Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada za ušlou mzdu

Od: vojtula odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit s nárokem na ušlou mzdu. V lednu jsem upadla na ledovce na veřejné komunikaci. Chtěla jsem se optat, zda mám nárok žádat město o náhradu za ušlo mzdu a jestli ano, na jaký zákon popř. paragraf se mohu dovolávat. Má s tímto případem někdo zkušenosti, známá mi řekla, že je to beznadějné. Prosím poradte.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stepi*
hodnocení

0x

Tak beznadějné to až tak nebude - zkuste se obrátit na Městský úřad, který jako město je pojištěn.

žádat je o ušlou mzdu si myslím, že není možné. Dají Vám tzv. bolestné tj. částka za zlomení nohy ruky ap.

wojnar
hodnocení

0x

Beznadějné to určitě není. Většina měst je pro tento případ pojištěna. Měla byste dostat bolestné a pojistné plnění za trvalé následky, pokud vám vznikly. S ušlou mzdou si jistý nejsem. Budete mít proti sobě protřelé právniky pojišťovny, takže se musíte připravit i na variantu, že se budete soudit a řadu věcí prokazovat. Předpokládám, že takových postižených ve městě muselo být spousta. Pokud jste však sama, pak asi problém nebyl jenom v ledovce, ale také ...

cyril*
hodnocení

0x

Komunikace patřila městu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]