Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Chtěl bych se zeptat, dost by mě zajímalo jestli někdo nevíte proč lidi přistáli na měsici jen jednou v letech 1969 - 1972
a po té už prostě přes 40 let nic i když vývoj jde dopředu a podle mě by to bylo v dnešních letech mnohem jednodušší a možná míň nákladný než tehdy.
Díky za všechny odpovědi
Dobrý den, někdy stačí být první. No, povrch Měsíce je hezký, ale časem omrzí (když to srovnám s výletem na Karlštejn, tak bych volil Karlštejn) . Jinak, progam byl ukončen pro finanční náročnost a prostředky byly směrovány k vývoji např. raketoplánů nebo vojenskému programu "hvězdných válek". Zdravím!
To by mě taky zajímalo ty hvězdné války, to jsou jako lidi kteří bojují ve vesmíru? nebo co xd darth vader a tak
Sranda je,že pokud dám googlu "hvězdné války",fakt ukáže darth vadera. O SDI ani slovo. Nešlo o lidi,bojující ve vesmíru,šlo o obranný /prý?/ projekt,který měl chránit USA před raketovým útokem. Pokud vím,do konce to nedotáhli... Ach jo,já to tu datluji a Ben prostě vloží odkaz...
Konečně jeden z dotazů netýkajících se koronaviru! Máte ode mne .
Jak píše Liška-šlo o politickou prestiž-SSSR byli první ve vesmíru,ale o přistání na měsící vyhráli USA! přitom se zjistilo,že je to v podstatě zbytečnost-nic tam zajímavého ,aby to zkoumal člověk na místě ,není, a taky skrze finance zrušili další účast lidí na měsíci...
No, přistáli celkem šestkrát. Pak se v rámci úspor vrhly síly na vývoj raketoplánu a ten po mnoha letech z finančních důvodů ukončen.
Momentálně je plán na návrat lidstva na Měsíc na rok 2024. Zdali se to podaří je ve hvězdách. Výroba sice je v plném proudu, používají se i nevyužitý věci z programu raketoplánů, třeba motory, ale jestli se to stihne...
Když člověk vidí, jak dlouho trvá certifikace Starlineru a CrewDragonu, tak se na Měsíci přistane do deseti let, možná.
Momentální stav celé akce Artemis si přečti tady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.