Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Předem Vás žádám, že nemám zájem o dotazy na důvody a rozmlouvání, důvodů mám mnoho a sílu pokračovat již nemám, zažil jsem si i na svůj nízký věk hodně a hodně věcí dokázal, bohužel jsem na totálním dně. Celý život jsem hledal smysl života a jediný smysl je pro mě konec a ať to zní jak chce už se na něj těším, život je boj... já prohrál, ikdyž jsem si to přiznal až po několika letech.
Hledám dostatečně účinný jed (či jinou látku) na 100% usmrcení, chtěl bych bezbolestnou a klidnou smrt někde v pohodlí nebo ve spánku.
Děkuji za pomoc, jinak volím variantu vlaku a tak pokud mi alespoň nepřejete konec jaký bych si přál, tak myslete na lidi co by čistili vlak.
(Potřeboval vědět i kde je látka k dostání)
Vezmi si tak 30 prášků na spaní. Až budeš cítit, že usínáš, tak si na hlavu natáhni igelitový pytel. Tak máš smrt dvakrát pojištěnou - prášky a udušení. A máš jistotu, že je to smrt bezbolestná a čistá.
A než odejdeš z tohodle světa, tak si vzpomeň na někoho, kdo Tě má rád. Jak jemu asi bude. Tohle co chceš udělat, je nevratný proces. Přečti si tady příběh Pavla - bezdomovce. Přečti si pár odpovědí od Marenky, ta si v životě taky užila svoje. A řada dalších. jo, někdy ten život opravdu stojí za prd. Utýct, skončit to - to se v tu chvíli jeví jako nejlepší řešení. Ale věř, že tomu tak není.
Jdi se podívat do nemocnice, kde umírají mladí lidé. promluv si s mámou, které zemřelo dítě... Každý si neseme svůj kříž.
Všechno se dá řešit. Nedej se a bojuj.
Pisateli, jsem přesvědčený, že jen potřebuješ někoho kdo si tebou bude povídat o tvých problémech a starostech. Jestli chceš napiš mi na jirik@jirikovovideni.eu sdělím ti po mailu své telefoní číslo a můžeme se bavit. Ty nechceš umřít, ty chceš vyvolat jen pozornost a té se ti tu dostane a nemyslím to zle. Věřím že máš na duši bolest. Kdyby si chtěl skutečně zemřít tak to uděláš a způsob si najdeš sám. Nehodlám ti rozmlouvat tvé úmysly, jen ti budunaslouchat a pak ti sdělím názor a pokud to bude možné tak i najdem řešení problému.
Věř mi ... nic se nejí tak horké jak se uvaří...
PS: Bylina náprstník obsahuje digitalis. Stačí sníst syrový kořen a zapít kapkou alkoholu... Usneš a přestaneš dýchat... rychlé a bezbolestné. Pokud opravdu jsi tak ohleduplný že nechceš volit vlak, tak bud ohleduplný k lidem kteří tě mají rádi.
Život je boj, život je často hnusnej a nespravedlivej. Taky jsem měla párkrát momenty, kdy jsem si říkala, že skončit to je lepší, protože jsem stejně jako ty byla ve srabu a úplně na dně. V ten moment jsem neměla sebemenší chuť pokračovat v boji a neviděla vůbec žádný smysl života. Což o to, smysl života hledám dál, hledáme ho všichni.. Ale vím, že ty černé myšlenky časem odezní, jsou to jen momenty...
Já vím jaký to je být ve s...ch a nemám v úmyslu tě přemlouvat. Jen tě o něco poprosím, popřemýšlej ještě, zaměř se na budoucnost, nápady, myšlenky, plány... i bláznivé, nereálné. Pokud tě něco zaujme, bojuj, jdi za tím, dokud máš možnost volby.
Podívej se kolem sebe, co lidí je na ulici nemají kam jít ,co je lidí nešťastných bez práce, někdy bez finančních prostředků, žijí z ruky do h..y,ale snaží se žít a věří,že bude líp. Prosím tě nebuď srab a zůstaň tu s námi v tom někdy hnusném světě.Ale sluníčko zase vyjde i toběposílám ti záblesky.
člověk by si měl brát příklad z těch lepších, ne z horších. sice to člověka vždycky potěší, že se má někdo ještě hůř, ale nijak to nemotivuje ke zlepšení.
no mě tedy netěší,že se má někdo hůř, člověk má žít aby žil a ne jen přežívat./pokud to tedy jde/
Špatně jste napsal jednu větu - sice to člověka potěší - chtěl jste asi napsat - sice mně potěší
Já tohle s čistým svědomím o sobě teda říct nemůžu. Netěší mne to a nikdy těšit nebude. Naopak, když jdu kolem bezdomovců, mrazí mně, protože vím, že nemůžu nikdy říct "tohle se mi nemůže stát". A pracovala jsem v nemocnici u starých lidí. To co jsem tam slyšela za osudy, to jak jsem viděla denně umírat lidi... nevím o jednom jediném okamžiku kdy by mne to potěšilo
Bylo to, pochopitelně, řečeno s nadsázkou. Jinak nevěřím, že jste pracovala v nemocnici, viděla denně umírat lidi ošklivou smrtí,
a přitom nedokážete akceptovat smrt svojí matky, kterou jste ani neznala. Taky překvapivě hodně lpíte na svém vlastním životě, viz. to vaše
kdybych bejvala umřela, už bych tady nebyla.
kytko, blbé kecy? kam se poděla tvoje dobrota, laskavost a sluníčkovost z předchozích přispěvků? nemáš mě ráda? protože jsem jinej než ostatní lidi? zasloužil bych si nějaký trest, že? něco špatného by se mi mělo stát, aby mě to naučilo, nebýt jiný.
Ono se neříká nadarmo na hrubý pytel -hrubá záplata. Jak mohu být k Vám laskavá, za ta slova jak tady napadáte marenku. Je mi z toho smutno! Tečka-končím.
A proč jako překvapivě hodně lpím na svém životě? Nechápu. A ti lidé v nemocnici, konkrétně LDN odd., neumírali dobrovolně,nechtěli umřít a v tom je dost rozdíl. Přesvědčovat někoho o tom, že jsem pracovala ve špitále .. proč. Mám Vám ofotit smlouvy? Na co? A to jestli akceptuji smrt matky taky nebudu rozebírat. Mám to v sobě vyřešené, nejsem člověk, který by se utápěl ve vlastním žalu, nelituju se. Napsala jsem toto sem proto, aby človíček, který si chce vzít život, trochu nad tím popřemýšlel.
Vykašlete se na tuto debatu.Stejně to k ničemu nevede.Každý si bude mluvit to svoje.Chce se zabít tak ať to udělá a konec.Nechce tak ať vyhledá pomoc.
To je fuk.Nemá smysl to dále pitvat.
Are, máš to dobře, neopravuj se
Avatar (z anglického přepisu) je (především vizuální) reprezentaceuživatele ve virtuální realitě. Touto reprezentací může být trojrozměrný model, dvourozměrný obraz nebo třeba jediný znak — v textových MUDech je to často zavináč.
Avatar v počítačové hře je virtuální postava ovládaná hráčem, který se s avatarem v jistém smyslu slova ztotožňuje a skrze něj jedná ve virtuálním světě. Tento pojem je užíván zejména v onlinehrách na hrdiny (MUD, MMORPG).
Avatary se ovšem používají i v neherních světech, především pro rozšíření komunikace. Na diskusních fórech (např. na serverech založených na programu phpBB) se pojem avatar používá pro ikonku uživatele, která se objevuje u jeho příspěvků. Programy virtuální reality často obsahují trojrozměrný model, který je avatarem uživatele.
Marenko vy nejste povinna někomu skládat účty ať je to kdokoli. Důležité je , že jste velmi empatická a citlivá dáma a snažíte s povzbudit někoho, komu momentálně nesvítí sluníčko. na tom přece není nic špatného. Vaše iniciativa je velmi chválihodná protože život je jako houpačka jednou nahoře jednou dole. Být neustále na výslunní tak si to člověk ani neužije.
Pěkný den
Marenko, všechno to, co se kolem Tebe stalo, Tě muselo ovlivnit. I když jsi byla malé mimčo. Je to určité prokletí rodiny. Bohužel jsme ještě moc hloupí nato, abychom pochopili, proč se to stalo a jaké si z toho máme vzít ponaučení. I když se člověk snaží na ty věci nemyslet, stejně to v něm je. Je to ukryto někde hluboko v mysli a ať chceme nebo ne, ovlivňuje to naše jednání.
Ale přesně, Ty nemusíš nikomu skládat účty, nikomu vykládat své pocity. Člověk, který nic takového nezažil, nevěří v COSI, nemůže nikdy tyhle věci pochopit. Jsi statečná ženská, která je schopna konečně zlomit to, co Tvoji rodinu provází. Moc Ti fandím. Ahojky Sebod
Tak teď už ale doopravdy skoro bulím.. Takhle krásně se mnou mluvíte, hřeje každé slovo, a máte ve všem pravdu. Doufám, že si tyhle slova čte zoufalý pisatel otázky, tyhle odpovědi jsou i ,respektive hlavně pro něj.
A víte lidi, co mi u nás zoufale chybí? Preventivní návštěvy u psychologa. Ne, nedělám si srandu. K zubařovi chodíme, k ženskému lékaři, k obvoďákovi, muži k urologovi atd. atd. A přitom bolavá duše dokáže spálit tělo úplně stejně jako rakovina. A mívá stejně fatální následky. Kdyby se tohle zavedlo, věřím tomu, že u psychiatra by skončilo mnohem méně lidí.
Já jsem u toho psychologa skončila taky. A nevidím na tom nic špatnýho. Dostala jsem prášky, které mi moc pomohli vrátit se do normálního života. A tady toho tazatele chápu. I já jsem toho někdy měla nad hlavu a myslela jsem, že nejlepší by bylo, to skončit. Děkuji osudu, že jsem to neudělala a že se třeba dnes můžu těšit JENOM z jarního sluníčka . Padám chvilku na zahradu. Zatím všem AHOJ.
I u psího psychologa.
Máte naprostou pravdu, Měla jsem na střední spolužáka nezkazil žádnou legraci.Kde byl on byla zábava, dokázal pomoci snad v každé situaci. A najednou zkrat chodil s nějakou slečnou a ta mu naděla nějaké dluhy a problémy a rozchod. Následoval jeden telefonát mě, ve kterém si absolutně nenechal nic vysvětlit a plakal. Namířil proti sobě zbraň, kterou mu jeho bratr naštěstí vytrhl. následovala rychlá jízda záchrankou směr Beřkárna jak ji něžně nazval po čase spolužák. Kde si pobyl cca 3 měsíce, získal nový vhled do svého života. Časem se ukázalo při léčbě, že v rodinné ananméze tato situace již jednou byla, pouze o generaci dříve a to navíc bez jakýchkoliv příznaků, vyvolána stresovou situací. Při pobytu v onom zařízení si začal uvědomovat cenu života a pomáhat sestřičkám. I když nadopován pomalu se začal vracet zpátky do běžného života. Když se vrátil, první co řekl, bylo, že ho celou dobu pobytu držel telefonát ode mne ten poslední, než k celé situaci došlo. Trošku povyprávěl se svým humorem zážitky z pobytu a začal opětovně studovat upozorˇuji bez prostředků ,snažil se umořit dluhy, docházel na skupinu a žačal znovu jevit zájem o druhé pohlaví. Do té doby se domníval, že nemůže mít děti. Toto je velmi důležitý postřeh, ještě na něj dojde. Profesoři bylo obeznámeni s celou záležitostí, většina byla chápavá a snažila se poskytnout oporu a pomoc, zbývaly přesně 3 měsíce do maturit. Kromě jeho třídního, který jej nepřipustil k matuře se všichni zachovali velmi korektně. Zmíněný profesor nebyl příliš populární a tak si vše vynahrazoval tímto způsobem. Musím podtknout, že se spolužák vážně dřel. A pohádka pokračuje nastoupil do práce změnil zaměstnání ač nedosáhl maturity, novou prací si viditelně polepšil. A jak tak stoupalo sebevědomí našel si slečnu pomalu začal vysazovat opatrně léky. A najednou svatební oznámení a za nějaký čas přišla krásná SMS s info Narodil jsem se dnes jmenuji se ...já i maminka jsme zdraví.
Proč to sem píšu?
Protože až jsem zase někdo bude psát v zoufalé situaci tak si moc přeju, aby si uvědomil, že může scházet někomu koho vlastně ještě nezná. A proč by se měl o takové setkání připravit, nebyla by to škoda?
Nejhorší je , že jsme jeho stav nedokázali, z jeho chování vysledovat, jeho humor byl neustále s ním. Co se dělo uvnitř něj nikdo nevěděl.
doplněno 28.03.10 17:31:Ještě drobnost k tomu zmíněnému vlaku Zkratka ČD- znamená čekej dlouho
Malvinko, .. to je to co říkám, jak píšete Nejhorší je , že jsme jeho stav nedokázali, z jeho chování vysledovat, jeho humor byl neustále s ním. Co se dělo uvnitř něj nikdo nevěděl. Proto říkám, preventivně k psychologovi, protože kolikrát ani sám člověk neví, natož okolí, že je zoufalý.. Nebo si to nechce přiznat
, nosí masku veselého klauna..
Na ZŠ se učí spousta předmětů, ale myslím si, že chybí jeden zákládní a to je psychologie. Alespoň základy, aby lidé od mlada dokázali rozpoznat, když se někdo chová určitým způsobem, že za tím může být to a to. Že nic není bez příčiny. Možná jsem slovy přesně nevystihla myšlenku, ale to základní snad ano - znát základy o psychologii. PT /stařenka/
pro pana krale vy ste uplne mimo.. nechapete vubec nic co tady kdo rekl.. jste nejaky zaostaly nebo je vam mezi 11-15 let .. jinak si to nedovedu predstavit.
Celá ta debata je nesmírně zajímavá z pohledu toho, kdo trable překonal a kdo je na světě rád A jak víš ty, co bude potom? Víš co tě čeká pak, když se ti odchod ze světa podaří? Víš naprosto jistě, že budeš mít klid a pokoj?
Nikdo se na chviličku nevráti aby řekl, jaké je to "tam". Nevíš! Nevíme!
A jestli nemáš psáno, zůstaneš třeba jako ležák s dekubitama velmi, velmi dlouho. A navíc, budeš na obtíž.
Každá trampota má svou mez. Dej všemu čas, ono si to najde cestu. Věci se dějí ikdyž by jsi stál bez pohnutí uprostřed místnosti a nedělal vůbec nic. Počkej chvíli, ono se to vyřeší samo, bez tvého rozhodování a zásahu. Jen nic nevzdávej! Nevíš, co má osud na tebe přichystáno a kam tě pošle. Přemýšlej, co uděláš, až se ta bouře, pro kterou jsi teď malomyslný, přežene. Co všechno hezkého tě může potkat a koho ty uděláš šťastného.
Proto ti přeji laskavý osud a hodně štěstí. Nevzdávej to!
Člověče, život jste si nedal, tak si jej neberte. To co píšete, je zkrat v myšlení, vydržte, ráno je moudřejší večera. Nebo se svěřte. Určitě zde dostanete rady. Vy vlastně voláte o pomoc, jak vám má někdo pomoci, když nevíme, co se děje. Zkuste to napsat, ano? PT /stařenka/
Možností je spousta, stačí si jen vybrat:
Nemyslím si, že by jsi to chtěl udělat, ty se smrti bojíš, tak jako každý živý tvor. Pokud ti nezáleží na sobě, jistě záleží na někom tobě blízkém. Nebo mu záleží na tobě. Nežij pro sebe, žij pro něj.
Mám dojem že už tato diskuze je mimo meze zákona. Jako například napomáhání sebevraždy (nevím zda je takový zákon nejsem právník ale zákoný to určitě není) nebo dokonce vraždy někoho dalšího. V knihách není moc návodu jak někoho zlikvidovat, tak může někdo hledat info na Poradte.cz . Myslím že je rozumný už na tohle téma neodpovídat , tázající nebo někdo uplně jiný si to tady pak přečte a bude se podle toho řídit, a je na průser zaděláno. A pak řekne že mu to poradily na Poradte.cz. A internet není tak anonymní jak si mnozí myslí. Krom toho jsme v policejním státě a fízlu je všude ažaž!
Kde se chce oddělat, nepotřebuje k tomu rady. Zoufalý člověk bez budoucnosti cítí potřebu se zlikvidovat a uděláto jakkoliv bez ohledu na bolest a bez ohledu na to co mu kdo nakuká. Napomáhání k sebepoškození to tu rozhodně není. Všechno co je tu popsáno jsou informace které známe už ze školy kde nám to vtloukali do hlaviček jako prevenci před ryziky. Může vás to děsit, protože se tu mluví o smrti. Tazatel se možná cítí být na takové úrovni bytí, že chce zemřít, ale to že to chce rozebrat znamená, že chce komunikovat. Kdo chce komunikovat, nechce zemřít... Možná to je nějaký vtipálek a baví se tím jak mají ostatní starost, ale od toho tu není nikdo z nás aby pochyboval a duševní bolesti a ne jen o ní. Pokud skutečně tezatal má bolest, pak mu poskytněme útěchu a podejme pomocnou ruku. Pokud je to hračička, chytne se dřív nebo později za nos a dojde mu, jakého že pitomce ze sebeudělal, když si jen hraje. Pokud je to člověk v tísni, pak potřebuje minimálně pchopení.
Kolik nemocných lidí žít chce a nemůže. A Vy můžete žít a nechcete. Se vším se žít dá, jen s nemocí a vysokým stářím ne. Dám Vám radu - jedině psycholog ví, jaký je smrtelný bezbolestný jed. Zeptejte se jej.
Každej má právo na život? Ano? Pak má každej i právo se ho vzdát.
Když vidím jak se lidi montujou do života(smrti) někoho druhýho... Nechápu.
Takže za sebe doporučuju něco, co BRZY navodí bezvědomí. Nikdo nechce odcházet v bolestech, že. Oxid uhelnatý je myslím docela spolehlivý.
Žít nebo ne...záleží to jen na Vás.
Přeju hodně štěstí, ať už bude Vaše volba jakákoliv.
Souhlasím s baboujagou,ten příspěvek už tu byl a myslím,že je to od stejného... .nechci být sprostá,tak ho ani nejmenuju,když chce umřít,ať to udělá a neotravuje tady dookola.Můj názor.
ne můžou v něm sedět, ale sedí...
víte jak musí být mašinfírovi když vidí před sebou člověka a ví,že srážce nemůže nijak zabránit?
musí to být strašné a má to celý život před očima... jak k tomu přijde?
jedy neznám, ale vím o jedovatých rostlinách - pryskyřník (digitalis) - zastaví srdce - jedovatá celá rostlina, rulík zlomocný (stačí 10 bobulek na smrtelnou dávku, jedovatá celá rostlina) oleandr - stačí 2 listy na smrtelnou dávku, oměj šalamounek - 4mg smrtelná dávka, tis obecný, červený, jedovatá celá rostlina mimo plody, odvar...
kto to mysli vazne, nenapise - neprehovarajte ma. skor plozi jednoduchu otazku.
tu jednoducha odpoved. vlak.
pripadne antdepresiva a alkohol v noci pri kraji nestrazenej vodnej plochy.
istota
Protože otázka je už přes 4 roky stará, myslím si, že pokud nebyl tazatel slaboch nebo provokatér, voní už 4 roky k fialkám odspodu.
V opačném případě se tady směje, jaké téma rozpoutal. Jaga.
Chápu Vás, ovšem: zemřela Ivetka Bartošová, ta pomoc nenašla. Co když tento dotaz někomu pomůže a třebas napíše lulince hynkové (lianka, odpověď pod Vaší) a nejde cestu ven? Plno lidí je v krizi, volají o pomoc a třebas ji najdou přes tento znovuotevřený dotaz. A možná proto je k dispozici lianka ( poradte.cz/... že jí lidé v krizi mohou napsat a třebas i jen tím mailíkem se jim trochu uleví. Já chtěla zabít sebe a pak dokonce s postiženým synem skočit z okna, tolik nepořešené bolesti ve mně bylo a plno jí stále je. Až rakovinou dělohy jsem byla vedena začít vše rozuzlovávat a chápat co proč jak kterak: má to hluboké souvislosti, obrovská bolest v rodě mamky i táty, a též manžela, ten je po 13 psychózách a prošel třetím cyklem chemoterapií rakoviny krve a již se mu dělajií další nádory. Rád by žil, ovšem neví nic o pokoře, lásce. Já pokoru a úctu k životu objevuji přes svou rakovinu dělohy, kdy jsem "šlas bojovat za svůj život"jen díky tomu, abych se postarala o toho postiženého syna, jinak by zemřel v ústavu: byl mi dán, abych objevila právě ten vděk za život a pokoru. Bylo by to na dlouhé psaní.
Zajímalo by mě co člověka donutí k takovému kroku. Já měl v životě taky spoustu těžkých chvílí, ale že bych se chtěl zabít.? To fakt ne.Neříkám že se teď mám dobře. (práce nejde,bydlení v nájmu, člověk se nechtěně zadlužuje a pod). Podle mého názoru nestojí snad nic zato abych se zabil. Vykašli se na sebevraždu. A začni znova. Jeď do zahraničí a zkus poznat nové lidi, a třeba tě začne život bavit. Psal jsi že nestojíš o rady a rozmlouvání, ale já ti nebudu radit jak se zabít. Sebevražnda je slabost.
Kdyby byla moje máma statečnější, mohla jsem mít mámu. Po ní skočila z věžáku její sestra. Táta to neunes a pil. Neměla jsem za kým jít, s kým se poradit, udělala jsem hodně kopanců jenom kvůli tomu. Ona si svůj problém vyřešila a v klidu odešla. Mě zadělala na celoživotní boj. asi tak Nebaví Vás život, je Vám ukradenej život lidí, kteří jsou kolem Vás? Tak se zbalte a jeďte pomáhat třeba do nějaké oblasti postižené katastrofou. Budete užitečný a možná umřete jak si přejete, stejně jako ty lidi tam, hladem nebo z nemoci.
Mařenko, to je velmi sobecké, vinit za svoje životní problémy na maminku. Na co by jste se vymlouvala, pokud by zemřela neúmyslně na nemoc nebo úraz? A co kdyby zůstala, ale místo pomáhání vám v životě stejně škodila? Nebuďte tak zlá, a mamince ten klid a mír přejte. Sama buďte statečnější a řešte si svoje problémy, ale pokud nechcete, nemusíte. Člověk musí jenom umřít.
repaku, sabrino,kytko,papene a další a další, hrozně moc děkuju. Já už začala zase přemýšlet co a jak, kr umí nalomit a nejhezčí věta byla tahle poslední, to je přesně to co jsem chtěla říct pánovi-chlapci, který se chce zprovodit z tohoto světa. Ano,život je utrpení, ale pokud to překonáte, tak se dokážete radovat z takových blbin, které mnoha lidem unikají. Na světě je krásně, věřte mi. Překonejte to. Vím o čem mluvím! Mám radost z prvních kytiček, mám radost když mě olízne můj pes, mám radost když uvařím a všem to chutná. Utrpení je svým způsobem i dar. Uvidíte co jste nikdy neviděl. A věřte mi, až přijdou zdravotní problémy, budete se bát o život. Vím o čem mluvím, na kraji propasti jsem byla nesčetněkrát.
presne tak! bez utrpeni by nebyl zivot. nevazil by si clovek niceho . jedine pres utrpeni se muzeme zacit radovat..
ale to je ztrata casu to nekomu vysvetlovat kazdy si musi projit tim svym .
hezky zbytek nedele..
Pustit plyn sobě a osmiměsíčnímu dítěti sobecké není? Kdybych prý přes hlavu neměla polštář, tak tu taky nejsem.
Není. Vy tady spíláte na svou matku, že vás opustila, že vám nepomáhá řešit životní problémy... ale ona vás chtěla vzít sebou a všeho trápení vás ušetřit... a to se vám taky nezdá dost dobré? Otrava plynem je náhodou naprosto bezbolestná, hezká smrt, prostě klidně usnete, a to už napořád. Co když vás teď čeká rakovina a nekonečné umírání ve strašných bolestech? Možná někdy budete litovat, že už jste to mohla mít dávno za sebou. A víte co, kdyby jste tu teď nebyla, představte si, že by vás to vůbec, ale vůbec nesralo! Věřte mi!
Máte dost zvláštní názory. Ještě marence řekněte, že nejmíň trápení by zažila, kdyby se vůbec nenarodila. To je pěkná blbost. Taky by nezažila nic z toho hezkého, co se jí povedlo.
Pokud někdo nevidí východisko a chce odejít není to sice jen jeho věc, ale budiž. Ale rozhodovat přitom i za svoje dítě je opravdu provinění proti Bohu - a to jsem ateista.
Kdyby se bývala nenarodila, tak by ji pochopitelně netrápilo vůbec nic, dokonce by ani nikdy neumřela! takhle jak je, narozená, tak umřít MUSÍ. A taky by jí vůbec nevadilo, že nezažije nic hezkého, protože jako nenarozená, by prostě neexistovala.
A vůbec nevěřim že jste ateista. Vy jste ňákej ten prolife aktivista - obránce nenarozených dětí, bojovník proti potratům,
a snažíte se tady zvrhnot diskuzi o umírání na jiné téma.
Jasně, jak jste mě tak rychle odhalil, vy psychologu? Sponzoruju polskou Ligu rodin a každý den odpoledne stojím před Apolinářem s protestním transparentem.
Každý má právo na svůj názor, ale ten váš na život je z mého hlediska mírně řečeno zvláštní. Dál už na vás reagovat nebudu.
Ona byla v situaci, ze které neviděla východisko. Teď se pusťte do mě: málem jsem skočila se synem v náručí z okna. Muž je po 13 psychózách, já po rakovině dělohy, muž k těm psychźám absolvoval 3.cyklus chemoterapií. A ten syn je postižený, po telefonu mi řekli, že je to s ním moc zlé: výsledek magnetické rezonance. Před manželem jsem měla přítele, rok jsem o víkendu pomáhala na stavbě jeho domu: v pátek po práci vzala kus masa a pekáč buchet a pak dle svých možností přesýpala písek, natírala okna a další pomocné práce. Po tom roce byla řeč o svatbě a přišel s předmanželskou smlouvou. Já se tenkrát chtěla zabít, jak mi bylo: že mě za ten rok nepoznal, že mi je celej barák s prominutím ukradenej, přeji si rodinu, a kdyby nám to nemělo vyjít, vezmu děti a půjdu někam do azylu. Trápení jsem měla odmalinka: mamka se nabavila s babi, ta šla umřít do domova důchodců. A když mi byly 3 roky a ztratila jsem se u moře a táta pak mého 6 letého bráchu seřezal, že mě měl hlídat (byli jsme u moře prvně a 2 dny jeli ve vlaku do toho Bulharska, bylo to před 47 lety, mamka měla měsíčky a byla pod slunečníkem, táta si s námi stavěl hrady z písku, pak si chtěl zaplavat a nedomylel to, že dát 3 letou sestru na starost 6ti letému synovi, oba prvně u moře a unavení po cestě vlakem), tak jsem měla prvně myšlenky: kdybych nežila, brácha trpí kvůli mně... Víte, maminka měla také "své" situace, také sde jí zvedla všechna její trápení, když to udělala. Taky to byl zkrat: jako já ho měla, když se zvedla všechna moje bolest, jako ten zkrat měl táta: stres, že jsem se jim ztratila, a pak mě nějaká jiná česká rodina našla a přes plavčíky večer předala rodičům, tak ten stres z táty spadnul a holt to všechno napětí pustil tím, že seřezal brášku: neuměl to v té chvíli řešit jinak. A jinak to v té chvíli neuměla ani Vaše maminka. byly to její bolesti co se jí kdy stalo, její situace, s nimiž si nevěděla rady a prostě měla zkrat. Pokud byste měla odvahu se s tím vypořádat a pochopit maminku, lze se podívat, v jakém byla stresu, co vše ji tížilo. kupříkladu na rodinných konstelacích, vyguglete si eventuálně: totiž všechny myšlenky, slova a činy jsou energie a ty stále trvají, lze je přeměnit tím, že tu bolest rozdýcháme, rozpustíme ty tlaky nasbíranéo ze situací, které nás kdy "převálcovaly". Asi budu za "cvoka", ale chápu: každý došel svým vědomím kam došel a ne pro každého je "hrabat se v minulosti". A já hledala pomoc pro syna i manžela, jenže až svou rakovinou jsem byla vedena hledat příčinu a tou byla má bolest od zmíněného dětství. A vše píši jen a pouze pro Vás, abyste věděla, že to mamka prostě v dané chvíli neustála a byl to její zkrat, jako já málem zabila sebe po přítelově "předmanželské smlouvě" a hlavně pak jsem málem nejen sebe, ale i syna zabila skokem z okna. Dnes vše vidím POZITIVNĚ: díky té své zkušenosti dnes chápu všechny vrahy a sebevrahy: jednali vlivem svých bolestí, které je prostě převálcovaly. Přeji Vám usmíření se, pochopení, v jakém presu Vaše mamka byla, když reagovala jak reagovala: fakt to líp neuměla, BYL TO ZKRAT VLIVEM NAHROMADÉ BOLESTI.
OCH - další pako které se chce zviditelnit - kontaktuj tv nova že se chceš zabit - třeba nuselák at se postaví dolů , že v tolik skočíš, a pověs sem čas přijedu se kouknout a určitě nebudu sám, a když před tím začneš rozhazovat tisícovky tak ti lidi budou vděční...za zážitek, bud si debo, demonstrativní sebevrah, a pokud jsi rozhodnut tak tady nebudeš chytat rozumy,,,,,,,,,,,komiku...
Snažím se pochopit co vás k tomu vede. Snad je to opravdu vážná věc a ne nějaká banalita jako třeba nešťastná láska...Osobně zvedám za euthanasii obě ruce. V TV jsem shlédla zajímavý pořad o tom jak je snadné sejít ze světa. Igelitový pytlík uvázat přes hlavu a jít spát-prý je to otázka chvilky.Píšete, že jste mladý tak si to dobře rozmyslete, život se dá žít i když si myslíte, že už to nejde, smrt je ta poslední a nezvratná volba. Jsem nemocná a na vozíku ale ještě pořád se mi chce žít. Promluvte si s psychologem a nehažte život za hlavu. Vždycky je důvod proč žít! Hodně štěstí.
Dobrý den
Chci vás přátelsky upozornit, že některé vaše diskusní příspěvky jsou na hranici s trestným činem navádění k sebevraždě. Neriskujte . Za to vám ten zbabělý člověk nestojí. Nebo ano?
Tarane, z čeho usuzujete, že člověk, který se zabije, je zbabělý? To jsou kecy . K tomu, aby se člověk zabil, musí být velmi velmi statečný. Pak hodně moc nešťastný. Zahnaný do kouta. Nebo jedná zkratkovitě. Ano, budete mi tady vykládat, že MUSÍ myslet na rodinu, že si život nedal tak si ho nesmí brát atd... To všechno je pravda. Existuje krásné pořekadlo Sytý hladovému nevěří... Jestliže jste se nikdy nedostal na životní dno, tak nemůžete pochopit člověka, který chce se vším skončit
Souhlasím se sebot ... podle mně se chce "vykecat" ulevit si... jinak by si nezapojoval internet, PC a šel by hned na to ...
Málokterý sebevrah na to jde Z VOLEJE. Většinou vysílá signály.Je to vlastně takové S.O.S. Bohužel většina z nás tyto signály nezachytí, nebo neumí morseovku.
sebod :
signaly zachyti takovy, ktery si prosel peklem a co je hlavni nevzdal to ... protoze takovy clovek pozna v tech druhych cim prochazeji... ti co se zabili uz tu nejsou a ti co tim neprosli nikomu pomoct nemuzou ... takze zbyva verit ze stale bude vetsina tech kteri se nevzdaj a po vesch tech utrapach zacnou zit a pomuzou zit i tem ostatnim ...
ja si dovolim nesouhlasit /sebod/ "K tomu, aby se člověk zabil, musí být velmi velmi statečný." od kdy je statecnost utect pred problemem? Kdyby se kazdy velmi nestastny clovek ktery se ocitne na dne zabil tak je vyresen problem prelidneni. sebevrazdu pachaji opravdu jen velmi labilni a na jednu stranu naruseni a nevyzrali jedinci kteri JAK RIKATE MAJI JAKYSI ZKRAT a blokaci kdy proste za roh nevidi.. jelikoz verim v reinkarnaci tak jsem presvedcena ze tem problemum pred kterymi unikneme predcasne v tomto zivote vsak neunikneme v zivote dalsim a tim se ocitneme v zacarovanem kruhu OBVZLAST POKUD SI POKAZDE to svoje TRAPENI ULEHCIME SEBEVRAZDOU! jestli povazujete skok pod metro nebo kulku do hlavy jako statecny CIN misto toho postavit se svym problemum a casem se ze sracek vyhrabat a jit s hlavou vztycenou a tim padem moct pomahat ostatnim kteri to potrebuji TAK MAME ASI KAZDY JINOU PREDSTAVU O HRDINSTVI
NAPROSTO SOUHLASIM s rcenim ze SYTY HLADOVEMU NEVERI! To je pravda. Ale jelikoz jsem jedna z tech ktera byla na miste VELMI " HLADOVEHO" ( 15 let v kuse) tak si troufam tvrdit to co tvrdim. Zpetne clovek vidi ze vsechno to cim si prosel bylo vlastne k dobru ... to totiz z vas udela silneho a vyspelejsiho jedince ,NIC JINEHO!
Animas, vzhledem k tomu, že díky své práci se často setkávám s lidmi, kterým někdo takto odešel ze života, nebo i s lidmi, kterým se to nepovedlo tak bych si nedovolila tvrdit, že to jsou nervově labilní, narušení či nevyzrálí lidé. Toto je velice složitý problem a nelze takto paušalizovat. Jistě, je tu skupina takovýchto lidí, dále jednání pod vliem drog a alkoholu, demonstrativní vraždy , které se bohužel povedou Ale překvapivě velká je skupina lidí, kteří byli morálně silní, byli to opravdové OSOBNOSTI a přesto si vzali život.
Já jsem si také prožila své. Nebyla jsem na dně, byla jsem zavrtaná na dně do bahna snad sto metrů. A přiznám se, že někdy jsem o tomto kroku uvažovala. Neudělala jsem to. Ale proto, že jsem byla zbabělá. Bála jsem se. Již jsem tu někde psala, že děkuji - (komu? - sobě? KOMUSI tam někde nahoře? Strachu? ... nevím... ), že jsem to neuděla. .
no i ja jsem byla bohuzel svedkem techto cinu(dva krat) a v obouch pripadech se jednalo o lidi velice labilni psychicky narusene a pritom uspesne v tom co delali takze klidne muzu rict ze to byli OSOBNOSTI ...
moralne silny jedinec ALE neni zarukou psychicky silneho jedince.. kdyz je psychika narusena je potreba najit pricinu a zacelit ji.. je to tezke a na delsi dobu ale jde to. spatne je to ze si tito lide utvori nejakou svoji realitu a mimo ni nevidi...
to ze jste se nezabila neni zbabelost ale spise sila prekonat sam sebe . vas duch byl silnejsi a potlacil vasi v te dobe cernou mysl .. NEBYLA JSTE TOTIZ PSYCHICKY NARUSENA!
doplněno 09.04.10 11:44:dekujte tudiz sama sobe
a nejste ani mentalne NEVYZRALA!
HIHI a to je prsne dukaz ze nejste... ten kdo je PSYCHICKY NARUSENY si toto nikdy nerekne ani neuvedomi
Ani, nemáš pravdu. jdi si sednout do čekárny k psychologovi nebo psychiatrovi. Sedí tam moc lidí, kteří si to uvědomili a klidně to o sobě i řeknou. Není to ostuda, že nám onemocní naše duše,...
Vy se na to divate s jednoho konce a ja z druheho a pritom mluvime o tom samem ... kdyz to reknu polopate tak BLAZEN opravdovy magor si to nemuze uvedomit JAK BY SI MOHL uvedomit ze neni normalni kdyz JE ODJAKZIVA nenormalni NEBO V NEPORADKU. To jak rikate o tom onemocneni duse TO JE VSAK NECO JINEHO .. Zdravy clovek kdyz onemocni take pozna ze je neco v neporadku.. kdezto ten ktery je v neporadku odjakziva ten si to velice tezko uvedomi ... a tohle ja mam na mysli. tohle je hodne ve zkratce napsane.. ale troufam si rict ze urcite pochopite so jsem chtela naznacit...
ja ale nikdy nerekla ze by se za nejaky problem at je jakeholiv razu mel snad nekdo stydet... takze SOUHLAS neni to ostuda..
doplněno 09.04.10 12:56:tohle by se mohlo rozebirat do nekonecka jemi jasne ze to neni tak proste... kazdopadne ja chapu co mate na mysli ... bavime se porad o tom samem kazda z jineho uhlu pohledu...
sebod. Mě přijde , že jsou to kecy o tom, že člověk aby se zabil musí být velmi velmi statečný, jak píšete.Připomíná mě to kecy hradního pána velmi ale velmi.:D
Taran. Máte velice zajímavé myšlenkové pochody . Můžu se Vás zeptat, kolikrát jste na vlastní uší slyšel kecy hradního pána?
A ještě jste všichni zapoměli na "sociální inženýrství" . On totiž ten jed nemusí použít proti sobě ale proti někomu jinému. Protože jed působí pomalu a může ho někdo zachránit. Kdyby to chtěl na sebe, existuje spousta možností. Vy poradíte látku, kterou pak může on, nebo někdo jiný použit na jiného člověka. Takové věci jako návod na zabití ( byt´sama sebe ) nemá dostávat nikdo. A pokud to myslel vážně, měl si koupit u vietnamců pistolku za 30 korun a běžet naproti panu B. Obamovi včera při návštěvě s nataženou rukou s umělohmotnou zbraní v ruce . Myslím, že odstřelovači by měli práci tak na 3 vteřiny...
Fakt by mě zajímalo, jak anonymouse dopadl. Jestli to čteš, napiš. Napiš! Napiš! Všimli jste si, jak se nebojíme smrti, ale jak se bojíme umírání?
A přitom nikdo neví, co je pak. Za tou řekou. Jak se jmenuje Styx?
Také myslím na to jak to dopadlo, jestli se poučil ,že život se dá žít, lze přežít i takové věci o nichž si myslíme ,že nám zlomí vaz. Ozvi se ,pokud si zůstal mezi námi.
no smrti se nebojime protoze duch neumira citite podvedome ze toho se bat nemusite.. ale umirani se boji nas mozek ten zanikne , setleje a je po nem! podle toho jak budeme umirat budeme take citit bolest a toho si je mozek vedom a proto umirani neni to na co se tesi
odpoved pro babkazov
Zkus se přestřelit herákem. To je paráda XD Seženeš ho v práglu na ulici :D za pět set gram.jehla inzulinka za dve koruny. Hodně stesti. Tenhle let se ti bude libit! :D
Tyhle rady jak ukončit život, ukazují na neúctu k životu lidskému, jak má být potom úcta k životu všeobecně? Pak se není třeba divit, že někdo ubije zvíře. To je můj názor, PT /stařenka/
PT - máte naprostou pravdu. Mě se tahle diskuze vůbec nelíbí, některé rady bych neřekla ani ze srandy. Být adminem, tak už to dávno ukončím. Dáváme rady jak si užívat života co nejkrásněji, jak si má člověk života vážit a opečovávat si ho a to nejsen svůj, ale i život druhých. Radíme jak na kytičky a zvířata. Tyto rady sem určitě nepatří, protože skutečně se tu ztrácí úcta k životu. (také můj názor).
doplněno 15.05.10 18:48:PT - už nemám bodík.
Jarm, děkuji za váš příspěvek a za to, že jste se přidala na stranu života. Bodík už také nemám. PT /stařenka/
Prášky teda vůbec na zabití nezabírají... jednou jsem fakt chtěla umřít, spolykala jsem snad 40 prášků, různých... dokonce i nějaký antidepresiva a skončilo to jen tak že jsem skoro 2 dny spala a nic se mi nestalo... pak jednou jsem mamce vzala celý plato hypnogenu a za 2 dny jsem to měla v sobě a co se mi stalo? Jen jsem byla trošku mimo, že jsem nevěděla co dělám... Na nějaký skákání pod vlak nebo z mostu nemám odvahu teda ... Ale teď už to vidím jinak, život je fakt krásnej, i když těch příjemných chvilek je minimum v mým životě, pak něco přijde a to si říkám, jak je na tom světě nádherně.. I když i kdybych tu nebyla, určitě bych nikomu nechyběla, nikdo se o mě nezajímá
Ale ty sluníčko jedno, co to plkáš? Maminku určitě zajímáš (chápu, že to zase nezajímá tebe, ale tu budeš zajímat celý život) a na jiné otázce ti jakýsi švarný Honza nabízí kamarádství, tak do toho!
Nedělá si tu z nás zase někdo bžundu?Ten magooiiiior to už spáchal,pokud to myslel vážně i bez toho,jak na to.A pokud ne,tak klobouk dolů smekám až na zem každýmu,kdo něco pěkné tady napsal.Se chechtá jak pominutý.
I kdyby se chechtal: tím líp. Moc všem přeju prochechtat se životem. Vždyť se říká: smích je kořením života. Jenže někdy je člověk fakt hubou na dně a třebas z posledních sil napíše. kdyby psal bžundu: tím líp, jenže: jasnovidná nejsem a sama jsem na dně byla mockrát, tak tomu rozumím: prosba o vzpruhu.
Nahromadila se Vám bolest. Jak píší jiní. pád na dno je pouze proto, abychom se od toho dna odrazili vzhůru. Přečtěte si můj příběh: každý dostane k tomu, co se děje, i sílu, aby to zvládnul. A Vy ji objevíte. Sebevraždou nic, vůbec nic nevyřešíte. Budu asi za "cvoka": zákon zachování energie, reinkarnace: klidně se mi smějte, já kdysi tu sebevraždu udělala, proto mám tento život jako takové "peklo na ZemI": napravuji, jak jsem si života nevážila. Opakuji: JE TO NAHROMADĚNÁ BOLEST, totož: právě jak se nám daří, odkrývají se hlubší vrstvy, hlubší bolest a vždy se otevře jen tolik, abychom tím prošli. Pak se chvíli daří, a jak máme dost energie, otevře se další, hlubší, bolest v podvědomí, z minulých životů, bylo by to na delší písmenkování. Cítíte-li jak píši ze své zkušenosti, dle svého uvážení se případně svěřte, dle svých možností nabízím hledání cesty vše ustát, vyhrabat se ze všeho. Plně nechávám na Vašem uvážení. Držím palečky, ať se tomu za pár let chechtáte.
Ivulenko, buďte v klidu, tazatel je vzhledem datu dotazu již po smrti, pohřeb měl hezký, kar rovněž a rodina si vzpomene už jen na "dušičky". Nebo možnost druhá, rozchodil to a dnes je šťasný.Také je tu možnost třetí a té já u těchto dotazů věřím nejvíc, zrovna neměl co dělat a tak ho napadlo, vložit dotaz co nikdy nemyslel vážně. Ne, že by nebyl den kdy i mě napadlo život ukončit ale opravdu nikdy, mě nenapadlo se ptát jak to mám udělat a oznamovat svůj momentální záměr v nějakém fóru. Věřím kde čemu ale minulým a budoucím životům, vážně ne.
Mas to marne! Mame danu nesmrtelnu dusu, takze iba si nespominas na tie minule zivoty.To je nezmenitelny fakt. Samovrahovia koncia tak, ze ich duse preletia cez lave dvere do nejakej ubohej zeny a rodia sa znovu az pokial sa nenapravia a nepochopia a pokial nenastane koniec sveta. Preto dnes mame okolo seba tolko negativnych dusi. Skutocny koniec sveta nebudeeste velmi dlho. Ako deti si niektori aj spominaju na minuly zivot a vidia duse. To tie zbludile, ktore sa boja vojst do dveri lebo tie prave dvere su zatvorene a boja sa zodpovednosti. Chces bludit dalej? Prosim, tvoja blba volba. Takze sa problemom nevyhnes iba si skomplikujes buduce hodnotenia zivotov. Nikdy si necitil teplo pri srdci? Take co sa rozleje po celom tele? Nie som fanaticky krestan, ale skusila som tuto cestu ako neveriaca, alebo vsetko hladajuca. Jednoducho som sa modlila a prosila.
tvoje medium
P.S. Ked zjes jed, tak sa ti uvolnia vsetky reflexne svaly a budes mat vsetky otvory v tele uvolnene a cez ne pojde vsetko von. No dakujem za ten smrad a pohlad, fuj!
Ahoj. Ne že bych se zrovna plánovala zabít, jsem totiš bojovnice a většinou bez boje nic nevzdávám, ale zvažuju různé možnosti a možnost ukončit trápení samozřejmě do možností vždycky patří. Proto už dlouho zkoumám rostliné jedy a smrtelné látky běžně dostupné. Můžu jen říst, že žádná smrt neni bezbolestná, smrt prostě bolí. Proto tuto možnost bere většina lidí už ze zásady jako špatnou. Nejvíce přichází k úvahu Tis nebo Oleandr. Ale i tyto jedy nejsou zcela bezbolestné. Záleží na dávkování, které se špatně odhaduje. Velká dávka znamená smrt do několika vteřin nebo minut. Malá dávka znamená několika hodinovou smrt v křečích, zvracení a kálení.
Člověk je už od první sekundy svého života odsouzen k smrti. Nic ve svém životě nemůžeme řídit. Někdy ani tu smrt ne, ale většinou je to otravdu to jediné o kterém si můžeme rozhodnout sami. Já se smrti nebojím. Je to pro mě jen ta poslední nejjednoduší cesta k vysvobození, klidu a míru. Prostě bum! A pak už nic není.
Ale co to tady čtu, stále víc mě to spíš odrazuje :D
Nejlepší je ale přeci si jen před tím někdy s někým popovídat. Je to opravdu osvobozující. Nejhorší je vše v sobě držet. To pak může vygradovat až k té sebevraždě. Takže kdyby si chtěl někdo jen tak popovídat o čemkoli, budu ráda.
Lulinkahynkova@seznam.cz
máš naprostou pravdu sehanl jsi něco? já nemohu sehnat nic učinného
doplněno 08.08.14 10:30:já si myslím že celá diskuze je jedna velká blbost prostě napište co mohgu užit aby to tak nebolelo a bylo po mě myslíte si že to chce jen on já tu čekám na rozumnou odpověd ale žádná tu není je mi 32 a rád bych to ukoncil muj zivot je jedna velka sracka tak proc tomu bránit napište název a o víc se nestarejte díky všem nejedna se o srandu !
mamka se mi zabila před 21 lety, otec mi umřel v autě před 18 lety, manželka mi říká, že jsem pro ni už jen kámoš... a skáču snad pod vlak? někdy je to k neunesení, někdy je to k posrání, ale život je vo tom, aby člověk žil... takže bojovat.
V této sekci se již několik let řeší pomoc či tipy na smrtelné jedy pro člověka, který cestou admina tohoto fora žádá rádce, aby mu poradili nějaký smrtelný jed, aby mohl skoncovat se životem. Admin tuto jakoby diskusi ponechává otevřenou, nic mu zde v této žádosti o smrt nevadí ...
Nemáte někteří z vás pocit, že svými radami defacto radíme jak zabít sebe či jiného a navíc můžeme tímto radit i úplně jiným lidem, kteří chtějí spáchat zločin doopravdy?
Co např. znění tohoto trestného činu?
§ 230
Účast na sebevraždě
(1) Kdo jiného pohne k sebevraždě nebo jinému k sebevraždě pomáhá, bude potrestán, došlo-li alespoň k pokusu sebevraždy, odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.
(2) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 na osobě mladší než osmnáct let, na těhotné ženě nebo na osobě stižené duševní poruchou nebo duševně nedostatečně vyvinuté.
Nedopouštíme se někteří z nás pomoci k sebevraždě a tedy trestného činu, jak výše uvedeno? A tedy nenaplňujeme náhodou porušení pravidel fora?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.