Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPP. A zdravotní

Od: loren odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, 20.1. jsem nastoupila do zaměstnání z výdělkem 10000. Na up mě řekli že si musím sama platit zdravotní 1971 a tak jsem už 2x zaplatila. Teď mě kolegyně řekla že to je pěkná blbost že za ní to platí zaměstnavatel a je tady na DPP. Tak jak to je?
doplněno 23.03.20 18:28: 10000 jsem měla za přesčasi..jinak budu mít kolem 8000

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tady je odkaz na článek o DPP

finance.cz/...

Tady je výňatek z toho článku:

Z dohody o provedení práce se neodvádí sociální a zdravotní pojištění, jestliže je měsíční příjem na základě dohody o provedení práce nižší než 10 000 Kč. Když bude měsíční příjem na základě dohody o provedení práce vyšší než 10 000 Kč, tak bude v tomto měsíci daný příjem podléhat odvodům na sociálním a zdravotním pojištění. Když bude zaměstnanec u jednoho zaměstnavatele pracovat na základě více dohod o provedení práce, tak se budou příjmy sčítat.

---

To znamená, že ze mzdy nejsou zaměstnavatelem strženy odvody, takže zdravotní pojištění si zaměstnanec musí platit sám.

Tady je odkaz na článek, kde je napsáno, kdo zdravotní pojištění platit nemusí.

mesec.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]