem se přesně pohyboval..a kdy.

hodnocení

No díky opatřením je denní život víceméně dle mě stereotypní. Lidi ráno vstanou, jdou do práce, pak z práce, nakoupí a jsou doma. Někdo ještě zajde na benzínku nebo do lékárny.

Stejně je skoro všude zavřeno, takže v dané situaci si vzpomenout i 14dnů zpětně snad nebude takový problém. I když i já tento problém mám ;).

A to jako někdo zadává do aplikace telefonní čísla těch, kteří se nechali vyšetřit, dali své osobní údaje a pak se zjistilo, že jsou pozitivní? A ten, kdo má aplikaci, vidí, že se k němu zrovna přibližuje telefon, jehož majitel má virus?
Nebo jak to funguje?

Aplikace sleduje mobil ne jeho majitele...Jeden biovýzkumník kdysi řekl - nikdy nemůžeme o pozorovaném objektu říct nic s jistotou - nevíme jak se chová když ho nepozorujeme .

Na druhou stranu , chytrý mobil má dnes většina. Nejsem paranoidní,jen nemám rád když mě někdo sleduje, proto mám "blbou cihlu", kde je možnost zjistit jen polohu, když ho nechám ležet na stole tak prostě leží.Když nechám na stole "chytrý mobil" tak prostě "ví" že ho majitel odložil ...

Zajda888 - ne trasuje to zpětně nakažené a jejich okolí takže pak dojde zpráva že jste se předevčírem v Tesku potkal s Pepou který se potkal 2 dny předtím s nakaženým

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma coronavirus
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]