Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás, jak je to teď? Vím, že je karanténa pro všechny, omezeno stýkání a cestování lidí na minimum, ale když pojedu s rouškou/respirátorem a třeba i rukavicemi autobusem a vlakem (autem nejezdím), abych se po delší době mohla vidět s přítelem, je to možné? Nebo i za to hrozí nějaká pokuta? Vím, že je lepší se držet doma, ale prostě mi hrozně chybí a chtěla bych se s ním vidět dřív než v půlce dubna, kdy nejspíš skončí karanténa...
Děkuji za odpovědi.
Pokecejte si po Skype pošlete si pusu a vydržte...Autem bych to neviděl jako problém.Ale tahat se vlakem a autobusem kde jsou rizika velke, cizí lidi,madla,záchody.To bych radši vydržel ještě.
Ale bohužel si myslím že do pulky dubna to zdaleka nebude teprve začínáme...ale rád se mýlím.
Otazka je, zda je v soucasne dobe cesta poloprazdnou verejnou dopravou vetsim rizikem nez navsteva supermarketu...
Dobrý den. Pokuta nehrozí pokud budete dodržovat to, co se dodržovat má. Je to na Vás, zda chcete riskovat. Lidem je doporučováno necestovat zbytečně a v zájmu svého i zdraví druhých bychom se tím měli řídit všichni.
A proč jste je posílal do háje. Zase jeden machr. Policajti dělají jenom svou práci, proč by neměli upozornit někoho, kdo má roušku ne na ksichtě, ale na krku. Vám by to něco udělalo, kdybyste roušku nasadil doma a sundal ji až po příchodu z venku, jako my ostatní.
Tak já minulý týden v pátek také před barákem potkal pána cca 35 s předpokládám syny cca 7 a 10 roků. Bez jakýchkoliv roušek na dětském hřišti, fotbálek na jednu branku, houpačka, prostě pohodička. Na otázku zdali zná nařízení vlády mi odvětil " máte nějaký problém?", tak jsem jej znova upozornil na nařízení vlády a tak znechuceně odešli domů a dovedu si představit jak jsem byl pojmenován. Jenže já odpoledne jsem mimo jiné ošetřoval maminku, které je 86 roků. Tj díky třeba Vám se virová nákaza dostane dále než by tomu bylo při dodržování hygienických zásad. Pokud jste nepochopil toto nařízení vlády, tak Vás lituji, protože ... no ale to asi nemá cenu vysvětlovat. Prostě jste policisty poslal do háje, ti se ještě dnes před Vámi třesou a vy jste spokojen a "vyšil" jste si jednu chlapáckou příhodu do hospody.
@lucznik - Poslal jsem je do háje s tím, že se bez roušky nepohybuji na veřejnosti
Před chvílí jsem to citovala do jiné odpovědi, ale ráda vám to zopakuji:
Vláda na dnešním mimořádném zasedání rozhodla, že ode dne 19. března 2020 se všem osobám zakazuje pobyt a pohyb mimo bydliště bez ochranných prostředků dýchacích cest. Jako ochranné prostředky se počítají roušky, respirátory, ústenky, šátky, šály či jiné prostředky, které brání šíření kapének.
Nebo chcete tvrdit, že bydlíte na "liduprázdné silnici" ?
@jedubabicka - , tak se na machýrky musí. Ale těm je to bohužel stejně u zadele. Jo, komu není z hůry dáno...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.