Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč byt ve vztahu

Od: andy86* odpovědí: 32 změna:
Ahoj, zeptám se trochu nešťastně. Ve 33 letech jsem došel do nejakeho životního milníku a potřeboval bych si zodpovědět důležitou otázku, zatím jsem bych ve 3 vztazích, proč vlastně byt ve vztahu, když to jak pozoruji zvladam i sám.
Možná to řeknu blbě ale ty dva vážně vztahy byly spis taková hra na vztah, sice to byly dlouhé vztahy, ale pořad jsem nevěděl jakoby o co v tom vztahu vlastně jde a má jit. Nyní, když kolem sebe vidím páry a dvojice partnerů/manželů si vlastně kladu otázku, proč spolu vlastně ti lidé jsou. To neumí jeden nebo druhy varit, prat, uklizet, obstaravat záležitosti na úřadech, nebo co je vlastně motivuje a v čem je bonus toho partnerství?
Je to v tom, mít doma někoho, kdo s Vámi sdílí domácnost, přichystá vám jidlo a doufejme i pohodovou atmosféru, nebo je to o pravidelné dávce sexu? Tak nějak mi v hlavě na začátku loňského roku preskocilo, byl jsem na antidepresivech a na některé veci si nedokážu odpovědět.
Zkuste mi prosím někdo stručně napsat, proč je to fajn mít vztah a co to má za bonus a případně jak ho nějak vést.
Děkuji

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klera*
hodnocení

10x

Já to pochopila až teď, kdy jsem s člověkem, který za to stojí. Pravidelně mi připomene, že stojí za to s ním trávit čas a vím, že mě posouvá dál.

A trochu jiný pohled - kamarádi budou brzo mít svoje rodiny a životy, přestanou mít na vás tolik času, rodiče vás opustí. Pro mě a funguje to asi obecně - opravdu šťastnej člověk je, když má to štěstí s kým sdílet.

Hezky napsáno.
andy86*
A zeptám se blbě. Když své životní štěstí a nastavení, ve smyslu toho, že štěstí začíná a končí v mojí mysli, sdílím s přáteli, na sociální síti, v zaměstnání, je to tedy opodstatněním vytvářet partnerské vazby?

andy 86 - zdá se, že vůbec nevíš "která bije", což je v tvém věku na pováženou. Až potkáš tu pravou, tvé otázky budou rázem vyřešené. Se sociálními sítěmi a pod. to nemá nic společného.

hodnocení

5x

Je moc fajn nebýt sám. Vdávala jsem se z lásky a měli se rádi. Pak nastalo horší období, kdy jsem si dokonce i přála jeho smrt. Že by vyřešila všechno.

Pak dokázal, že je chlap a nemusí se stydět podívat ostatním do očí. Od té doby ho mám ráda. Moc. I když jsme už staří. Máte si s kým popovídat, někdo Vás vyslechne, donese třeba sklenici vody, udělá nějaký vtípek, společně se zasmějete.

Vztah není jen o sexu, nakonec u nás už není vůbec o sexu a přitom ho mám pořád ráda. A on mě taky. Prožili jsme spolu hodně dobrého i zlého.

Jak stárnu, bojím se čím dál víc, abych nezůstala jednou sama. Neměla bych si takřka s kým popovídat, obě děti bydlí mimo náš domov a mají své zájmy. A taky bych si, kromě přehození kol u auta, neuměla sama nic spravit. Třeba tuhle zkrat na bojleru pod dřezem. Přišel, spravil. Já bych byla bezradná. On by si zase sám nic neuvařil. Kromě kávy a čaje.

Kdyby mělo být podle mých přání, chtěla bych umřít společně v jeden den. Ale to jsem pitomě skončila, že? Jaga.

Pro to všechno je dobré mít vztah a dobrého vztahu je třeba si vážit.*pusa*

idanova*
hodnocení

5x

Zdravím. Jaký vztah? Ekonomický, přátelský, partnerský, citový, sexuální...? Už na začátku jste mě zarazil: "... proč vlastně byt ve vztahu, když to jak pozoruji zvladam i sám..." Vztah citový není to, když máte někoho na pomáhání, vaření, praní, uklízení..., a ukojení své sexuální potřeby. To je celé od začátku špatně. Dnešní chápání vztahu (mladými) je scestné. 14 - 15letí se předhánějí, kdo bude mít dřív sex, trumfují se, kolikrát za týden má kdo sex a která "ostuda" ještě sex nikdy neměla. A takový/á "ostuda" začne panikařit, kde někoho rychle splašit, aby se vyrovnal/a ostatním. Konečně se domluví s někým z vedlejší třídy, a jak to jde, sexují. A jsou spokojeni a chlubí se, že už mají taky vztah. Ale mají pouze "někoho", o kom si povídají s ostatními. No a tak si zvyknou být ne s někým, ale vedle někoho. A když pak dospějí, mají za sebou fůru sexuálních partnerů, a teď začnou být už "vychytralejší", řeší i peníze – kolik jich ten 2. má či kolik jich bude chtít ode mě, kdo má byt a jak ho budou platit. A žijí dál vedle sebe, protože jako děti – na vztah nezralé a nedospělé, se to takhle naučily. A o to všechno krásné, z čeho se teprve vyvine opravdový citový vztah, se připraví. Nejdřív musí mezi těmi 2 být sympatie a názorová podoba, být jim spolu hezky, příjemně, mile. Pak přijde zamilovanost, kdy je ta osoba tak krásná, tak sympatická a tak příjemná a milá, že chceme v její společnosti být co nejčastěji. A po celou tu společnou dobu jí chceme dělat radost, děláme a plánujeme věci, které ji těší a dělají ji šťastnou. Zároveň to samé musí cítit a dělat i ona. A pak jsme tak zamilovaní, tak se doplňujeme, že jsme spolu tak šťastní, že už nechceme být bez sebe ani minutu. A ty city přerostou v milování, kterým se ujišťujeme, že jsme na světě jen pro sebe. A v tuto chvíli máme opravdový citový a láskyplný vztah. Nemáme potřebu se s někým srovnávat, s někým se trumfovat, máme sebe navzájem a víc nepotřebujeme. Opravdový, pevný a důvěrný vztah funguje jen tehdy, když oba všechno děláme pro toho 2. Do citového vztahu, aby fungoval po celý život, žádné bonusy nepatří, musí nám dělat radost dávat, ne chtít brát. No a to všechno ostatní (to běžné uklízení, vaření, financování, opravování...) co je potřeba, pak děláme společně, nebo každý to, co umí lépe než ten druhý, ale pro společné blaho obou. :) Ale každý jsme založením jiný, a každý té velké a opravdové lásky není schopen. Proto je tak těžké najít si k sobě tu správnou 2. polovinu sebe sama. Ida

hodnocení

3x

Zdravím. Lidé jsou spolu ve vztahu proto, že nechtějí žít sami a mají se rádi. Mají se s kým podělit o radosti i starosti. Jsou si vzájemnou oporou. Je fajn mít někoho kdo Vás pohladí, obejme, s kým je Vám hezky, na koho se můžete spolehnout a s kým vychováváte děti.

andy86*
hodnocení

A zeptám se trosku blbě. Nezmiňuje napr. stránku finanční ani stránku intimní a sexuální. I proto je důležité s někým byt, aby člověk žil hodnotnější život? Já nevím, možná ze se ve 33 ptam jako troll, ale zatím mi asi nedošlo, oč v tom vztahu vlastně běží.

hodnocení

3x
Protože je to krásný. Je to vaše druhé já, se kterým se doplňujete, sdílíte s ním své názory, tajemství a svůj čas. Je Vám s ním dobře, zasmějete se s ním a je vám oporou. Pochopí vás a má vás rád i s chybami. Neodsuzuje.
doplněno 21.03.20 10:46: Až potkáte tu pravou nebo pravého, tak budete mluvit jinak a ptát se tu nebudete.
doplněno 21.03.20 13:42: Akorát ty začátky jsou náročné. Člověk musí vztahu něco obětovat, podřídit se a nesmí jen brát, ale i dávat, aby byly obě strany spokojené.

joudic*
hodnocení

3x
byl jsem sam pres 10 let a uzil jsem si to jak nikdy, nekrasnejsi roky, zadelano na prosperujici byznys nevazany hranicemi, svoboda apod, a pak cim vic se clovek brani a zadny vztah nechce, se tim tuplem porad objevuji prilezitosti, az najednou se objevi nekdo dokonaly, kdo to zlomi a je to v prdeli *smich*
liska5

Říká se ruka v rukávě;)

hodnocení

2x

Jestliže o vztahu uvažujete jako o poskytování si navzájem servis, tak to je opravdu nesmyslné. Jestliže vám vyhovuje sedět u stolu sám, ležet v posteli také sám, koukat na něco sám, nesdílet, pak není o čem přemýšlet. Vztah nepotřebujete a jako starému mládenci vám bude lépe. *zmateny* Ale jestli si samotu na všech, dříve vyjmenovaných místech nedovedete představit, pak to stojí za uváženou.*srdce* Ještě jsem se nezmínila o prázdném srdíčku, absenci tepla v něm, když pomyslíte na tu jednu, případně toho jednoho. A to je, myslím, to nejdůležitější.

smode*
hodnocení

2x
Dobrý den. To je velmi dobrá otázka, potkávám stále více lidí co se ptají na to samé co Vy. Není nic špatného na tom být sám. Nicméně příroda nás všechny připravila na to existovat ve dvou (bohužel spíše sexuálně než duševně). Ekonomicky jsou vztah a manželství podniky ryze ztrátové (zejména pro muže). I přesto mnoho lidí preferuje život ve dvou. Například pro větší "smysl" života (= děti, partner), ze zvyku, kvůli zachování výhod, kvůli sexu, ze strachu apod.
janm*

Paradoxně a často "ze strachu" , častý motiv je strach alespoň dle mých skromných zkušeností , když to s někým začnete probírat do detailů a prohrabete se hromadou balastu pak ku podivu a mému velkému překvapení je to často strach co nás do vztahů žene, strach ze samoty, z opuštěnosti, z bezmoci ve které nám nikdo nepomůže až budem potřebovat a na druhou stranu je to i strach který nás od vztahů odtahuje, tj. že zkoušíme jestli tomu strachu nepodlehneme a tak vztahy odmítáme, chceme se postavit strachu čelem, stejná motivace rozdílné cesty vztah /nevztah

hodnocení

2x

Koukám, že jste vaši otázku aktualizoval, takže u vás asi žádná změna neproběhla.

Já jsem skoro 5 let rozvedená. Předtím taky nějaký vztahy byli. Momentálně jsem ve fázi, že jediný k čemu mi partner chybí jsou mužský práce který sama nezvládnu a musím za ně platit. Ale to mi až tak nevadí.

Po tom všem co jsem si v životě užila a zažila jsem ráda sama. Pokud nad tím přemýšlím nějak víc, tak jediný co mne napadá je, že kdyby se mi něco stalo / např. zlomená noha / , tak by se měl o mne kdo postarat. Ale toto se dá už taky zaplatit. Nechci znít nějak cynicky, ale asi jsem z těch kdo nespatřuje ve vztahu nějaký výhody.

Třeba jste na tom stejně, ale já nad tím narozdíl od vás nepřemýšlím.

Možná až se objeví NĚKDO, tak oba změníme názor a vám podobné myšlenky vyletí z hlavy ven a mě přestane singl život bavit.

liska5
hodnocení

0x

Ve městě to možná jde být sám.Komunikovat přes mobil a PC. Takových mi bylo vždycky trochu líto. Pokud chce člověk žít bohatší život, tak se bez druhé spolehlivé polovičky neobejde. Ať vezmu cyklodovolené, kdy jeden zajišťuje obživu, druhý technickou stránku věci. Oba si sdělují zážitky a vzájemně si pomohou, když se jednomu nedaří nebo je marod... A na vsi je ta dvojice spolupracující jednotka, bez níž by nefungovalo hospodářství. Každý a potom i děti mají svoje povinnosti a pak společně sednou k jednomu stolu. Přitom je plno situačního humoru...Společné rituály, jako kafíčko se sousedy, oslavy, radost z toho, že mohu někomu udělat radost, že mám komu líčit zážitky, o koho si opřít hlavu u televize...

liska5

Stránku finanční a intimní snad ve svém věku chápete. Není třeba zmiňovat všechno. Je jasné, že o náklady na bydlení a energie se ti dva podělí. Vaří se naráz pro dva...Úklidové práce jsou dvakrát rychleji udělané...

andy86*
Myslel jsem to spíš, jestli jakože ten sex a jeho zjednávání je díky tomu nutné tvořit, nebo jestli je lepší dělat random nájezdy na náhodná sexuální spojení.

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Vztah není podmínkou nějakého "většího štěstí" nebo "bohatšího života". Proč, protože ať žijete ve vztahu, nebo bez vztahu delší dobu tak si prostě na daný stav zvyknete, a začnete to tak brát jako normální a zcela plnohodnotné prostě nic vám nechybí ať tak nebo onak. Pro lepší pochopení, jednoduchý příklad. Pokud si pořídíte auto, tak si na něj zvyknete a časem si bez něj už nedovedete svůj život vůbec představit, vyvstanou pak takové otázky jako : "Jak může ten člověk, ti lidé vůbec žít bez auta?" Vždyť to musí být hrůza ! No vidíte a ti co auto nemají a z různých důvodů nechtějí si na to zase tak zvyknou že jej vůbec ale vůbec nepostrádají, protože pokud je třeba, tak se dá vše zařídit i jinými způsoby. A tak je to i s otázkou vztah/nevztah. Podíváte-li se na přírodu, tak máte živočichy kteří žijí v páru, nebo každoročně pár utvoří kvůli potomstvu, a pak máte živočichy, kdy se ty pohlaví v podstatě "neznají" "nežijí spolu" ani po krátkou dobu, pouze si občas splní povinnost započít "potomstvo" a to je vše, čili vzato kolem a kolem žijí vlastně celý život "osamoceně" žijí samotní a jistě jim to nevadí protože kdyby ano pak by to jistě změnili... V posledku ten základní stav je vždy "samota" ostatní je jakási "nadstavba" která může ale také vůbec být nemusí...Smysl je v tomto světě jen v tom v čem jej vidíte vy a v tom čemu smysl dáte vy, z konečného objektivního hlediska nemá na tomto světě smysl vůbec nic .. a vše je jen dočasu, co vznikne zákonitě zaniká, co má začátek má i konec a tak je to i se vztahy...Berte to tak, buďto na někoho narazíte s kým se budete cítit dobře anebo ne, v obouch případech to nechte volně plynout..., nic není dobré si vynucovat to většinou štěstí nepřinese

andy86*
hodnocení

A doporučila byste tomu nějak jít naproti? Třeba chodit na stejná místa, do stejných obchodu, bank, post, úřadu, center, a zkoušet se seznamovat tam, nebo třeba zvolit nějakou seznamku?
janm*

P.S: Ještě poznámka, na tomto světě je totiž vše ambivalentní, tj. se vším je to tady jako s tou mincí co má rub i líc, to je i důvod proč jsou lidé "rozčarováni" např. z těch "vztahů" protože ono "obrovské bezmezné štěstí," se totiž nekoná, to je jen chybný předpoklad, a tak je to se všemi věcmi na tomto světě, vždy když si něco pořídíte, třeba domek auto apod., ale i ten vztah, tak zjistíte, že vám to sice cosi přináší máte jakési "pohodlí komfort" jakoby "navíc" ale na druhé straně musíte té věci "obětovat" svůj čas svou péči svou službu ať chcete nebo ne, jinak to fungovat nikdy nebude, např. to již zmíněné auto, slouží vám je to určitý komfort, na druhé straně jen za předpokladu, že sloužíte vy jemu tj. zajišťujete opravy, servis údržbu čištění přezouvání gum a tak dále a není toho málo a tak je to se vším na tomto světě. Vždy a se vším je tu radost/starost, nechcete-li mít starost pak si musíte odřeknout ať jde o cokoliv zároveň tím ale přijdete i o tu radost, vždy tu na tom světě "koupíte" jen radost/starost, nikdy nelze koupit jen tu radost tedy co se hmotných věcí (i vztahů) týká. Proto skutečná radost to trvalé a nepomíjivé štěstí bezmezné a nepodmíněné je pouze a jen "mimo" tento svět, tj. nic z tohoto světa vám ji v plnosti nikdy nepřinese...

janm*

Tak napřed si vnitřně položte otázku jestli vztah skutečně chcete anebo ne. Odpovězte si ale pravdivě sobě si nelžete! Pokud po vztahu netoužíte nechoďte do toho. Pokud ano, cítíte že jej opravdu vnitřně hluboce chcete toužíte po něm pak tomu můžete jít více než naproti. Tj. jistě choďte do společnosti kde ten potenciál je, oslovujte známé ptejte se známých na jejich známé, na rovinu řekněte že hledáte vztah. Mám zkušenost a asi nejen já, že když lidem upřímně řeknete že hledáte vztah snaží se vám pomoci, jsou ochotni někdy i "dohazovat" vím není to ideální ale někdy to "klapne" a když ne nic se neděje, to mi můžete věřit osobní zkušenost, např. vám domluví schůzku se svou známou nebo s někým s rodiny, zažil jsem. Prostě pokud to tak cítíte tak odhoďte zábrany a jděte si za tím. A po psychické stránce je dobré si svého partnera/ku představovat, co nejpodrobněji o ní "sněte" jak by měla vypadat jak se chovat jaká by vlastně měla být, jak by se chovala v různých situacích co by jste spolu mohli dělat co zase ne apod. , do detailu a stále. Ale na druhé straně tomu nechte určitý volný průběh, netlačte zase příliš na pilu, nechte to plynout, své pro to udělejte rozhoďte sítě ale pak také už jen jako rybář čekejte jestli mi rozumíte, no a pak uvidíte jaká ryba se chytí..

hodnocení

0x

Být ve vztahu je dobré z dlouhodobého hlediska. A mít pokud možno i děti a slušně je vychovat. V dnešní době různí chytráci píší o tom, jak je fajn být single, užívat si s přáteli atd. Nebo i mít rodinu a přátele navyšovat nad blízké osoby. To je ovšem velký omyl! Čím je člověk starší, tím více zjišťuje, že fungující rodina je nejdůležitější, protože, ve stáří pak člověk může zůstat sám, ale není osamělý. Samozřejmě je nejlepší mít někoho k sobě, ale ono kolikrát stačí být správným strýcem nebo tetou. O těchto rodinných vazbách se pomalu vůbec nemluví a nepíše. Když čtu kolikrát třeba ty bláboly ve Vlastě, jak je důležité být sama sebou a užívat si s přáteli a neotravovat se třeba s vnoučaty, tak je mi z toho divně. Píšou to 30leté nány, které vědí prd. Znám několik takových, které si užívaly a na stará kolena se diví, že nikdo z rodiny nemá zájem ani přijít na návštěvu.

hodnocení

0x

Zrovna v tomto těžkém období se ukazuje, jak je fajn mít dobře vychované děti, které starým rodičům nakoupí. Ted je starý člověk doma zavřený buď sám, nebo s partnerem a to bych řekla, že je velký rozdíl. Ale někdo si v samotě vyloženě libuje, asi to nelze zobecňovat. Když se nad vaší otázkou zamýšlím, tak se mi vybavují všichni lidé, které jsem znala a kteří byli zoufalí ze své samoty. Byli to vesmě staří lidé a většinou již i se zdravotními problémy. To pak vzniká potřeba nejen psychické podpory, ale hodně i fyzické pomoci. Každý vztah dvou lidí je vždy specifický, jedinečný. Nejsou žádná pravidla, jak to správně má být, jak musí vztah vypadat. Recept neexistuje, to je právě to umění v žitotě např. nevybírat partnera tak dlouho, až člověk přebere. Vy po svém zklamání z minulých vztahů se svůj život snažíte řešit nyní hodně hlavou, někdy se vyplatí nechat se vést svým srdcem. Ale na takové věci si musí každý přijít sám, protože radu vyslechnete, ale jiná věc je, jestli ji přijmete.

Ještě mám radu, která se vám bude zdát divná. Pro vztah potkáte někoho teprve, až ho přestanete hledat. Bylo by dobré na nějakou dobu přestat hledat. Vy se na to moc upínáte a tím to kazíte, blokujete energie, které by vám ten vztah přinesly. Pak teprve potkáte takovou partnerku, kterou máte potkat, která je pro vás určena. Neříkám, že bude ideální, ale bude to taková, se kterou se máte navzájem něco naučit, něco předat.

looney*
hodnocení

0x
Je to proto,že se lidé boji samoty a aby měli dostatek sexu.A hlavně.Láska je vedlejší.Zije mě v době,kdy je to otázka preziti.Jeden člověk sám vše neutáhne.Nebylo to vždy takto.Jsme jen ve zcela jiném věku.Dříve láska a svatba něco znamenaly.Z děvčat se stávaly ženy a manželky a z kluků muži.Dřív stálo o ženu bojovat.Dnes se z nich nestanou pořádné ženy,ani za 50 let.lidska společnost klesla na ceně,jako dolar.Dnes už budoucnost a důstojnost lidska, není před námi.Ale leží někde v prachu ulice.A že vztahů je dneska ještě mnoho a lidé se milují a nedokážou bez sebe žit?Říkají si to i lidé,na jejichž rukou zůstala krev partnera ze žárlivosti a děti děti,které skončily jako odpad,někde v ulicích,nebo na chodnících,když padaly z několika pater?Pokud se lidé skutečne milují, je opravdu možné,aby byli něčeho takového schopni?A co my.Dokážeme s klidem vzít partnerce či partnerovi život?Jak vysokou hodnotu tedy hraje láska ve společnosti.

hodnocení

0x

Právěže žijeme v době, kdy už přežití jednotlivce není tak akutní, jako tomu bylo v minulosti, kdy se lidi dávali dohromady právě kvůli tomu, že společně přežijí snáze, než osamotě..to se týkalo hlavně žen, které nebývaly tak soběstačné..to až nyní. Teď je to už hlavně kalkul. Máme víc možností..být singl-to i žena..tím pádem si může víc vybírat/přebírat. Slovo láska, je pořád si myslím tak ňák nastejno, jak v minulosti, tak i ted. Ted už to není u ženy ani tak o přežití, jako o dítěti a založení rodiny-to je její smysl života (tedy většiny žen).

Myslím, že u seznamovaní-hlavně na seznamkách, je to podobné jak někde v supermarketu, kde srovnáváte a porovnáváte všechny aspekty a nakonec si koupíte pro vás to nejlepší. Pak přijdete domů a přemýšlíte, jestli ten produkt co byl vedle, by nebyl lepší. Prostě takový konzum. A navíc mě napadá, že dost lidí hledá někoho jen proto, že už všechno jakoby má a přemýšlí co mu ještě chybí..žena/muž..dyt je to tak jednoduché..skočí na seznamku a hledá, jestli by se jí/mu někdo zamlouval...nikdo tam "pro mě" vhodný není? No co, ted se na to vyprdnu a zkusím to zas někdy příště, až budu mít chut se seznamovat..třeba tam zas budou jiné tváře a třeba mezi nima tam bude ten můj "pravý"/ta moje pravá.

Tohle uvažování se mi moc líbí. *palec*

Jen jsem ještě přemýšlel, jestli se v této době seznamovat, je dobrý nápad. Jako si vemte, že si s ňákou/ňákým píšete na seznamce, pošlete fotky a co ted? Samozřejmě to co o sobě píše, může a nemusí být pravda a fotky-přiznejme si, klamou a skutečnost je pak trošku jiná. Takže zbývá schůzka. No jo, ale ted se scházet s člověkem, o kterém nic nevím, je riziko a stejně na sobě bude mít roušku..to si jako budeme před sebou sdělávat roušky, aby jsme se viděly? Nevím, moc si to nedokážu představit. Takže v této době to nahrává při seznamování spíš těm "pisálkům", co si chtějí jen tak z nudy psát. Takže seznamování jako takové, s tím bych asi počkal na neurčito?!?

Mernete, uvažujete hodně správně. Ale i před 40ti lety, bez roušek, tomu tak bylo. I já jsem měla pocit, že bych si měla někoho najít a to, co jsem zažila několikrát, to by vydalo na tragikomický román. Vlastně každý, kdo se pokusí, nese kůži na trh. A pokud s tím člověkem chvíli nežijete, nikdy se nedozvíte až kam sahá maska a odkud je to on/ona sama. Teď vidíme roušky na ústech, ale téměř nikdy neuvidíme roušky na charakteru. Ať už maskovací nebo ochranné.

Jasně, druhého poznáme až s ním chvíli žijeme-nejlépe bydlíme a prožijeme různé životní situace..tam se projeví jeho/její já. Já ted hlavně psal o dnešním téma koronaviru, kdy se moc lidí asi kvůli tomu nebude ted chtít scházet a sundávat si roušku před někým, koho nezná a neví, jestli nepřenáší nákazu. A když si vemu, že vesměs holky mají možnosti více schůzek, tak taky by více riskovaly. Alespon ted v začátcích a vzrůstání nakažených a nikdo neví, co bude.

luc*
hodnocení

0x
Pro mě znamená vztah druhou rodinu, čímž nemyslím děti. Jsem zvyklá, že mě moje rodina bezvýhradně miluje a tohle potrebuju cítit i v budoucím živote, kdy s ni už nesdílím domácnost. Ten pocit, že si mě někdo vybral a chce se mnou sdílet úplně vše, mi dává pocit jistoty. Taky mám trochu psychické problémy a hodně jsem bojovala s vlastní nedostatečnosti a s tím, že není žádný důvod, proč by nemohl svět existovat beze mě. Teď už ten důvod mám, jsem tu pro přítele, kterej je se mno u šťastnej a nechtěl by být beze mě. Vzájemně si děláme radost, prostě mám pro co žít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]