Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy už budeme moci do zahraničí

Od: venca* odpovědí: 43 změna:
Chtěli jsme na léto si zamluvit dovolenou v Turecku a nevíme, jak dlouho to omezení zákazu cestování ještě potrvá. Co si myslíte vy?
doplněno 22.03.20 20:28: Byli jsme zvyklí na určitý blahobyt,chodit do restaurace na romantické večeře, cestovat po světě, podnikat, postavit dům, kupovat auta a různé věci, které činí člověka šťastným. Nyní věci, které byli standardem jsou nejisté a tak si zřejmě budeme více vážit svého zdraví, sebe a maličkostí kolem nás. Cestovat zřejmě za to nestojí, jak většina z Vás tu naznačuje. V lepších časech možná se vrátí vše do normálu.

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x

Myslím, že rozumný člověk tento rok na cestování do zahraničí zapomene a bude rád, že je rád. nechápu, že se někdo tímto může zabývat, když vidíme, co je kolem.

schimpy
hodnocení

13x
Upřímně nevím, proč myslíte na nějakou zahraniční dovolenou, když můžeme být rádi, že si můžeme alespoň nakoupit nezbytné věci (potraviny, hygienické potřeby, léky, pohonné hmoty aj.). Pokud se bude v budoucí době dát cestovat, zůstaňte v ČR, pomůžete tím české ekonomice, když budete utrácet peníze v rámci ČR ;) .
22.03.20 18:47

*palec*

schimpy, NAPROSTO s Vámi soulasím, pojďme cestovat po ČR. Výdyť je tolika krásných míst. Nebo i na Slovensko, tam to půjde nejdříve...

22.03.20 18:54

*palec*

Souhlasím s cestováním po ČR.Sice je potřeba optimismus ale tak nějak se obávám aby to šlo i u nás...Nebo aby jsme se v létě po krásných českých luzích a hájích nepařili v rouškách to pak je o ničem.

A ted si tak nějak uvědomuju v takovém Chorvatsku,Řecku,Španělsku a Itálii kde celou zimu jen čekají až se to tam z evropy v létě nahrne...no nevím co tam na prázdných pláží budou dělat a z čeho žít.

hodnocení

8x

V tuto chvíli nikdo neví, mluví se, že hranice budou zavřeny tak dlouho, jak bude potřeba, a že to může být třeba rok, nebo dva... Prostě teď fakt nikdo neví ;) ale s letošní letní dovolenou v zahraničí bych moc nepočítal

hodnocení

8x

Tak dnes neví nikdo ani co bude zítra a Vy už chcete termín na léto...

Jen muj názor že nikam nepoletíte.

liska5
hodnocení

7x

Teď jsem četla, že klidně až za dva roky.

ok®
22.03.20 18:34
hodnocení

7x
Kdy už budeme moci do zahraničí

mathew
hodnocení

7x

Doufám, že do Turecka to potrvá hodně dlouho. Nechápu jak někdo může jet do státu, který útočí na naše spojence*zed*

hodnocení

5x

To nevím. Ale vaše starosti bych chtěl mít.

hodnocení

4x
Zatím to vypadá, že v létě budeme všichni doma.
Že bych to ale považoval za nějakou újmu či dokonce tragédii, to ani omylem.
Klidně budu na "dovolenou" vyjíždět na kole každý den z domova..však není nás tak krásně..
hop®
22.03.20 18:26

*palec*

však je u nás tak krásně..

Zde je opravdu krásně, zámek atd.

mapy.cz/...

Uvidíme letos v létě, podle počasí.

el
hodnocení

4x
Na dovolenou letos zapomeňte. Jestli bude dobře, tak na podzim někam na hory. A když se stane zázrak tak trochu toho slunce někde u přehrady.
Jeste je pořád spousta lidí co se snaží dostat domů do ČR treba v karanténě v Tramtárii.
Kdo má chatu nebo dům a odreaguje se tam, tak má vyhráno.

72mona3*
hodnocení

1x

Špatná rubrika. Prosím o přesunutí do "vtipy a jiná zábava". *frajer* M.

22.03.20 20:36

mona *palec*

Taky jsem se zasmál :)

hodnocení

0x

Čím více budou lidi blbnout, tím déle to bude trvat. Tedy nejen u nás, ale všude v Evropě.

Z doporučení nejezdit na chaty si očividně nikdo nic nedělá. O víkendu bylo u nás více lufťáků než obvykle. A tak to je se vším.

Já se hlásím, že jsem na chatu nejela,seděla doma a šila roušky.

Jenyk, mýlíte se, taky jsem, v tomto století poprvé, nejel na víkend z bydliště.

Přátelé, to je chválihodné. Také skoro každý víkend jezdím k sestře a už jsem dva víkendy hezky doma.

Roušky šila má lepší polovička, až do rozpadnutí šicího stroje. Bohužel, potřebný náhradní díl momentálně není k sehnání. Snad zítra.

hodnocení

0x

Osobně si myslím, podle toho co říkají odborníci, do některých státu letos určitě ne. Pan profesor Prymula a ministr Vojtěch sdělili,

idnes.cz/...

hop®
hodnocení

0x

Zatím je chování naší vlády, nás samotných lidí, i Coronaviru nevyzpytatelné a nelogické. Pořadí bylo zvoleno záměrně. Je těžké něco předvídat, ale ohledně možnosti dovolené v zahraničí jsem docela skeptický. Myslím, že ještě v létě bude zbytečně rizikové cestovat mimo ČR. Mně osobně to znemožní zdravý rozum, strach z další epidemie, vláda ČR, finanční situace - opět seřazeno záměrně...

hodnocení

0x
Počítám, že letos to už nebude. Příští rok podle toho, jak bude nákaza vypadat. Já zatím plánuji. Kdy se plány uskuteční, to ještě sám nevím.

hodnocení

0x

Nerad bych, aby to někdo bral jako poplašnou zprávu, ale myslím, že budu rád, když budu moct strávit letošní dovolenou na chatě v Podkozí :(.

Tam má někde baráček Péťa Kellnerů, nebo si to pletu s něčím jiným?

Jo, má tam u potoka v několikahektarovém oploceným lese takovej malej domek, obrostlej mechem, s několika kamerama na každým rohu... Je to skoro soused, ale na pivo spolu nechodíme *smich*.

magdon : už jste ho zkusil pozvat?

priklad1*

Na chatě v Podkozí. Mně by stačilo strávit víkend Nakozách

hodnocení

0x

Prymula se nechal slyšet, že hranice mohou být zavřené i dva roky.

Záleží na tom, jak se bude Covid-19 šířit v zahraničí a jak bude vypadat situace v jednotlivých státech...

novinky.cz/...

houbes*
hodnocení

0x
To vám nikdo neřekne ale pokud vir nezmizí ze zemského povrchu,tak na dovolenou zapomeňte. Tohle je vir, že jeden nakažený člověk to může všechno spustit znova.
hop®

Ten vir nezmizí nikdy. Jen je otázka času, kdy si na něj lidstvo vytvoří potřebnou imunitu. Až si všichni tou virózou projdem a získáme přirozené protilátky, bude chvíli klid. Než vir zase zmutuje...

zdenekkr
hodnocení

0x

VIděl bych to ještě tak na 3 měsíce, samozřejmě podle situace.

hodnocení

0x

No, já bych vás pustil hned. Ale když se už nevrátíte.

hodnocení

0x

Obávám se, že to bude trvat déle než dva roky. :(

hodnocení

0x
Přenechám ti Egypt. 15dni 15tis osoba.

hodnocení

0x

Já mám koupeny letenky na polovinu května do Moskvy asi to budu muset oželet už to začínám tušit

prestik*
hodnocení

0x

Sobecky říkám, že je mně to úplně jedno. Stejně bych nikam nejel. *fn*

ani
hodnocení

0x

Svět se na nějaký čas změnil a na nějaké dovolenkové radovánky se musí prozatím zapomenout.

pampelska
hodnocení

0x

Dnes jsem rušila dovolenou kterou mame zaplacenou od listopadu. Odlet měl byt v červenci do Bulharska.Bohužel nikam se neletí.Před tydnem nam zrušili lazně...takže prostě budem doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]