Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Chtěl bych se zeptat, dost by mě zajímalo jestli někdo nevíte proč lidi přistáli na měsici jen jednou v letech 1969 - 1972
a po té už prostě přes 40 let nic i když vývoj jde dopředu a podle mě by to bylo v dnešních letech mnohem jednodušší a možná míň nákladný než tehdy.
Díky za všechny odpovědi
0x
Nebo že by se jim po druhé nepodařilo natočit přistání na měsíci? Vyvracečů tohoto je stále dost.
0x
Dobrý den, někdy stačí být první. No, povrch Měsíce je hezký, ale časem omrzí (když to srovnám s výletem na Karlštejn, tak bych volil Karlštejn)
. Jinak, progam byl ukončen pro finanční náročnost a prostředky byly směrovány k vývoji např. raketoplánů nebo vojenskému programu "hvězdných válek". Zdravím!
doplněno 21.03.20 18:39:
To by mě taky zajímalo ty hvězdné války, to jsou jako lidi kteří bojují ve vesmíru? nebo co xd darth vader a tak
Sranda je,že pokud dám googlu "hvězdné války",fakt ukáže darth vadera. O SDI ani slovo. Nešlo o lidi,bojující ve vesmíru,šlo o obranný /prý?/ projekt,který měl chránit USA před raketovým útokem. Pokud vím,do konce to nedotáhli... Ach jo,já to tu datluji a Ben prostě vloží odkaz...![]()
0x
Konečně jeden z dotazů netýkajících se koronaviru! Máte ode mne
.
Jak píše Liška-šlo o politickou prestiž-SSSR byli první ve vesmíru,ale o přistání na měsící vyhráli USA! přitom se zjistilo,že je to v podstatě zbytečnost-nic tam zajímavého ,aby to zkoumal člověk na místě ,není, a taky skrze finance zrušili další účast lidí na měsíci...
0x
No, přistáli celkem šestkrát. Pak se v rámci úspor vrhly síly na vývoj raketoplánu a ten po mnoha letech z finančních důvodů ukončen.
Momentálně je plán na návrat lidstva na Měsíc na rok 2024. Zdali se to podaří je ve hvězdách. Výroba sice je v plném proudu, používají se i nevyužitý věci z programu raketoplánů, třeba motory, ale jestli se to stihne...
Když člověk vidí, jak dlouho trvá certifikace Starlineru a CrewDragonu, tak se na Měsíci přistane do deseti let, možná.
Momentální stav celé akce Artemis si přečti tady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.