Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit s nárokem na ušlou mzdu. V lednu jsem upadla na ledovce na veřejné komunikaci. Chtěla jsem se optat, zda mám nárok žádat město o náhradu za ušlo mzdu a jestli ano, na jaký zákon popř. paragraf se mohu dovolávat. Má s tímto případem někdo zkušenosti, známá mi řekla, že je to beznadějné. Prosím poradte.
Beznadějné to určitě není. Většina měst je pro tento případ pojištěna. Měla byste dostat bolestné a pojistné plnění za trvalé následky, pokud vám vznikly. S ušlou mzdou si jistý nejsem. Budete mít proti sobě protřelé právniky pojišťovny, takže se musíte připravit i na variantu, že se budete soudit a řadu věcí prokazovat. Předpokládám, že takových postižených ve městě muselo být spousta. Pokud jste však sama, pak asi problém nebyl jenom v ledovce, ale také ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.