Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očr- odevzdání

Od: lupas odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, chci se zeptat jsem na očr s dětma z důvodu uzavření škol. Jde mi o to,že mi naše účetní řekla abych papír odevzdala až nastoupím do práce, což se mi zdá vzhledem k situaci jako scifi, že bych penize za očr dostala až třeba za 3 měsíce. Můžete tedy poradit jak jste řešili vy? Co jste psali do kolonek o dítě jsem pečovala ve dnech a jaký jste zadali datum u podpisu?
Očr- odevzdání

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Není to tak jednoduché, jak si myslíte. I odpovídající parazit neví, co píše. Účetní ošetřovné nevyplácí, ta pouze pošle Vaši žádost , podklad k výpočtu (přílohu k žádosti o dávku) a případné další dokumenty na OSSZ. Zatím není datum ukončení známo.

Aby bylo možno vyplatit nemocenskou dávku, což je i ošetřovné, musí mít OSSZ začátek (ten je jasný) a konec. Koncem může být i potvrzení k 31.3., že ošetřování trvá. Správa musí vědět, za kolik dní (za které dny) má poslat peníze. Jak byste si to představovala? Že Vám stát pošle naslepo každých třeba 10 dní peníze? To fakt nejde.

I u běžného ošetřovného (trvalo 9 dní, takže se opravdu obvykle platilo až po skončení), když trvalo z měsíce do příštího měsíce, vystavoval lékař doklad o tom, že ke konci měsíce potřeba ošetřování trvá, byla to obdoba lístku na peníze u nemocenské. Ten doklad slouží proto, aby bylo možno vyplatit aspoň část dávky do konce měsíce.

Protože toto ošetřovné je něco dosud nevídaného, nevystavuje je lékař, ale škola, neví se zatím, jak se bude postupovat při potřebě "lístku na peníze", ale nějak se to určitě vyřeší. Vláda přidává další a další nápady jak na běžícím pásu, protože situace si to vyžaduje. Není samozřejmě možné a není to ani smyslem výplaty dávek, aby byla dávka vyplacena až po týdnech nebo měsících.

parazit
hodnocení

0x
Dobrý den.
Na očr jsem šel 18.druhy den jsem to vyplnil podepsal a k podpisu jsem napsal 18.3.a poslal doporučeně.na adresu do prace.doporučeně.
Ta uvidim.
Jestli mate rozumnou účetní tak se to dá opravit.ja si myslim že v tom bude takovej bordel že ty peníze budou bůhví kdy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]